PK35 FCHonka 250317 TW 1024x512px

PK-35 Vantaa kohtaa kotiavauksessaan FC Hongan

Naisten Liiga palaa lauantaina Myyrmäkeen. Voitokkaasti sarjakautensa avannut PK-35 Vantaa saa ensimmäisessä kotiottelussaan vieraakseen viime kauden pronssimitalijoukkue FC Hongan. Ottelu pelataan lauantaina 25.3. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaan sarjakausi alkoi vierasvoitolla Kuopiosta. Pallokissat nousi toisella jaksolla vielä 1-1-tasalukemiin, mutta vieraat ottivat lopulta selvänumeroisen 1-4-voiton. Punamustien kauden ensimmäisistä osumista vastasivat Roosa Bröijer, Kaisa Collin, Ashley Riefner ja Tia-Maria Jaakonsaari.

FC Honka sen sijaan aloitti kautensa niukammalla mahdollisella voitolla. Espoolaisten kotiottelu Åland Unitedia vastaan näytti jo päättyvän maalittomaan pistejakoon, mutta FC Honka ratkaisi pelin viime hetkillä edukseen. Sini Vehviläinen viimeisteli 1-0-voittomaalin ottelun lisäajalla, joten FC Honka nappasi Punamustien tavoin kolme pistettä heti avauskierroksella.

Espoolaisten pelaajaryhmässä tapahtui talven aikana jonkin verran muutoksia. Joukkueen runko pysyi melko hyvin kasassa, mutta muutaman lähtijän tilalle on nostettu nostettu nuoria pelaajia. Lisäksi muun muassa puolustaja Katja Hakala ja hyökkäjä Ella-Rosa Huusko liittyivät FC Hongan riveihin uusina pelaajina.

Joukkueet tuntevat toisensa hyvin, sillä PK-35 Vantaa ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa kuluneen vuoden aikana peräti kuudesti. Viime kauden sarjakohtaamisissa molemmat voittivat vieraspelinsä runkosarjassa ja yläloppusarjassa päädyttiin Tapiolassa 1-1-pistejakoon.

Lokakuussa joukkueet kohtasivat toisensa vielä Suomen Cupin loppuottelussa. Punamustien kausi päättyi lopulta tuplamestaruusjuhliin, kun FC Honka kaatui Jyväskylässä pelatussa loppuottelussa maalein 0-2.

Lisäksi joukkueet kohtasivat ennen sarjakauden alkua kahdesti harjoitusotteluissa. Tammikuun lopussa PK-35 Vantaa haki Tapiolasta 1-3-vierasvoiton. Myyrmäessä päädyttiin lukemiin 1-1. Punamustien maaleista vastasivat harjoituspelikohtaamisissa Netta Koso, Mette Barck ja Ronja Ikonen. Espoolaisten riveistä maalinteossa onnistui Sini Vehviläinen. Lisäksi molemmille joukkueille kirjattiin yksi oma maali.

Punamustien lauantain kokoonpanosta puuttuvat tämän hetken tiedon mukaan sairastelun takia Koso ja Jaakonsaari.

Keskinäiset ottelut aina tiukkoja vääntöjä

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan oli tärkeää saada sarjakaudelle voitokas alku. Kotiavauksessa FC Honkaa vastaan Punamustien tavoitteena on kuitenkin jälleen parantaa pelisuoritustaan.

– Sarja alkoi hyvin. Tärkeintä oli tietysti saada heti voitto. Myös peli-ilmeemme oli hyvä ja kentällä tapahtui paljon hakemiamme asioita. Lisäksi löysimme toki myös asioita, joita meidän pitää varmasti parantaa lauantain peliin, Väisänen totesi.

Kotiavaus tarkoittaa Punamustille myös paluuta Myyrmäen jalkapallostadionin keinonurmelle. Väisäsen mukaan kotikenttä sopii joukkueelle hyvin.

– Olemme treenanneet nyt viikon verran ulkona ja tutustuneet stadionin kenttään. Se on ollut meille aina hyvä paikka pelata, joten uskon sen olevan sitä myös tällä kaudella. Kun kenttä on kostea, pallo liikkuu hyvin.

Punamustien ottelut FC Honkaa vastaan ovat olleet usein tiukkoja pelejä. Väisänen uskoo, että espoolaiset tarjoavat tälläkin kertaa kotijoukkueelle tiukan vastuksen.

– He saivat voiton myötä hyvän lähdön kauteen, kuten mekin. FC Honka haluaa varmasti olla tällä kaudella sarjataulukossa vielä korkeammalla kuin viime vuonna. Nämä pääkaupunkiseudun keskinäiset pelit ovat siis heillekin äärettömän tärkeitä.

– Uskon FC Hongan tulevan Myyrmäkeen tuttuun honkamaiseen tapaan. Se ei varmasti tule olemaan meille helppo päivä. Välillä he varmaan prässäävät korkealta ja välillä he vetäytyvät. He ovat hyviä vastaiskuissa, joten meidän pitää olla koko ajan hereillä ja varautua kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin, Väisänen sanoi.

FC Hongan harjoitusottelut sujuivat tuloksellisesti heikosti, mutta Väisäsen mukaan niistä ei kannata tehdä turhia johtopäätöksiä.

– Heidän harjoituspelinsä eivät menneet tuloksellisesti niin hyvin kuin he odottivat, mutta he eivät päässeet niihin ihan parhaalla ryhmällään. Uskon FC Hongan kehittyvän vielä. Lisäksi pitää muistaa, että harjoituspelit ovat aina harjoituspelejä, Väisänen muistutti.

– Nämä pelit sytyttävät varmasti molemmissa leireissä.

PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan lauantaina 25.3. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille erityisryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Ottelussa on vain käteismaksumahdollisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com