UUTISET

Punamustille hyvä kenraaliharjoitus

11.3.2017

PK-35 Vantaa pelasi perjantai-iltana viimeisen harjoitusottelunsa ennen viikon päästä alkavaa Naisten Liigaa. Punamustien kenraaliharjoitus päättyi Töölössä tiukan ottelun jälkeen 3-2-tappioon HJK:n 03-pojille. Ottelun iloisin asia oli kapteeni Sanna Saarisen paluu pelikentille.

Kyseessä oli Punamustien vuoden ensimmäinen ulkopeli, mikä toi peliin oman mausteensa. Peliväline liikkui liukkaalla kentällä nopeammin kuin hallissa, joten pelaajilla kesti hetken aikaa totutella muuttuneisiin olosuhteisiin.

HJK:n pojat siirtyivät ottelussa johtoon jo viidennellä minuutilla, kun kotijoukkueen pelaaja pääsi laukomaan pallon läheltä maaliin. HJK oli vaarallinen etenkin nopeissa vastahyökkäyksissä ja Punamustien maalia avausjaksolla vartioinut Henriikka Mäkelä joutui venymään muutamaan näyttävään torjuntaan.

Vieraiden parhaat maalintekopaikat ajoittuivat toisella jaksolle, mutta PK-35 Vantaalla oli tilaisuutensa jo ensimmäisellä puoliajalla. Maaliin asti palloa ei vielä kuitenkaan saatu, jote tauolle lähdettiin lukemissa 1-0.

PK-35 Vantaa nousi tasoihin heti toisen jakson alkupuolella. Roosa Bröijer pääsi keskittämään vasemmalta laidalta ja pallo päätyi lopulta HJK-puolustajan kautta takakulmaan.

Pojat pääsivät kuittamaan vieraiden tasoitusosuman nopeasti. HJK siirtyi 55. peliminuutilla 2-1-johtoon ja iski kolmannen osuman heti seuraavasta hyökkäyksestä. Myös Punamustilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta Alina Kosusen ja Netta Koson laukaukset painuivat yli maalin.

Naisten loppukiri tuotti lopulta kavennusosuman noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Hanne Ojanperä tarjoili vasemmalta laidalta hyvän keskityksen ja Mette Barck puski pallon takatolpalta maaliin.

3-2-kavennuksen jälkeen PK-35 Vantaa jahtasi vielä tasoitusmaalia, mutta osuma jäi lopulta illan viimeiseksi. Tappiosta huolimatta tiukka ottelu tarjosi Punamustille hyvän kenraaliharjoituksen ennen viikon kuluttua alkavia sarjapelejä.

Illan hienoin hetki oli kuitenkin PK-35 Vantaan kapteenin Sanna Saarisen paluu pelikentille pitkän tauon jälkeen. Saarinen loukkaantui elokuussa Mestarien liigan karsintaottelussa, joten hänen poissaolonsa venyi lopulta yli kuuden ja puolen kuukauden mittaiseksi. Määrätietoinen työ palkittiin, sillä Saarinen kuntoutui pelikuntoon juuri sopivasti ennen sarja-avausta.

Kapteeni Saarinen iloitsi paluustaan

PK-35 Vantaan valmentajan Pasi Jaakonsaaren mukaan perjantai-illan ottelu oli loppukemista huolimatta onnistunut kenraaliharjoitus. Jaakonsaari piti tärkeänä, että joukkue pääsi pelaamaan hyvän harjoituspelin vielä viikkoa ennen Naisten Liigan avauskierrosta.

– Tämä oli meiltä kokonaisuudessaan hyvä peli, joka palveli hyvin sarjakauteen valmistautumista. Kaikki terveenä olleet saivat tänään arvokasta peliaikaa ja jokainen onnistui hyvin. Lukuisat vaihdot eivät sotkeneet peliämme, vaan kaikki pelasivat hyvällä tasolla, Jaakonsaari totesi.

– Kyseessä oli ensimmäinen ulkopelimme ja liukas kenttä toi vähän haastetta syöttöpeliin molemmin puolin. Onnistuimme kuitenkin luomaan maalipaikkoja, vaikka vastustajakin sai niitä toki aika paljon.

Jaakonsaaren mukaan pojat rokottivat Punamustia tehokkaasti virheistä. Samalla hän kuitenkin korosti, että ottelu palveli hyvin joukkueen pelillisiä tavoitteita.

– Pelissä oli paljon hyvää, mutta vastustaja pääsi tekemään noin minuutin sisällä pari maalia. Taitavat pojat käyttivät virheemme heti hyväkseen. Se oli lopputuloksen kannalta kohtalokasta, mutta treenipeleissä pelillinen kehittyminen on tulosta tärkeämpää, Jaakonsaari muistutti.

– Kaipaisin vielä vähän enemmän eteenpäin pelaamista ja linjojen murtamista, mutta poikien pelaaminen oli aika organisoitua. Se toki kuuluu pelitapaamme, että pelaamme tarvittaessa helpon syötön viereen tai taaksepäin. Se on aina parempi vaihtoehto kuin pallon menettäminen.

PK-35 Vantaa on pelannut talven aikana pääsääntöisesti vuotta vanhempia poikajoukkueita vastaan, mutta HJK:n 03-pojat ovat oman ikäluokkansa kärkijoukkue Suomessa.

– Vastassa oli tänään ihan huippuhyviä poikia, vaikka he ovat vielä nuoria. Heidän pelinymmärryksensä ja –taitonsa olivat ihan mielettömiä. On ilo nähdä Suomessa noin hyviä nuoria pelaajia. HJK tarjosi meille hyvän vastuksen, Jaakonsaari kehui vastustajaa.

– Älykkäät ja taitavat pojat ovat meille sopivia vastustajia, sillä he pakottavat meitä tekemään asioita paremmin. Poikien pelinopeus on hyvää luokkaa, joten jouduimme olemaan koko ajan hereillä ja pelaamaan mukavuusalueen ulkopuolella. Juuri sitä haemme näistä peleistä, sillä se kehittää pelaajia.

Jaakonsaari oli luonnollisesti mielissään myös Saarisen paluusta pelikentille yli puolen vuoden tauon jälkeen.

– Oli hienoa saada Sanna taas takaisin rinkiin. Kapteenin paluulla on joukkueelle iso merkitys. Kentällä nähtiin heti sitä vanhaa tuttua Sannaa. Hän oli aktiivinen ja teki kovasti töitä.

Saarinen iloitsi paluustaan, mutta muistutti samalla pelituntuman palaavan hiljalleen pelien myötä.

– Tämä oli elokuun jälkeen ensimmäinen pelini täysimittaisella kentällä, joten pelaaminen oli vielä vähän hakemista, mutta se tuntui tosi hyvältä!

Punamustien pelit jatkuvat lauantaina 18.3. Silloin PK-35 Vantaa matkustaa Naisten Liigan avauskierroksen ottelussa Kuopion Pallokissojen vieraaksi.

HJK P03 – PK-35 Vantaa 3-2 (1-0)

5´ 1-0
50´ 1-1 oma maali
55´ 2-1
56´ 3-1
71´3-2 Mette Barck

Avauskokoonpano: Mäkelä; Toivanen, Mustajoki, Nurmela, Salmi; Ahtinen, Bröijer; Ojanperä, Koso, Riefner; Collin.

Vaihtopelaajat: Oikarinen, Väisänen, Raustola, Hopponen, Saarinen, Kosunen, Barck.

PK-35 TV: Sanna Saarinen palasi pelikentille pitkän tauon jälkeen.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot