UUTISET

Punamustille voitto Myyrmäen kevätmyrskyssä

29.4.2017

PK-35 Vantaa palasi lauantai-iltapäivänä Naisten Liigassa jälleen voittojen tielle. Punamustien hyvät kotiotteet saivat jatkoa, kun Tampereen Ilves kaatui Myyrmäen viimassa lukemin 3-1.

Lauantain sääolosuhteet olivat kaukana keväisistä. Ottelu pelattiin erittäin tuulisessa ja sateisessa säässä, mutta lumisade alkoi onneksi vasta ottelun päätyttyä. Peli eteni PK-35 Vantaa komennossa, mutta pirteästi pelannut Ilves lähti ennakkoluulottomasti haastamaan Punamustia.

Ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka avautui kotijoukkueelle. Tupsukorvien maalivahti Sara Inget törmäsi läpiajoon karanneen Netta Koson kanssa rangaistusalueen rajalla ja pallo ajautui Sanna Saariselle. Punamustien kapteeni yritti nostaa pallon tyhjään maaliin, mutta tolppa pelasti tamperelaiset.

Muutamaa minuuttia myöhemmin oli Ashley Riefnerin vuoro yrittää maalintekoa kaukaa, mutta yhdysvaltalaisen nosto painui maalin yli. Hanne Ojanperä sen sijaan pääsi hyvän hyökkäyksen päätteeksi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta etuyläkulmaan suunnattu laukaus karkasi ohi maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 28. peliminuutilla, kun Roosa Toivanen pääsi keskittämään vasemmalta laidalta. Matala keskitys tavoitti lopulta Saarisen, joka pääsi laukomaan rangaistuspilkun kohdalta. Inget sai kätensä pallon tielle, mutta ei onnistunut pysäyttämään laukausta.

Punamustien johto kesti kuitenkin vain viisi minuuttia. Tamperelaisten Maaria Roth sai pallon noin 25 metrissä ja pääsi laukomaan pomppupallosta. Peliväline putosi näyttävästi Velma Oikarisen selän taakse ja Ilves nousi nopeasti tasoihin.

Ojanperälle avautui vielä avausjakson lopussa hyvä laukaisupaikka, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt veto suuntautui maalin ohi. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 1-1.

Kotijoukkue siirtyi toisella jaksolla nopeasti johtoon. Ojanperän pitkä avaus tavoitti Riefnerin, joka eteni tamperelaispuolustajan estelyistä huolimatta rangaistusalueelle ja pääsi laukomaan. Inget onnistui torjumaan laukauksen, mutta Saarinen oli tilanteessa hyvin hereillä ja siirsi irtopallon takatolpalta maaliin.

Ilveksen toisen jakson parhaat tilanteet nähtiin pian Saarisen 2-1-osuman jälkeen. Kumpikaan rangaistusalueen ulkopuolelta lähteneistä laukauksista ei kuitenkaan osunut tolppien väliin. Toisessa päässä Ojanperä tarjoili nappikeskityksen, mutta Riefner puski pallon takatolpalta maalin ohi.

PK-35 Vantaa pääsi kuitenkin kaunistelemaan lukemia vielä lisäajalla. Hyvän ottelun pelannut Riefner pääsi karkaamaan oikealta laidalta ja tarjoili hyvän syötön maalille. Vaihdosta kentälle tullut Roosa Bröijer ohitti Ilves-vahti Ingetin ensimmäisellä kosketuksellaan ja pääsi lopulta siirtämään pallon tyhjään maaliin.

Minuuttia myöhemmin Saarisella oli vielä tilaisuus kruunata iltapäivänsä hattutempulla, mutta hän puski pallon vaikeasta asennosta läheltä ohi maalin. Tolppien väliin palloa ei kuitenkaan enää saatu, joten ottelu päättyi Punamustien 3-1-voittoon. Kotijoukkue palasi siis takaisin voittojen tielle ja pääsee vapunviettoon mukavissa tunnelmissa.

Peruspelaaminen tuotti tulosta

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun päätyttyä tyytyväinen. Hänen mukaansa joukkue onnistui heti siirtämään edellisen pelin oppeja käytäntöön.

