PK 35 Vantaa – Åland United, 1 0, Naisten Liiga, 14.4.2017 42

PK-35 Vantaa kohtaa HJK:n vieraskentällä

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina paikallisottelun merkeissä. Silloin PK-35 Vantaalla on edessä lyhyt pelimatka Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 22.4. klo 14.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Punamustien sarjakausi on alkanut mallikkaasti kolmella voitolla. Sarja-avauksessaan PK-35 Vantaa haki 1-4-vierasvoiton Kuopion Pallokissoista. Kotiottelut FC Honkaa ja Åland Unitedia vastaan päättyivät Punamustien 1-0-voittoihin.

HJK aloitti sarjakauden kahdella voitolla. Avauskierroksella helsinkiläiset kaatoivat sarjanousija JyPKin kotonaan maalein 2-0 ja toisella kierroksella HJK haki Tampereen Ilveksen vieraana pisteet lukemin 1-2. Voittoputki katkesi pitkäperjantaina, kun HJK kärsi FC Hongan vieraana 2-1-tappion.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja, sillä PK-35 Vantaa ja HJK kohtasivat viime kaudella peräti neljästi. Suomen Cupissa PK-35 Vantaa nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta 3-5-voittoon. Sarjapeleissä Töölössä päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja Myyrmäessä molemmat kohtaamiset päättyivät Punamustien voittoon. Lisäksi joukkueet kohtasivat kertaalleen myös harjoituskaudella maaliskuun alussa. Tuolloin PK-35 Vantaa kaatoi HJK:n Myyrmäessä lukemin 4-0 Kaisa Collinin, Mette Barckin ja kahdesti osuneen Ronja Ikosen osumilla.

Collinille lauantain ottelu on erityinen, sillä hän kohtaa edellisen seuransa vanhalla kotikentällään. Viime kaudella Naisten Liigan maalipörssissä toiseksi sijoittunut Collin siirtyi talvella HJK:sta Punamustiin. Pelaajaliikennettä nähtiin talven aikana myös toiseen suuntaan, kun syksyn ajaksi PK-35 Vantaan ryhmään liittynyt Maiju Hirvonen siirtyi tuplamestarina HJK:n riveihin.

Sarjapeleissä Punamustien osumat ovat jakautuneet tasaisesti, sillä joukkueen kaikista maaleista on vastannut eri pelaaja. HJK:n pelaajista Essi Sainio on osunut kahdesti.

Punamustien riveistä puuttuvat lauantaina pahasta loukkaantumisesta toipuva Ronja Ikonen ja viime viikkoina sairastellut Vilma Väisänen. Velma Oikarisen pelikuntoa tarkkaillaan vielä ottelun alla. HJK:n kokoonpanosta sen sijaan on varmuudella sivussa maaottelussa loukkaantunut Elina Myllymäki.

Molemmilla tavoitteet korkealla

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen odottaa lauantain paikallisottelua mielenkiinnolla. Hän tietää, että HJK on asettanut tälle kaudelle kovat tavoitteet.

– HJK:lla on kova halu voittaa mestaruus, joten tämä on siinä mielessä heille todella tärkeä peliä. Heillä on kirvelevä tappio alla, joten he haluavat varmasti kääntää kurssin kotikentällään, Väisänen totesi.

– Heillä on tällä hetkellä hyvä materiaali ja paljon maajoukkuepelaajia, mikä varmasti näkyy heidän pelaamisessaan. FC Honkaa vastaan peli oli aika sekavaa puolin ja toisin, mutta HJK:lla oli siinä kuitenkin lopussa vielä hyvä tilaisuus tasoitukseen.

Väisäsellä on alkukauden perusteella hyvä käsitys siitä, millaisen joukkueen PK-35 Vantaa kohtaa lauantaina.

– HJK tulee varmasti olemaan aggressiivinen ja hyökkäysvoittoinen. He pyrkivät pelaamaan eteenpäin ja riistämään palloja ylhäällä. Saa nähdä, lähtevätkö he pelaamaan meitä vastaan samalla tavalla kuin FC Honka –pelin toisella jaksolla vai yhtä aggressiivisesti kuin alussa, Väisänen tuumi.

Oman joukkueensa alkukauteen Väisänen on tyytyväinen. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että Punamustien tavoitteena on jatkuvasti kehittää pelaamistaan.

– Meillä on alla hyvä peli Åland Unitedia vastaan. FC Honkaa vastaan pelattuun edelliseen peliin nähden saimme paljon enemmän maalipaikkoja, mutta toki tuostakin pelistä jäi vielä parannettavaa. Pyrimme tekemään töitä sen eteen, että olisimme lauantaina taas vähän parempia, Väisänen sanoi.

– Lisäksi valmistaudumme kaikin puolin myös siihen, miten HJK pelaa. Olemme valmiita myös heidän mahdolliseen korkeaan prässiinsä ja pyrimme käyttämään sen hyödyksemme.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 22.4. klo 14.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com