Punamustille selvänumeroinen voitto HJK:sta

4.3.2017

PK-35 Vantaa kaatoi lauantain harjoitusottelussa HJK:n selvin lukemin 4-0. Punamustilla oli läpi ottelun runsaasti maalintekopaikkoja, mutta maalihanojen aukeamista jouduttiin odottamaan yli tunti. Lopulta kotijoukkueen hyvä peliesitys tuotti kuitenkin tulosta myös maalien muodossa.

Peli eteni alusta lähtien Punamustien komennossa. Kotijoukkue piti palloa, vei pelin painopisteen vieraiden kenttäpuoliskolle ja onnistui luomaan maalipaikkoja. Ottelun alkupuolella HJK pyrki aggressiivisella pelillään vaikeuttamaan PK-35 Vantaan pelaamista, mutta lopulta vieraat eivät kyenneet aiheuttamaan kotijoukkueelle kovin suuria vaikeuksia.

Punamustien pelaajista niin Netta Koso, Kaisa Collin kuin Hanne Ojanperäkin pääsivät avausjaksolla hyville maalintekopaikoille, mutta maaliviivaa lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt. Myös HJK:lla oli muutama tilaisuus maalintekoon, mutta laukaukset suuntautuivat maalikehikon ohi tai sitä avausjaksolla vartioineen Velma Oikarisen syliin. Tauolle lähdettiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson ensimmäiset maalipaikat eivät tuottaneet tulosta, mutta ottelun avausmaali nähtiin vihdoin 63. peliminuutilla. Mette Barck tarjoili pallon Punamustien hyvän hyökkäyksen päätteeksi Ronja Ikoselle rangaistusalueelle. Ikonen käänsi pallon vasemmalle jalalleen ja laukoi sen etualakulmaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Punamustille tuomittiin rangaistuspotku, kun hyökkäykseen noussut laitapuolustaja Roosa Toivanen kaadettiin rangaistusalueella. Pallon taakse asettui Ikonen, joka lisäsi kotijoukkueen johtoa laukomalla pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

2-0-osumasta ehti kulua vain minuutti, kun PK-35 Vantaa iski jo kolmannen täysosumansa. Mette Barck antoi keskialueelta pystysyötön ja Kaisa Collin ehti palloon ennen vieraiden maalivahtia. Collin ohitti maalivahdin ensimmäisellä kosketuksellaan ja siirsi pallon lopulta tyhjään maaliin.

Punamustien tehokas kolmiminuuttinen huipentui heti seuraavasta hyökkäyksestä 4-0-osumaan. Tällä kertaa Barck eteni itse rangaistusalueen kulmalle ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan näyttävästi takayläkulmaan.

Kotijoukkueella oli vielä muutama tilaisuus kaunistella loppulukemia, mutta enempää maaleja ei enää nähty. HJK:n maalipaikat jäivät toisella jaksolla vähiin, joten vieraat jäivät Myyrmäessä lopulta ilman maaleja. Loppulukemiksi kirjattiin siis PK-35 Vantaan selvänumeroinen 4-0-voitto.

Hyvä peli-ilme

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen. Väisäsen mukaan oli erityisen hienoa, että PK-35 Vantaa onnistui nostamaan suoritustasoaan vielä pelin aikana.

– Mielestäni peli-ilme oli tänään oikein hyvä. Onnistuimme parantamaan pelaamistamme vielä toiselle jaksolle, mikä oli kenties se tämän pelin tärkein asia, Väisänen totesi.

– Pystyimme pitämään palloa, mutta pelasimme ajoittain vähän turhia pakottavia syöttöjä vaikeisiin paikkoihin.HJK pääsi niistä vastahyökkäyksiin ja sai pari paikkaakin.

Vierasjoukkue yritti ajoittain häiritä Punamustien pelin avaamista, mutta kotijoukkue onnistui silti viemään pelin painopisteen vastustajan kenttäpuoliskolle. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaalla oli tilaisuutensa avata maalihanat jo avausjaksolla.

– HJK yritti välillä prässätä tosi kovaa monella pelaajalla, mutta pääsimme aika hyvin luikertelemaan sieltä pois. Kovuudessa olimme ehkä avausjaksolla vähän jäljessä, mutta tauon jälkeen pääsimme myös siltä osin hyvin mukaan, Väisänen sanoi.

– Meillä oli maalipaikkoja jo ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla myös hyödynsimme ne. Saimme myös vietyä pallonhallintamme aika korkealla ja silloin vastustajalle on aika rankkaa juosta perässä. Tänään onnistuimme siinä hyvin.

PK-35 Vantaa – HJK 4-0 (0-0)

63´ 1-0 Ronja Ikonen
73´ 2-0 Ikonen (rp.)
74´ 3-0 Kaisa Collin
75´ 4-0 Mette Barck

Avauskokoonpano: Oikarinen; Toivanen, Mustajoki, Peltonen, Salmi; Jaakonsaari, Bröijer; Ojanperä, Koso, Riefner; Collin.

Vaihtopelaajat: Mäkelä, Raustola, Barck, Ikonen.

PK-35 TV: Jari Väisäsen ja Ida Raustolan mietteet HJK-voitosta.