– Koko joukkueella oli tänään positiivinen peli-ilme. Viime viikon harjoittelu sujui hyvin ja haluamiamme asioita näkyi kentällä. Lisäksi saimme tärkeät kolme pistettä, joten olen erittäin tyytyväinen, Väisänen sanoi.

– Meillä oli tappio alla ja nyt lähdimme hakemaan hyvää peliä. Saimme tänään paljon sellaisia asioita toimimaan, jotka eivät toimineet HJK-pelissä. Palasimme hieman peruspelaamiseen ja sen myötä saimme etenkin avausjaksolla pelattua palloa selkeästi enemmän eteenpäin. Välillä pelasimme kenties jopa hieman liian nopeasti eteenpäin tilanteissa, joissa olisimme voineet vielä haastaa.

Väisäsen mukaan Punamustille sattui avausjaksolla virheitä kriittisillä alueilla, mutta tauon jälkeen joukkue onnistui karsimaan niitä. Päävalmentaja kehui myös Roosa Bröijerin kylmäpäistä ratkaisua lisäajan 3-1-maalissa, mutta hänen mukaansa kotijoukkue olisi voinut ratkaista pelin jo aikaisemmin.

– Ensimmäisellä jaksolla meille tuli keskellä liikaa harhasyöttöjä. Puhuimme tauolla siitä, että tällaisella ilmalla kannattaa välillä ottaa mieluummin kaksi kosketusta.

– Toisella jaksolla olisimme voineet pelata vielä vähän suoraviivaisemmin, kun Ilves nosti prässiään ja heidän puolustuslinjansa oli korkealla. Lopussa pelasimme muutamia palloja heidän linjansa taakse ja saimme niistä tilanteita. Meillä oli toisella jaksolla paikkoja vielä muutamaan lisämaaliin, mutta tämä riitti tänään, Väisänen tuumi.

Punamustien puolustuspeli onnistui lauantaina mallikkaasti. Ilveksen osuma oli näyttävä yksilösuoritus, mutta muuten tamperelaisten maalintekopaikat jäivät vähiin. Toisessa päässä PK-35 Vantaa onnistui hyvin purkamaan Ilveksen prässin.

– Ilveksen nuori joukkue pelasi hyvin. Heidän maalinsa oli hieno veto. Sen lisäksi heillä oli muutama laukaus, mutta ei kuitenkaan mitään todella vaarallista, Väisänen totesi.

– Vaikka Ilves prässäsi avausjaksolla välillä kovaa, pääsimme siitä rauhallisesti ohi. Meille tuli vain muutama vähän liian hätäinen ratkaisu. Pystyimme hallitsemaan palloa hyvin ja saimme tilanteita sekä keskityksiä. Kun uskallamme pitää palloa, vastustaja joutuu juoksemaan paljon. Se alkoi näkyä toisella jaksolla.

Hyökkääjä Kaisa Collinin oli tarkoitus olla lauantaina avauskokoonpanossa, mutta hän jäi lopulta varotoimenpiteenä vaihtopenkille.

– Kaisalla on etureisi vähän krampissa. Emme ottaneet mitään riskiä, vaan annoimme hänen levätä. Oli hienoa, että saimme kuitenkin tehtyä maaleja. Nyt on tärkeää saada Kaisa jälleen kuntoon ja takaisin kentälle, Väisänen kertoi.

Punamustien pelit jatkuvat jo tiistaina Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelulla Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraana. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran lauantaina 13.5., jolloin vieraaksi saapuu Turun Palloseura.

 

PK-35 Vantaa – Ilves 3-1 (1-1)

28´ 1-0 Sanna Saarinen

33´ 1-1 Maaria Roth

52´ 2-1 Saarinen

90+1` 3-1 Roosa Bröijer

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Olga Ahtinen (90´ Vilma Väisänen)

9 Netta Koso (80´ Roosa Bröijer)

13 Sanna Saarinen

15 Hanne Ojanperä

16 Selina Mustajoki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen (85´ Elina Salmi)

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

10 Kaisa Collin

12 Henriikka Mäkelä

14 Elina Salmi

28 Roosa Bröijer

 

PK-35 TV: Ottelun jälkeisessä haastattelussa olivat joukkueiden päävalmentajat Jari Väisänen ja Ville Väisänen sekä pelaajista Punamustien Ashley Riefner.

 

 

 

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.