PK 35 Vantaa – Åland United, 1 0, Naisten Liiga, 14.4.2017 60

Tiia Peltonen ja Netta Koso valmiina HJK-otteluun

PK-35 Vantaa on aloittanut Naisten Liigan kolmella voitolla. Keskuspuolustaja Tiia Peltonen ja hyökkäyspään rooleissa viihtyvä Netta Koso ovat pistepottiin tyytyväisiä, mutta uskovat, että Punamustilta ei ole vielä nähty joukkueen parasta peliä.

Peltonen on pelannut kaikki kolme sarjapeliä alusta loppuun. Koso joutui jättämään kaksi ensimmäistä peliä sairastelun takia väliin, mutta ÅU:ta vastaan hän pääsi toisella jaksolla vaihdosta kentälle. Nyt hän on jälleen hyvässä iskussa ja valmiina huomiseen HJK-kohtaamiseen.

Peltosen mielestä Punamustien alkukausi on sujunut tuloksellisesti hyvin, mutta hänen mukaansa joukkue pystyy vielä nostamaan suoritustasoaan. Koso on Peltosen kanssa samoilla linjoilla.

– Pelimme ei ole vielä ollut ihan valmista. Olemme kuitenkin saaneet tärkeät voitot, mikä on tärkeintä. Olemme pitäneet palloa, mutta maalipaikat ovat jääneet vielä vähän vähiin, Peltonen totesi.

– Åland Unitedia vastaan meillä oli vähän enemmän paikkoja, mutta viimeistely on vielä ontunut, Koso täydensi.

Samalla Koso kuitenkin muistutti, että PK-35 Vantaan pelaamisessa näkyi selkeitä kehitysaskeleita jo pitkäperjantaina Åland Unitedia vastaan pelatussa ottelussa.

– Meillä on vielä paljon parannettavaa, mutta paransimme peliämme jo FC Honka –pelisä viime peliin selkeästi. Pystyimme pitämään palloa ylempänä, mutta virheitä ja turhia pallonmenetyksiä pitää vielä karsia.

Koson mukaan joukkue on kyennyt kehittämään pelaamistaan myös menestyksekkääseen viime kauteen nähden.

– Mielestämme pelimme on monipuolistunut. Olemme päässeet  tavoitteemme mukaisesti pitämään palloa koko ajan ylempänä kentällä. Nyt meidän pitää vain saada murtauminen timanttiseksi.

Huomisesta HJK-ottelusta kaksikko odottaa kovaa kamppailua. Pääkaupunkiseudun joukkueet ovat toisilleen tuttuja, mikä tuo keskinäisiin peleihin pientä erityislatausta.

– Luvassa on tiukka matsi. HJK on tällä kaudella kenties yksi sarjan kovimmista jengeistä, Peltonen ennakoi.

– HJK on saanut muutamia uusia pelaajia ja paikalliskamppailut ovat aina vähän erilaisia. Tunnemme pääkaupunkiseudun joukkueet hyvin, sillä pelaamme heitä vastaan niin paljon joka vuosi. Nämä pelit sytyttävät aina, Koso sanoi.

Punamustien sarjapelit jatkuvat huomenna lauantaina 22.4. klo 14.00 HJK:n vieraana Töölön jalkapallostadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös VeikkausTV:n välityksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com