UUTISET

Punamustille niukka voitto kotiavauksessa

25.3.2017

PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltapäivänä kauden ensimmäisen kotiottelunsa. FC Honka tarjoili Punamustille Myyrmäessä hyvän vastuksen, mutta kotijoukkue vei sarjapisteet niukalla 1-0-voitolla.

Avausjaksolla Punamustilla oli hyvä ote kenttätapahtumista. Kotijoukkue piti palloa ja onnistui viemään pelin painopisteen espoolaisten puolustusalueelle. Hyviä maalipaikkoja nähtiin kuitenkin lauantain ottelussa kokonaisuudessaan vähän.

Ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin kuitenkin vieraiden vastahyökkäyksestä. Kaisa Ranki tarjoili päätyrajalta syötön takaviistoon ja Sini Vehviläinen pääsi laukomaan. Punamustien maalia vartioinut Henriikka Mäkelä esitti kuitenkin hienon torjunnan ja piti tilanteen vielä maalittomana.

Ottelun ainoaksi jäänyt osuma nähtiin 23. peliminuutilla. Hanne Ojanperä eteni keskustaan ja syötti pallon Kaisa Collinille rangaistusalueelle. Collin tarjoili pallon takaviistoon Sanna Saariselle, joka laukoi pelivälineen rangaistusalueen rajalta taka-alakulmaan.

Pian 1-0-johtomaalin jälkeen Punamustilla oli hyvä tilaisuus lisätä johtoaan. Collin eteni rangaistusalueelle ja syötti pallon vastaan tulleen maalivahti Paula Myllyojan ohi takatolpalle. Syöttö tavoitti Ashley Riefnerin, joka pääsi yrittämään maalintekoa tyhjään maaliin, mutta laukaus suuntautui läheltä sivuverkkoon.

Avausjakson loppupuolella FC Hongan Vehviläinen antoi vaarallisen vapaapotkun ja Milla Punsar pääsi puskemaan läheltä. Pusku painui kuitenkin ohi maalin. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 1-0-johtolukemissa.

Toinen jakso oli avausjaksoa sekavampaa pelaamista. Kumpikaan joukkueista ei saanut kunnon otetta kenttätapahtumista ja molemmille joukkueille sattui paljon virheitä. Myös vaarallisille maalipaikoille pääseminen tuotti molemmille vaikeuksia.

Vasta noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä vierasjoukkue oli lähellä tasoitusmaalia. FC Hongan Henna Tenkanen tarjoili hyvän keskityksen oikealta laidalta ja Anna Vlasoff pääsi puskemaan takatolpalta, mutta Mäkelä venyi upeaan jalkatorjuntaan.

Hetkeä myöhemmin espoolaisten Vehviläinen pääsi yrittämään, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus painui yli maalin. Myös PK-35 Vantaalla oli vielä loppuhetkillä tilaisuus lisätä johtoaan, kun pallo jäi kulmatilanteen jälkeen pyörimään rangaistusalueelle. Roosa Bröijer laukoi epäonnisesti päin Ojanperää ja irtopalloon ehtineen Riefnerin laukaus päätyi selvästi maalin ohi.

Saarisen avausjakson osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi, joten Punamustien kotiavaus päättyi niukkaan 1-0-voittoon. Kolmen pisteen myötä PK-35 Vantaa pääsee mukavista asetelmista maaottelutauolle, sillä joukkue on voittanut molemmat sarjaottelunsa.

Kolme pistettä taistelupelistä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli pelin jälkeen tyytyväinen ennen kaikkea lopputulokseen. FC Honka tarjosi jälleen tiukan vastuksen, mutta kotijoukkueen taistelu toi täyden pistepotin.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, että saimme tästä taistelupelistä kolme pistettä. Enempää ei oikeastaan tässä vaiheessa voi vaatia. Kauneuspisteitä ei tänään jaettu, mutta kolme pistettä on aina kolme pistettä, Väisänen totesi.

Väisäsen valmentajapari Pasi Jaakonsaari kiitteli Punamustien asennoitumista peliin. Jaakonsaaren mukaan kotijoukkue aloitti pelin mallikkaasti.

