Yksi Yhteinen

PK-35:n B-tytöt SM-sarjaan

Kolme viimeisintä Suomen mestaruutta voittaneet PK-35:n B-tytöt pelaavat myös tänä vuonna kansallisesta mestaruudesta. PK-35 sijoittui eteläisessä karsintalohkossa toiseksi ja selviytyi mukaan toukokuussa alkavaan SM-sarjaan.

Aiempina vuosina SM-sarjapaikat on jaettu edelliskauden menestyksen perusteella, mutta tänä vuonna niistä pelattiin alueelliset karsintasarjat etelässä ja pohjoisessa. Molempien karsintasarjojen neljä parasta joukkuetta selviytyivät suoraan mukaan SM-sarjaan. Kahdesta viimeisestä SM-sarjapaikasta pelataan jatkokarsinta.

PK-35:n B-tyttöjen päävalmentaja Rami Rantanen pitää uudistusta onnistuneena.

– Tämä oli mielenkiintoinen uudistus, sillä nyt kilpailullisia pelejä tulee pidemmälle ajanjaksolle. Yhtä peliä lukuun ottamatta saimme hyviä ja tasaisia otteluita. Pääsimme tavoitteeseemme eli selviydyimme suoraan neljän parhaan joukossa SM-sarjaan, Rantanen sanoi.

PK-35 pelasi karsintasarjassa seitsemän ottelua, joista se voitti neljä, pelasi yhden tasan ja hävisi kaksi. Maalisuhteeksi muodostui 26-5. Punamustien parhaina maalintekijöinä kunnostautuivat kuudesti osunut Venla Mäkelä sekä viisi maalia tehneet Jasmin Leppioja ja Marie Mäkinen.

Toisen sijan myötä PK-35 saa kaksi lähtöpistettä tämän kauden SM-sarjaan. Punamustien ohella etelästä jatkoon selvisivät lohkovoittaja TiPS, FC Honka ja TPS. HJK:n ja VJS:n kohtalo selviää ensi sunnuntain jatkokarsintaotteluissa.

Rantanen ennakoi alkavasta SM-sarjakaudesta mielenkiintoista. Hän uskoo, että myös pohjoisesta karsintalohkosta mukaan selviytyneet ovat tasokkaita joukkueita.

– Sarjasta tulee varmasti mielenkiintoinen ja tasainen, kun pohjoislohkosta tulee mukaan kovia joukkueita, kuten Ilves, VIFK, JyPK ja ONS.

Tämän viikon ajan PK-35 on viettänyt aiemmin väliin jäänyttä hiihtolomaa, mutta huhtikuussa joukkue suuntaa harjoitusleirille etelään.

– Lauantaina 8.4. lähdemme viikon leirille Portugaliin. Harjoittelun lisäksi pelaamme siellä kaksi peliä Sporting Lissabonia ja Estoril Praiaa vastaan, Rantanen kertoi.

B-tyttöjen valtakunnallinen SM-sarja alkaa 6.5. Otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.