PK 35 Vantaa – TPS, 4 0, Naisten Liiga, 16.4.2016

Punamustien sarjakausi alkoi vierasvoitolla

Uusi Naisten Liigan kausi alkoi Punamustien osalta voitokkaasti. PK-35 Vantaa haki sarja-avauksessaan Kuopion Pallokissojen vieraana 1-4-voiton. Peli eteni alusta lähtien vieraiden komennossa, mutta maalihanat aukesivat toden teolla vasta jälkimmäisellä puoliajalla.

Kuopiossa pelattiin vielä talvisissa maisemissa, mutta ottelu päästiin viemään läpi hyvissä sääolosuhteissa. Vierasjoukkue otti pelin- ja pallonhallinnan heti itselleen ja onnistui luomaan jo alkuhetkillä painetta savolaisten puolustusalueelle.

Sarjakauden ensimmäinen maali nähtiin jo seitsemännellä peliminuutilla. Viime kauden kotiyleisönsä edessä pelannut Olga Ahtinen tarjoili noston rangaistusalueelle, Kaisa Collin pudotti pallon päällään takaviistoon ja Roosa Bröijer sijoitti pallon maalivahdin ohi alakulmaan.

Pian Bröijerin maalin jälkeen PK-35 Vantaa oli lähellä lisätä johtoaan, mutta Ahtisen laukaus kolahti tolppaan. Myöhemmin Ahtinen yritti nostaa pallon kaukaa maaliin, mutta kuopiolaisten onneksi peliväline painui yläriman kautta maalin yli.

Myös Pallokissat osui avausjaksolla kertaalleen maalikehikkoon. Hyökkääjä Aino Kröger pääsi laukomaan rangaistusalueelta, mutta Punamustien maalivahti Velma Oikarinen onnistui torjumaan pallon tolppaan. Tauolle lähdettiin siis vieraiden 0-1-johdossa.

Toinen jakso alkoi vierasjoukkueen komennossa ja PK-35 Vantaa oli lähellä maalintekoa heti tauon jälkeen. Tiia Peltonen pääsi laukomaan kulmapotkutilanteessa ja vastustajasta suuntaa muuttanut laukaus osui ylärimaan. Savolaispuolustajat onnistuivat purkamaan tilanteen, joten Punamustien johto pysyi yhdessä maalissa.

Kotijoukkue nousi 52. peliminuutilla tasoihin kesken vieraiden painostusjakson. Paula Auvinen tarjoili hyökkäyksen päätteeksi oikealta laidalta matalan keskityksen maalille ja Signy Aarna ohjasi pallon kantapäällään taka-alakulmaan.

PK-35 Vantaa ei kuitenkaan lamaantunut takaiskuosumasta. Vieraat siirtyivät uudelleen johtoon jo neljä minuuttia myöhemmin. Kaisa Collin sai pallon päätyrajan tuntumassa ja lähti kuljettamaan rangaistusalueen rajaa kohti. Lopulta Collin nosti pallon oikealla jalallaan takakulmaan.

70. minuutilla PK-35 Vantaa siirtyi jo 1-3-johtoon. Ashley Riefner eteni pallon kanssa rangaistusalueelle ja laukoi pallon etuyläkulmaan. Vieraiden neljäs osuma syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin. Kuopiolaismaalivahti epäonnistui avauksessaan ulostulon jälkeen ja Tia-Maria Jaakonsaari pääsi nostamaan pallon kaukaa tyhjään maaliin.

Lisäosumia ei enää nähty, joten ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1-4. PK-35 Vantaa aloitti siis mestaruutensa puolustamisen hienolla vierasvoitolla.

Neljä maalia ja kolme pistettä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen voitokkaaseen sarja-avaukseen. Samalla Väisänen löysi kuitenkin joukkueensa pelaamisesta tulevia pelejä ajatellen parannettavaa.

– Pelissä oli paljon hyvää, mutta myös paljon sellaisia hetkiä, joissa meidän pitää vielä parantaa. Pallonhallinta oli aika selkeästi meillä, mutta myös Pallokissat pystyivät ajoittain pitämään palloa. Vastahyökkäyksissä he olivat tänään vaarallisia. Alakerran ja maalivahdin on vaikeaa pelata, kun he tietävät vastustajan tulevan kovalla vauhdilla.

– Tärkeintä oli saada täältä pisteet. Kuopiossa ei ole ikinä helppoa – eikä ollut tänäänkään. Tolpat ja ylärima kolisivat ja paikkoja oli. Teimme niistä tänään neljä maalia ja siihen pitää olla tyytyväinen, Väisänen totesi.

Väisäsen aisaparin Pasi Jaakonsaaren mukaan Savon Sanomat Areenan liukas kenttä vaikutti jonkin verran Punamustien pelaamiseen.

– Liukas kenttä hidasti hieman pelaamistamme, kun olimme vähän varovaisia. Se verotti syöttönopeuttamme ja pelin tempoa. Vaikka meillä oli selkeä pallonhallinta, kaipaisin vielä lisää nopeutta hyökkäyskolmannekselle, jotta pääsisimme vielä enemmän maalipaikoille, Jaakonsaari sanoi.

PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen sen sijaan kehui Velma Oikarisen suoritusta.

– Hyökkäyksiä tuli harvoin, mutta ne olivat vaarallisia. Velma oli tänään loistava ja otti pari hienoa torjuntaa. Maalille hän ei voinut mitään. Kaiken kaikkiaan voimme olla tosi tyytyväisiä maalivahtipeliimme.

Roosa Bröijer sai kunnian tehdä Punamustien kauden ensimmäisen maalin sarjapeleissä. Bröijerin mukaan lauantain ottelu oli kelpo aloitus uudelle kaudelle.

– Tämä oli meiltä ihan hyvä esitys, mutta totta kai pelissä oli myös paljon parannettavaa. Ensimmäiseksi peliksi tässä oli paljon hyvä juttuja, joiden pohjalta on hyvä lähteä parantamaan.

– Viime kaudella en tehnyt maaleja, joten nyt oli kiva fiilis onnistua heti alkuun, Bröijer myhäili.

Punamustien sarjapelit jatkuvat viikon päästä lauantaina 25.3. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen FC Hongan.

Pallokissat – PK-35 Vantaa 1-4 (0-1)

7´ 0-1 Roosa Bröijer
52´ 1-1 Signy Aarna
56´ 1-2 Kaisa Collin
70´ 1-3 Ashley Riefner
80´ 1-4 Tia-Maria Jaakonsaari

Avauskokoonpano: Oikarinen; Toivanen (62´ Mustajoki), Peltonen, Nurmela, Salmi; Jaakonsaari, Ahtinen; Ojanperä (68´ Saarinen), Bröijer (81´ Ikonen), Riefner; Collin.

Vaihtopelaajat: Mäkelä, Mustajoki, Väisänen, Saarinen, Barck, Ikonen.

PK-35 TV: Punamustien valmennuskolmikon mietteet voitokkaasta sarja-avauksesta.