PK35 FCHonka 250317 TW 1024x512px

PK-35 Vantaa kohtaa kotiavauksessaan FC Hongan

Naisten Liiga palaa lauantaina Myyrmäkeen. Voitokkaasti sarjakautensa avannut PK-35 Vantaa saa ensimmäisessä kotiottelussaan vieraakseen viime kauden pronssimitalijoukkue FC Hongan. Ottelu pelataan lauantaina 25.3. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaan sarjakausi alkoi vierasvoitolla Kuopiosta. Pallokissat nousi toisella jaksolla vielä 1-1-tasalukemiin, mutta vieraat ottivat lopulta selvänumeroisen 1-4-voiton. Punamustien kauden ensimmäisistä osumista vastasivat Roosa Bröijer, Kaisa Collin, Ashley Riefner ja Tia-Maria Jaakonsaari.

FC Honka sen sijaan aloitti kautensa niukammalla mahdollisella voitolla. Espoolaisten kotiottelu Åland Unitedia vastaan näytti jo päättyvän maalittomaan pistejakoon, mutta FC Honka ratkaisi pelin viime hetkillä edukseen. Sini Vehviläinen viimeisteli 1-0-voittomaalin ottelun lisäajalla, joten FC Honka nappasi Punamustien tavoin kolme pistettä heti avauskierroksella.

Espoolaisten pelaajaryhmässä tapahtui talven aikana jonkin verran muutoksia. Joukkueen runko pysyi melko hyvin kasassa, mutta muutaman lähtijän tilalle on nostettu nostettu nuoria pelaajia. Lisäksi muun muassa puolustaja Katja Hakala ja hyökkäjä Ella-Rosa Huusko liittyivät FC Hongan riveihin uusina pelaajina.

Joukkueet tuntevat toisensa hyvin, sillä PK-35 Vantaa ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa kuluneen vuoden aikana peräti kuudesti. Viime kauden sarjakohtaamisissa molemmat voittivat vieraspelinsä runkosarjassa ja yläloppusarjassa päädyttiin Tapiolassa 1-1-pistejakoon.

Lokakuussa joukkueet kohtasivat toisensa vielä Suomen Cupin loppuottelussa. Punamustien kausi päättyi lopulta tuplamestaruusjuhliin, kun FC Honka kaatui Jyväskylässä pelatussa loppuottelussa maalein 0-2.

Lisäksi joukkueet kohtasivat ennen sarjakauden alkua kahdesti harjoitusotteluissa. Tammikuun lopussa PK-35 Vantaa haki Tapiolasta 1-3-vierasvoiton. Myyrmäessä päädyttiin lukemiin 1-1. Punamustien maaleista vastasivat harjoituspelikohtaamisissa Netta Koso, Mette Barck ja Ronja Ikonen. Espoolaisten riveistä maalinteossa onnistui Sini Vehviläinen. Lisäksi molemmille joukkueille kirjattiin yksi oma maali.

Punamustien lauantain kokoonpanosta puuttuvat tämän hetken tiedon mukaan sairastelun takia Koso ja Jaakonsaari.

Keskinäiset ottelut aina tiukkoja vääntöjä

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan oli tärkeää saada sarjakaudelle voitokas alku. Kotiavauksessa FC Honkaa vastaan Punamustien tavoitteena on kuitenkin jälleen parantaa pelisuoritustaan.

– Sarja alkoi hyvin. Tärkeintä oli tietysti saada heti voitto. Myös peli-ilmeemme oli hyvä ja kentällä tapahtui paljon hakemiamme asioita. Lisäksi löysimme toki myös asioita, joita meidän pitää varmasti parantaa lauantain peliin, Väisänen totesi.

Kotiavaus tarkoittaa Punamustille myös paluuta Myyrmäen jalkapallostadionin keinonurmelle. Väisäsen mukaan kotikenttä sopii joukkueelle hyvin.

– Olemme treenanneet nyt viikon verran ulkona ja tutustuneet stadionin kenttään. Se on ollut meille aina hyvä paikka pelata, joten uskon sen olevan sitä myös tällä kaudella. Kun kenttä on kostea, pallo liikkuu hyvin.

Punamustien ottelut FC Honkaa vastaan ovat olleet usein tiukkoja pelejä. Väisänen uskoo, että espoolaiset tarjoavat tälläkin kertaa kotijoukkueelle tiukan vastuksen.

– He saivat voiton myötä hyvän lähdön kauteen, kuten mekin. FC Honka haluaa varmasti olla tällä kaudella sarjataulukossa vielä korkeammalla kuin viime vuonna. Nämä pääkaupunkiseudun keskinäiset pelit ovat siis heillekin äärettömän tärkeitä.

– Uskon FC Hongan tulevan Myyrmäkeen tuttuun honkamaiseen tapaan. Se ei varmasti tule olemaan meille helppo päivä. Välillä he varmaan prässäävät korkealta ja välillä he vetäytyvät. He ovat hyviä vastaiskuissa, joten meidän pitää olla koko ajan hereillä ja varautua kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin, Väisänen sanoi.

FC Hongan harjoitusottelut sujuivat tuloksellisesti heikosti, mutta Väisäsen mukaan niistä ei kannata tehdä turhia johtopäätöksiä.

– Heidän harjoituspelinsä eivät menneet tuloksellisesti niin hyvin kuin he odottivat, mutta he eivät päässeet niihin ihan parhaalla ryhmällään. Uskon FC Hongan kehittyvän vielä. Lisäksi pitää muistaa, että harjoituspelit ovat aina harjoituspelejä, Väisänen muistutti.

– Nämä pelit sytyttävät varmasti molemmissa leireissä.

PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan lauantaina 25.3. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille erityisryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Ottelussa on vain käteismaksumahdollisuus.