UUTISET

Punamustien sarjakausi alkaa huomenna Kuopiossa

17.3.2017

Koko talven kestänyt odotus päättyy vihdoin huomenna, kun uusi Naisten Liigan kausi pyörähtää käyntiin. PK-35 Vantaa aloittaa mestaruutensa puolustamisen Kuopion Pallokissojen vieraana. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 18.3. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.

PK-35 Vantaa pelasi talvikauden aikana monia harjoitusotteluita etenkin poikajoukkueita vastaan. Naisten Liigan joukkueiden keskinäisistä talvikohtaamisista Punamustien saaliina oli kolme voittoa ja yksi tasapeli. Hyvien tulosten myötä PK-35 Vantaa lähtee uuteen sarjakauteen luottavaisin mielin.

Punamustien avausvastustajan riveissä on tapahtunut talven aikana useita muutoksia. Pallokissat menetti kaksi avainpelaajaansa, kun Olga Ahtinen siirtyi PK-35 Vantaan paitaan ja Tiia Savolainen Turun Palloseuraan. Lisäksi hyökkääjä Ella-Rosa Huusko siirtyi FC Honkaan.

Uusina pelaajina savolaisjoukkueeseen ovat liittyneet muun muassa Åland Unitedista Kuopioon palannut Ella Vanhanen ja VJS:n riveistä hankittu nuori maalivahti Nea Laitila. Vilkkaasta pelaajaliikenteessä huolimatta Pallokissojen joukkueesta löytyy myös jotain tuttua, sillä kuopiolaisten tärkein syömähammas on edelleen viime kaudella kymmenen maalia viimeistellyt virolaishyökkääjä Signy Aarna.

Harjoitusotteluissaan Pallokissat kohtasi molemmat Naisten Liigan nousijajoukkueet. Kokkolainen GBK kaatui vieraskentällä lukemin 0-2, mutta JyPKiä vastaan Pallokissat joutui taipumaan molemmissa talvikohtaamisissa. Kuopiosta JyPK haki 1-2-vierasvoiton ja kotikentällään jyväskyläläiset olivat parempia lukemin 1-0.

Viime kaudella PK-35 Vantaa ja Pallokissat kohtasivat kolmeen otteeseen. Keväällä PK-35 Vantaa kaatoi savolaisvieraansa Myyrmäessä selvin 6-0-lukemin. Heinäkuun kohtaaminen Pallokissojen kotikentällä päätyi Punamustien 1-3-vierasvoittoon. Yläloppusarjakohtaamisessa mestaruutensa edellisenä viikonloppuna varmistanut PK-35 Vantaa kärsi kokoonpanohaasteista, mutta taisteli poissaolosumasta huolimatta Savosta tasapelipisteen.

Punamustien kokoonpanotilanne on sarja-avauksen alla hyvä. Kaikki joukkueen pelaajat ovat pelikuntoisia ja osallistuivat torstain harjoituksiin.

Pitkä odotus päättyy

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen myöntää, että joukkueen terveystilanne on sarja-avauksen alla jopa poikkeuksellisen hyvä.

– Kokoonpanotilanne on ensimmäistä kertaa minun valmennuskaudellani sellainen, että ei ole mitään isompia ongelmia. Muutamilla pelaajilla on toki ollut joitakin vaivoja, joten he eivät ole vielä aivan täydessä kunnossa. Onneksi meillä on paljon hyviä pelaajia.

– Nyt pitää toivoa, että pelaajatilanne pysyy hyvänä ja pääsemme valitsemaan pelaavan kokoonpanon täydestä pakasta. Joukkueen henkinen vireystila on hyvä. Meidän täytyy vain pitää jalat maassa ja valmistautua kovaan peliin, Väisänen painotti.

Naisten Liiga alkaa tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin, mutta sarjakauden alkua on silti odotettu jo viisi kuukautta. Pitkän odotuksen päättyminen voi joskus näkyä kentällä ylimääräisenä jännityksenä ja yli-innokkuutena. Väisänen toivoo, että into ei johda liian hätäisiin suorituksiin.

– Vaikka sarja alkaa näin aikaisin, pelaajilla on jo kova into päästä aloittamaan sarja. Toivottavasti lataus ei mene yli, Väisänen totesi.

– Tavoitteenamme on pystyä vähän nostamaan pelinopeuttamme Kuopiossa. Vahvuutemme on kuitenkin pitää palloa, joten sitä ei voida unohtaa.

Pallokissojen joukkueessa on tapahtunut talven aikana paljon muutoksia, joten Punamustien valmennuksella ei ole huomisesta vastustajasta vielä tarkkaa kuvaa.

– Pelaajarintaman tapahtumia olennaisempaa on se, miten he ovat harjoitelleet ja pystyneet paikkaamaan Olgan kaltaisten avainpelaajien lähtöjä, Väisänen sanoi.

Väisäsen aisapari Pasi Jaakonsaari on samoilla linjoilla. Hän painottaa, että PK-35 Vantaa ei saa sortua avausvastustajansa aliarvioimiseen.

– Heiltä on lähtenyt tärkeitä pelaajia, mutta emme voi ajatella sitä liikaa. Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseemme ja varautua siihen, että Pallokissat tarjoaa meille kovan vastuksen. He tekevät varmasti kaikkensa, jotta meillä olisi siellä vaikeaa. Meidän pitää suhtautua nöyrästi myös puolustuspelaamiseen.

– Pallokissojen uudet pelaajat saavat vastuuta ja me emme vielä välttämättä tunne heidän vahvuuksiaan. Se voi tuottaa yllätyksiä, joten meidän pitää asennoitua peliin kunnolla, Jaakonsaari alleviivasi.

Väisänen muistuttaa, että vierasottelut Kuopiossa ovat usein olleet tiukkoja pelejä.

– Emme tiedä tarkalleen, miten he pelaavat tällä kaudella, joten varaudumme kaikkeen. Kuopiossa pelit ovat olleet hyvin tasaisia, vaikak olemme yleensä lopulta pärjänneet niissä hyvin. Olemme hallinneet sielläkin palloa, mutta he ovat olleet erittäin hyvä vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa.

Joulukuussa Pallokissoista Punamustiin siirtyneelle Olga Ahtiselle sarja-avaus on poikkeuksellisen jännittävä. Hän pelaa huomenna ensimmäisen virallisen pelinsä PK-35 Vantaan paidassa ja palaa heti edelliselle kotikentälleen.

– Onhan se vähän jännittävää, että se osui heti ensimmäiseen peliin. Pelasin kahden vuoden ajan niiden tyttöjen kanssa, mutta nyt pelaan täysillä heitä vastaan. On kiva palata vanhalle kotikentälle, Ahtinen sanoi.

Naisten Liigan avauskierroksen ottelu Pallokissat – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 18.3. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.