– Tiesimme, että tähän peliin pitää lähteä hyvällä asenteella, sillä osasimme ennakoida taistelupeliä. Mielestämme olimme hyvällä jalalla liikenteessä ja hyvin pelissä mukana. Olimme riittävän aggressiivisia ja löysimme hyvän tahtotilan pelin voittamiseen, Jaakonsaari tuumi.

– Alku oli meiltä hyvää pelaamista. Avausjaksolla pystyimme siirtelemään palloa hyvin, pääsimme hyökkäyskolmannelle ja hallitsimme peliä melko selvästi. Maalipaikoille emme kuitenkaan saaneet tänään tarpeeksi. Meidän pitää vielä tunnistaa tiettyjä tilanteita paremmin ja parantaa ratkaisujamme hyökkäysalueella.

Tauon jälkeen vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan ja onnistuivat häiritsemään Punamustien pelaamista. Espoolaiset saivat myös muutamia maalintekopaikkoja, mutta Mäkelä veyi tärkeisiin torjuntoihin.

– Toisella puoliajalla FC Honka selvästi nosti prässiään ja oli aggressivisempi, mikä tuotti meille vähän vaikeuksia. Meidän olisi pitänyt pelata paineen alla vähän rauhallisemmin, Jaakonsaari sanoi.

– He pääsivät iholle ja meillä alkoi ehkä jalka vähän painaa. ”Hemppa” teki muutaman loistavan torjunnan ja esti FC Honkaa tasoittamasta peliä. Loppua kohden pelimme alkoi kuitenkin taas kulkea paremmin. Pääsimme pelaamaan pidempiä hyökkäyksiä ja saimme pelin paremmin kontrolliin.

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen kehui Henriikka Mäkelän esitystä tolppien välissä. Torjuntavuoron saanut Mäkelä oli yksi voiton takuunaisista.

– ”Hemppa” pelasi ihan loistavan pelin ja piti joukkuetta pystyssä tärkeillä hetkillä. Voi jopa sanoa, että hän pelasti meille tänään täydet pisteet parilla loistavalla torjunnalla. Valmentajana on helppoa olla suojattiini tyytyväinen.

– Meillä on mahtava tilanne, sillä ei ole väliä kumpi maalivahti pelaa. Voimme aina luottaa siihen, että tolppien välissä on hyvä maalivahti, Puttonen kiitteli.

Peli jätti vielä parannettavaa

Väisäsen ja Jaakonsaaren mukaan PK-35 Vantaan pitää jatkossa nostaa tasoaan, mutta samalla he korostivat kolmen pisteen tärkeyttä.

– Olemme totta kai tyytyväisiä tärkeisiin pisteisiin. Se oli jo etukäteen tiedossa, että tästä voi tulla vaikea peli. Pitää kuitenkin myöntää, että pelimme ei ole vielä valmista. Meidän pitää vielä kehittää sitä, jotta saamme joukkuepelimme natsaamaan, Jaakonsaari totesi.

– Laitapelaamisessamme on vielä parannettavaa ja siihen pitää tuoda selkeämpiä malleja. Myös tilanteen tunnistamista pitää kehittää. Haluamme monipuolistaa peliämme ja pelata välillä myös pidempiä palloja väleihin, Väisänen täydensi.

Voiton lisäksi lauantain ottelussa oli huomionarvoista, että Eva Nyström teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa. Nuori Nyström pääsi vaihdosta kentälle pelin loppuhetkillä.

– Tänään Eva ei saanut vielä kovin paljoa minuutteja, mutta kyseessä on hyvä pelaaja. Hän on vähän sairastellut, joten etenemme rauhallisesti. Meillä on paljon vaihtoehtoja ja tiukka kilpailu peliajasta, mutta Eva on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan monellakin pelipaikalla, Jaakonsaari sanoi.

Punamustien sarjapelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen pitkäperjantaina 14.4. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Åland Unitedin.

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-0 (1-0)

23´ 1-0 Sanna Saarinen

Avauskokoonpano: Mäkelä; Toivanen (81´ Salmi), Peltonen, Nurmela, Mustajoki; Ahtinen, Bröijer; Riefner, Saarinen (62´ Ikonen), Ojanperä (89´ Nyström); Collin.

Vaihtopelaajat:
Oikarinen, Salmi, Väisänen, Hopponen, Nyström, Barck, Ikonen.

PK-35 TV: Hanne Ojanperän mietteet kotiavauksesta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.