Yksi Yhteinen

PK-35:n B-tytöt SM-sarjaan

Kolme viimeisintä Suomen mestaruutta voittaneet PK-35:n B-tytöt pelaavat myös tänä vuonna kansallisesta mestaruudesta. PK-35 sijoittui eteläisessä karsintalohkossa toiseksi ja selviytyi mukaan toukokuussa alkavaan SM-sarjaan.

Aiempina vuosina SM-sarjapaikat on jaettu edelliskauden menestyksen perusteella, mutta tänä vuonna niistä pelattiin alueelliset karsintasarjat etelässä ja pohjoisessa. Molempien karsintasarjojen neljä parasta joukkuetta selviytyivät suoraan mukaan SM-sarjaan. Kahdesta viimeisestä SM-sarjapaikasta pelataan jatkokarsinta.

PK-35:n B-tyttöjen päävalmentaja Rami Rantanen pitää uudistusta onnistuneena.

– Tämä oli mielenkiintoinen uudistus, sillä nyt kilpailullisia pelejä tulee pidemmälle ajanjaksolle. Yhtä peliä lukuun ottamatta saimme hyviä ja tasaisia otteluita. Pääsimme tavoitteeseemme eli selviydyimme suoraan neljän parhaan joukossa SM-sarjaan, Rantanen sanoi.

PK-35 pelasi karsintasarjassa seitsemän ottelua, joista se voitti neljä, pelasi yhden tasan ja hävisi kaksi. Maalisuhteeksi muodostui 26-5. Punamustien parhaina maalintekijöinä kunnostautuivat kuudesti osunut Venla Mäkelä sekä viisi maalia tehneet Jasmin Leppioja ja Marie Mäkinen.

Toisen sijan myötä PK-35 saa kaksi lähtöpistettä tämän kauden SM-sarjaan. Punamustien ohella etelästä jatkoon selvisivät lohkovoittaja TiPS, FC Honka ja TPS. HJK:n ja VJS:n kohtalo selviää ensi sunnuntain jatkokarsintaotteluissa.

Rantanen ennakoi alkavasta SM-sarjakaudesta mielenkiintoista. Hän uskoo, että myös pohjoisesta karsintalohkosta mukaan selviytyneet ovat tasokkaita joukkueita.

– Sarjasta tulee varmasti mielenkiintoinen ja tasainen, kun pohjoislohkosta tulee mukaan kovia joukkueita, kuten Ilves, VIFK, JyPK ja ONS.

Tämän viikon ajan PK-35 on viettänyt aiemmin väliin jäänyttä hiihtolomaa, mutta huhtikuussa joukkue suuntaa harjoitusleirille etelään.

– Lauantaina 8.4. lähdemme viikon leirille Portugaliin. Harjoittelun lisäksi pelaamme siellä kaksi peliä Sporting Lissabonia ja Estoril Praiaa vastaan, Rantanen kertoi.

B-tyttöjen valtakunnallinen SM-sarja alkaa 6.5. Otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com