PK 35 Vantaa – Åland United, 1 0, Naisten Liiga, 14.4.2017 60

Tiia Peltonen ja Netta Koso valmiina HJK-otteluun

PK-35 Vantaa on aloittanut Naisten Liigan kolmella voitolla. Keskuspuolustaja Tiia Peltonen ja hyökkäyspään rooleissa viihtyvä Netta Koso ovat pistepottiin tyytyväisiä, mutta uskovat, että Punamustilta ei ole vielä nähty joukkueen parasta peliä.

Peltonen on pelannut kaikki kolme sarjapeliä alusta loppuun. Koso joutui jättämään kaksi ensimmäistä peliä sairastelun takia väliin, mutta ÅU:ta vastaan hän pääsi toisella jaksolla vaihdosta kentälle. Nyt hän on jälleen hyvässä iskussa ja valmiina huomiseen HJK-kohtaamiseen.

Peltosen mielestä Punamustien alkukausi on sujunut tuloksellisesti hyvin, mutta hänen mukaansa joukkue pystyy vielä nostamaan suoritustasoaan. Koso on Peltosen kanssa samoilla linjoilla.

– Pelimme ei ole vielä ollut ihan valmista. Olemme kuitenkin saaneet tärkeät voitot, mikä on tärkeintä. Olemme pitäneet palloa, mutta maalipaikat ovat jääneet vielä vähän vähiin, Peltonen totesi.

– Åland Unitedia vastaan meillä oli vähän enemmän paikkoja, mutta viimeistely on vielä ontunut, Koso täydensi.

Samalla Koso kuitenkin muistutti, että PK-35 Vantaan pelaamisessa näkyi selkeitä kehitysaskeleita jo pitkäperjantaina Åland Unitedia vastaan pelatussa ottelussa.

– Meillä on vielä paljon parannettavaa, mutta paransimme peliämme jo FC Honka –pelisä viime peliin selkeästi. Pystyimme pitämään palloa ylempänä, mutta virheitä ja turhia pallonmenetyksiä pitää vielä karsia.

Koson mukaan joukkue on kyennyt kehittämään pelaamistaan myös menestyksekkääseen viime kauteen nähden.

– Mielestämme pelimme on monipuolistunut. Olemme päässeet  tavoitteemme mukaisesti pitämään palloa koko ajan ylempänä kentällä. Nyt meidän pitää vain saada murtauminen timanttiseksi.

Huomisesta HJK-ottelusta kaksikko odottaa kovaa kamppailua. Pääkaupunkiseudun joukkueet ovat toisilleen tuttuja, mikä tuo keskinäisiin peleihin pientä erityislatausta.

– Luvassa on tiukka matsi. HJK on tällä kaudella kenties yksi sarjan kovimmista jengeistä, Peltonen ennakoi.

– HJK on saanut muutamia uusia pelaajia ja paikalliskamppailut ovat aina vähän erilaisia. Tunnemme pääkaupunkiseudun joukkueet hyvin, sillä pelaamme heitä vastaan niin paljon joka vuosi. Nämä pelit sytyttävät aina, Koso sanoi.

Punamustien sarjapelit jatkuvat huomenna lauantaina 22.4. klo 14.00 HJK:n vieraana Töölön jalkapallostadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös VeikkausTV:n välityksellä.