PK35 Ilves 290417 FB 1920x1080px

PK-35 Vantaa saa lauantaina vieraakseen Ilveksen

PK-35 Vantaa pelaa seuraavan Naisten Liigan kotipelinsä lauantaina, kun Tampereen Ilves vierailee Myyrmäessä. Punamustien tavoitteena on palata viime viikonlopun pettymyksen jälkeen nopeasti voittokantaan kotiyleisön edessä. Ottelu pelataan lauantaina 29.4. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on neljän pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa kolmantena kolme pistettä sarjakärki TPS:ää perässä. Punamustien sarjakausi alkoi kolmella voitolla, mutta viime viikonloppuna joukkue kärsi tappion HJK:n vieraana. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa on voittanut kauden molemmat ottelunsa lukemin 1-0.

Ilves on Naisten Liigassa kuudentena kerättyään neljästä pelistä neljä pistettä. Kauden toistaiseksi ainoan voittonsa tamperelaiset saalistivat heti sarja-avauksessa, kun Ilves kaatoi ONS:n Oulussa lukemin 0-2. Seuraavissa otteluissaan Ilves kärsi 1-2-kotitappion HJK:lle ja 3-1-vierastappion TPS:lle. Viime viikonloppuna tupsukorvat saivat jälleen täytettä pistepussiinsa, kun kotiottelu Pallokissoja vastaan päättyi tasalukemiin 2-2.

Viime kaudella Ilves lähti sarjaan puolustamaan hopeamitaleitaan, mutta jäi lopulta niukasti alaloppusarjaan. Tällä kaudella uudistunut tamperelaisjoukkue tavoittelee keväällä valmennusvastuun ottaneen Ville Väisäsen johdolla paluuta yläloppusarjaan.

PK-35 Vantaa vei nimiinsä molemmat joukkueiden viime kauden runkosarjakohtaamiset. Sarjan avauskierroksella Tampereella Punamustien voittolukemat olivat 1-3 ja kesäkuussa Myyrmäessä 2-0.

Punamustien maalit ovat jakaantuneet ensimmäisillä sarjakierroksilla tasaisesti, sillä kaikista joukkueen kuudesta osumasta on vastannut eri pelaaja. Ilveksen riveistä sen sijaan maalinteossa ovat kunnostautuneet etenkin kolmesti osunut Rosa-Tuulia Mikkola ja kaksi maalia viimeistellyt Roosa Ärväs.

Punamustien kokoonpanosta ovat lauantain varmuudella sivussa Eva Nyström, Mette Barck ja Ella Hopponen. Lisäksi Roosa Bröijerin pelikuntoa tarkkaillaan vielä ottelun alla.

Tehokkuuteen kiinnitetty huomiota

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen uskoo, että hänen joukkueensa on osannut käsitellä viime viikonlopun tappion oikein. Hänen mukaansa Ilveksen kohtaamiseen on valmistauduttu huolellisesti.

– Meillä on tappio alla, joten on olennaista, miten olemme pystyneet nollaamaan sen ja valmistautumaan taas uuteen peliin. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olemme onnistuneet siinä hyvin.Tämän viikon harjoituksissa on ollut hyvä fiilis, pelaajilla on hyvä asenne ja kaikki ovat valmiina tulevaan peliin, Väisänen sanoi.

– Tiedämme, että on tärkeää valmistautua jokaiseen peliin niin hyvin kuin mahdollista.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa on pyrkinyt oppimaan edellisestä pelistä. Päävalmentaja toivoo, että joukkue pystyy siirtämään oppeja käytäntöön jo lauantaina.

– Olemme ottaneet opiksemme HJK-pelistä. Meidän pitää kiinnittää huomiota tehokkuuteen ja pyrkiä ehkä pelaamaan aavistuksen suoraviivaisemmin eteenpäin. Olemme puhuneet siitä pelaajien kanssa. Lauantaina nähdään, miten se näkyy kentällä.

Väisäsen mukaan Punamustilla on tulevasta vastustajasta jonkin verran tietoa, mutta tarkempi käsitys tamperelaisjoukkueesta muodostuu vasta keskinäisten pelien kautta. Ilves on menettänyt viime kauteen

– Ilves on siinä mielessä vielä pieni kysymysmerkki, että emme ole kohdanneet heitä harjoituspeleissä tänä vuonna. Kaikki saamamme tieto on siis peräisin videoilta. Siinä mielessä kyseessä on mielenkiintoinen peli, Väisänen totesi.

Videoilta nähtyjen sarjapelien perusteella Väisänen pitää Ilvestä hyvin samantyylisenä joukkueena kuin aiempina vuosina. Tamperelaiset ovat menettäneet viime kauteen nähden muutamia pelaajia, mutta uudistuneesta joukkueesta löytyy paljon nuoruuden intoa.

– Näkemäni perusteella Ilves on jälleen hyvin ilvesmäinen joukkue. Kyseessä on taisteleva joukkue, joka pyrkii tilaisuuden tullen prässäämään aggressiivisesti. Pallokissoja vastaan he pelasivat erittäin vauhdikkaan pelin. Ilves pyrkii erittäin aktiiviseen peliin ja haluaa pelata paljon eteenpäin, Väisänen arvioi.

– He pystyvät suoraviivaiseen pelaamiseen, mutta pyrkivät kuitenkin myös pelaamaan. Jos Ilvekselle annetaan tilaa, he käyttävät sen varmasti hyväkseen.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan lauantaina 29.4. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com