UUTISET

PK-35 Vantaa saa pitkäperjantaina vieraita Ahvenanmaalta

12.4.2017

Punamustien pelit jatkuvat pitkäperjantaina, kun Naisten Liiga palaa maaottelutauolta. Silloin PK-35 Vantaa saa vieraakseen ahvenanmaalaisen Åland Unitedin. PK-35 Vantaa – Åland United pelataan perjantaina 14.4. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien sarjakausi on alkanut mallikkaasti, sillä joukkue on voittanut molemmat ottelunsa. Sarja-avauksessaan PK-35 Vantaa haki Kuopion Pallokissojen vieraana pisteet lukemin 1-4. Ensimmäisessä kotiottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi FC Hongan 1-0 pitkän loukkaantumisensa jälkeen avauskokoonpanoon palanneen Sanna Saarisen osumalla.

Åland Unitedilla sen sijaan on tilillään voitto ja tappio. Avauskierroksella maarianhaminalaiset taipuivat FC Hongan vieraana lisäaikamaalille lukemin 1-0. Viikkoa myöhemmin oli Åland Unitedin vuoro viedä täydet pisteet myöhäisellä maalilla. ONS nousi Ahvenanmaalla kahdesti tasoihin, mutta Åland United vei lopulta voiton Raissa Feudjio Tchuanyon loppuhetkien osumalla.

Punamustien riveistä viisi pelaajaa on onnistunut tällä kaudella maalinteossa. FC Honkaa vastaan osuneen Saarisen lisäksi verkkoa ovat sarjapeleissä heiluttaneet Roosa Bröijer, Kaisa Collin, Ashley Riefner ja Tia-Maria Jaakonsaari. Myös saarelaisten ONS-ottelussa tekemät maalit jakautuivat kolmelle eri pelaajalle.

PK-35 Vantaa oli joukkueen viime kauden kohtaamisissa niskan päällä, sillä se voitti kaikki kolme keskinäistä ottelua maalierolla 11-0. Åland Unitedin kokoonpano on kuitenkin jälleen muuttunut paljon talven aikana, joten aiempien kohtaamisten perusteella ei voi tehdä johtopäätöksiä voimasuhteista.

Punamustien kokoonpanosta ovat perjantaina koko loppukauden polvivammastaan toipuva Ronja Ikonen ja flunssasta kärsivät Vilma Väisänen. Kaisa Collin jäi tiistain A-maaottelusta sivuun flunssan takia, mutta hänen tilannettaan seurataan vielä ottelun alla. Sanna Saarinen, Netta Koso ja Tia-Maria Jaakonsaari sen sijaan ovat palanneet sairastelun jälkeen jo joukkueharjoituksiin

Vastustajaa analysoitu tarkasti

Naisten Liiga palaa tositoimiin pian maajoukkuetauon päättymisen jälkeen. Punamustien A-maajoukkuekolmikko palasi Tanska-ottelun jälkeen kotimaahan vasta keskiviikkona, joten valmistautumisaika jää lyhyeksi. PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan myös sairastelut ovat verottaneet harjoitusvahvuutta.

– Nämä viikot ovat olleet vähän rikkonaisia, kun joukkue on ollut hieman hajallaan. Lisäksi Ronja Ikonen loukkaantui tauon aikana. Paljon on siis tapahtunut, mutta meidän on vain elettävä näiden asioiden kanssa. Mukana olleet pelaajat ovat kuitenkin saaneet pari hyvää treeniviikkoa.

– Muutaman juuri harjoitusvahvuuteen palanneen pelaajan pelikuntoa arvioidaan vielä torstain harjoitusten jälkeen. Lisäksi katsomme vielä maajoukkuepelaajiemme tilanteen. Ilmassa on siis jonkin verran kysymysmerkkejä, Väisänen sanoi.

Åland Unitedissa on tapahtunut talven aikana jälleen paljon muutoksia. Maiju Ruotsalainen aloitti uutena päävalmentajana ja lisäksi saarelle on saapunut uusia pelaajia. Väisäsen mukaan vastustajasta on kuitenkin saatu jo jonkin verran tietoa.

– Olemme analysoineet Åland Unitedin ONS-pelin niin tarkasti kuin mahdollista. Heillä on hyvä, tasaisen vahva joukkue. Kyseessä on maaliahne joukkue, joka haluaa pelata paljon pystyyn ja luoda ylivoimia pitkillä palloilla. Ainakin ONS:ää vastaan he pelasivat hyvin suoraviivaisesti, Väisänen totesi.

– Heidän alakertansa pelaa varman päälle eikä ota kauheasti riskejä. Keskikentän pohjalla Raissa Feudjio Tchuanyo ja Roche Lois muodostavat vahvan parivaljakon. Florin Wagner, Sydney Blomquist, Viktoria Byskata ja Sofia Lindström ovat hyvin hyökkäysorientoituneita ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia.

Myös kauden molemmissa sarjaotteluissa pelannut Hanne Ojanperä pitää saarelaisia pienenä arvoituksena. Hänen mukaansa tärkeintä on kuitenkin keskittyä omaan pelaamiseen.

– Saimme hyvän alun kaudelle ja nyt parin viikon tauon jälkeen on taas odottava fiilis. Åland United on aina kauden alussa hieman yllätyksellinen joukkue, sillä heillä on uusia pelaajia ja he ovat pelanneet harjoituspelejään ruotsalaisia joukkueita vastaan. Olemme kuitenkin saaneet videoiden perusteella jonkinlaisen kuvan heidän pelaamisestaan. Tärkeintä on kuitenkin saada oma peli kulkemaan heti tauon jälkeen, Ojanperä sanoi.

PK-35 Vantaa – Åland United pelataan perjantaina 14.4. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Lipunmyyntipisteellä on myynnissä myös PK-35 Vantaan kausikortteja 50 euron hintaan.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.