UUTISET

Punamustilla voitokas pitkäperjantai

14.4.2017

PK-35 Vantaa pääsi pitkäperjantaina muutaman viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun Naisten Liiga palasi maajoukkuetauolta. Kurinalaisesti puolustanut Åland United kaatui Myyrmäessä lukemin 1-0, joten Punamustien pääsiäinen alkoi voitokkaissa tunnelmissa.

Perjantai-iltapäivän ottelun käsikirjoitus oli selkeä. PK-35 Vantaa otti heti alkuvihellyksen jälkeen ohjat itselleen ja vierasjoukkue keskittyi puolustamiseen. Kotijoukkue piti palloa ja vei pelin painopisteen saarelaisten puolustusalueelle, mutta alas vetäytynyt Åland United puolusti tiiviisti.

Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana ei nähty vaarallisia tilanteita, mutta pian sen jälkeen Hanne Ojanperä laukoi suoraan vieraiden maalia vartioineen Marjukka Mikkosen käsiin. Tiia Peltonen sen sijaan laukoi rangaistusalueen rajalta niukasti maalin ohi.

Puolen tunnin pelin jälkeen Mikkonen ajautui vastaantulossa kauas maaliltaan, mutta Ojanperä ja Collin eivät onnistuneet kolmesta peräkkäisestä yrityksestä huolimatta ohittamaan maalivahtia. Saman kohtalon kokivat myös kaukaa laukoneet Sanna Saarinen ja Ashley Riefner.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 40. peliminuutilla. Ojanperä pääsi kuljetuksen jälkeen laukomaan noin 20 metristä. Laukaus kolahti ylärimaan ja kimposi siitä maalivahti Mikkosen selän kautta maaliin. Ojanperän osuman myötä tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä, joihin ensimmäinen päättyi. Kotijoukkueen painostus jatkui, mutta tiukasti puolustaneet ahvenanmaalaiset onnistuivat pitämään Punamustat poissa todella hyviltä maalintekopaikoilta. PK-35 Vantaan useasta kulmapotkusta vaarallisin nähtiin toisen jakson alkupuolella, kun Ashley Riefner ohjasi pallon suoraan ilmasta niukasti maalin ohi.

Kun peliä oli jäljellä noin viisitoista minuuttia, siihen asti vain puolustamiseen keskittynyt Åland United lähti tosissaan jahtaamaan tasoitusta ja onnistui luomaan painetta Punamustien puolustuskolmannekselle. Vieraiden parhaat paikat avautuivat Raissa Feudjio Tchuanyolle, jonka molemmat yritykset suuntautuivat kuitenkin ohi maalin. Myös pitkiä jaksoja toimettomana ollut maalivahti Velma Oikarinen joutui vielä loppuhetkillä töihin ja selvitti orastaneet vaaranpaikat varmaotteisesti.

Ottelun loppuhetkillä Ojanperällä ja vaihdosta kentällä tulleella Netta Kosolla oli vielä tilaisuutensa kaunistella lukemia. Ojanperä yritys suuntautui kuitenkin hieman etualakulman ohi. Koso sen sijaan pääsi laukomaan pomppupallosta, mutta veto putosi lopulta saarelaisten onneksi vain maalin katolle.

Ojanperän avausjaksolla viimeistelemä osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi, joten sarjapisteet jäivät Myyrmäkeen lukemin 1-0. PK-35 Vantaa pääsi siis pääsiäisen viettoon mukavissa tunnelmissa ja jatkaa Naisten Liigassa puhtaalla pelillä.

Vahva ote pelistä

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan pitkäperjantain pelissä oli selkeä käsikirjoitus. Kotijoukkue osasi odottaa tiukasti puolustavaa vierailijaa.

– Tiesimme Åland Unitedin vetävän linjansa alas, mutta se oli pieni yllätys, että pelasivat noin passiivisesti. Heidän tavoitteenaan oli pitää linjat tiiviinä ja odottaa sitä yhtä maalipaikkaa. Toisella jaksolla he myös saivat paikan, josta he olisivat voineet tehdä maalin, Väisänen sanoi.

– Pallonhallintapelimme oli toisen jakson puoleen väliin asti vahvaa. Aina kun Åland United sai pallon, pystyimme estämään heidän avauksensa ja riistimme pelivälineen heti takaisin. Olimme aktiivisia ja voitimme pallot myös heidän pitkissä avauksissaan.

Peli eteni vahvasti Punamustien komennossa, mutta Väisänen myönsi, että joukkueen pitää vielä parantaa hyökkäyspelaamistaan.

– Meidän pitää kuitenkin saada vielä lisää laatua. Tänään meillä oli hirveä määrä keskityksiä ja kulmapotkuja, mutta selkeitä maalipaikkoja ei kuitenkaan ollut kovin montaa.

Väisäsen valmentajapari Pasi Jaakonsaari oli samoilla linjoilla. PK-35 Vantaa piti pelin painopisteen tiukasti saarelaisten kenttäpuoliskolla, mutta Jaakonsaaren mukaan hyökkäyspäähän kaivataan vielä tehokkuutta.

– Åland United keskittyi puolustamiseen ja vastaiskumahdollisuuksien odottamiseen, minkä myötä hallinta oli täysin meillä. He kuitenkin puolustivat niin alhaalla, että meidän oli vaikeaa päästä murtautumaan ja saada selkeitä maalipaikkoja. Lauoimme ehkä liian vähän ja lisäksi pelaajamme olivat maalipaikoissa vähän seisovilla jaloilla, Jaakonsaari tuumi.

– Vastustaja pyrki prässistä huolimatta avaamaan peliä lyhyillä syötöillä, mutta voitimme pallon aika vaivattomasti takaisin jo heidän kenttäpuoliskollaan. Åland United oli tänään omassa pelissään aika aseeton.

Jaakonsaari piti pitkäperjantain ottelun antia hyvänä oppina tulevia pelejä ajatellen.

– Pelit opettavat aina, ja tästä jäi taas käteen muutamia hyviä asioita. Saimme selkeitä vastauksia siitä, mitä meidän pitää vielä kehittää, Jaakonsaari sanoi.

Väisäsen mukaan joukkue oli liikenteessä hyvällä asenteella. Pelin loppuhetkillä Punamustien hyvä ote lipsui kuitenkin hieman.

– Joukkueen peli-ilme oli tänään hyvä. Meillä oli kova harjoitteluviikko takana ja muutamat pelaajat olivat vähän puolikuntoisia, mutta se ei näkynyt väsymyksenä kentällä. Meidän pitää kuitenkin vielä malttaa olla aktiivisia loppuun asti ja luottaa omaan tekemiseen myös paineen alla, Väisänen totesi.

Punamustien sarjapelit jatkuvat viikon päästä lauantaina 22.4. Silloin PK-35 Vantaalla on edessä lyhyt vieraspelimatka HJK:n vieraaksi Töölöön.

 

PK-35 Vantaa – Åland United 1-0 (1-0)

40´ 1-0 Hanne Ojanperä

 

Avauskokoonpano: Oikarinen; Nurmela, Peltonen, Mustajoki, Salmi; Ahtinen, Bröijer (83´ Koso); Riefner (88´ Barck), Saarinen (75´ Tia-Maria Jaakonsaari), Ojanperä; Collin.

Vaihtopelaajat: Mäkelä, Toivanen, Jaakonsaari, Hopponen, Nyström, Barck, Koso.

 

PK-35 TV: Ottelun jälkeiset haastattelut

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot