UUTISET

PK-35 Vantaa kohtaa huomenna HJK:n

3.3.2017

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat huomenna paikalliskamppailun merkeissä, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 4.3. klo 11.45 Myyrmäki-hallissa.

PK-35 Vantaa on pelannut tähän mennessä kolme harjoitusottelua muita Naisten Liigan joukkueita vastaan. Viime kauden kärkijoukkueiden kohtaamisessa PK-35 Vantaa kaatoi TPS:n lukemin 4-3. FC Honkaa vastaan Punamustilla on tilillään 1-3-voitto ja 1-1-tasapeli. Lisäksi PK-35 Vantaa on pelannut useita harjoitusotteluita eri poikajoukkueita vastaan.

Punamustien tavoin myös HJK on pelannut suurimman osan harjoitusotteluistaan poikia vastaan. Naisjoukkueista HJK on kaatanut Ilveksen lukemin 1-4 ja Ykkösessä pelaavan PKKU:n 9-0. Tuloksellisesti helsinkiläisten harjoituskausi on sujunut hyvin, sillä se kärsi ainoa tappionsa vasta viimeisimmässä ottelussaan KäPan 02-poikia vastaan.

HJK sijoittui viime kaudella Naisten Liigassa neljänneksi. Talven aikana joukkueessa on kuitenkin tapahtunut paljon muutoksia, kun pelaajaliikennettä on nähty molempiin suuntiin. HJK:n ovat jättäneet Punamustiin vaihtanut Kaisa Collin sekä ulkomaille siirtyneet Linda Ruutu ja Tia Hälinen. Uusina pelaajina HJK on saanut riveihinsä muun muassa Elina Myllymäen Ilveksestä, Emilia Ukkosen VJS:stä, Minea Lassaksen PK-35:n B-tytöistä, Ida-Sofia Helppikangaan TiPSistä sekä loppukauden PK-35 Vantaata edustaneen Maiju Hirvosen. Lisäksi maajoukkuetoppari Maija Saari pelasi monen vuoden tauon jälkeen kotimaahan ja liittyi HJK:n ryhmään.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa neljästi kilpailullissa otteluissa. Suomen Cupissa HJK karkasi jo 3-0-johtoon, mutta PK-35 Vantaa nousi rinnalle ja lopulta jatkoajalla 3-5-voittoon. Naisten Liigassa HJK:n kotikentällä pelattu kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta toinen runkosarjakohtaaminen päättyi Punamustien 3-2-voittoon. Syyskuussa PK-35 Vantaa varmisti kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa, kun HJK kaatui Myyrmäessä lukemin 2-1.

Sunnuntain A-maaottelu Serbiaa vastaan harventaa molempien joukkueiden rivejä. Punamustista maajoukkueen matkassa on Mimmi Nurmela. Myös Olga Ahtinen oli mukana A-maajoukkueleirillä, mutta ei matkustanut Serbiaan sairastumisen takia. HJK:sta maajoukkuetehtävissä ovat Saari, Myllymäki, Katariina Naumanen ja Essi Sainio.

Sairastelun vuoksi PK-35 Vantaan kokoonpanosta ovat tällä hetkellä sivussa Ahtisen lisäksi myös Eva Nyström, Alina Kosunen, Vilma Väisänen ja Sanna Saarinen. Myös Ella Hopponen puuttuu lauantain ottelusta.

Raskaan viikon huipennus

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen odottaa lauantain harjoitusottelua mielenkiinnolla. HJK on kohdannut Naisten Liigan joukkueista toistaiseksi vain Ilveksen, joten Väisäsen mielestä on kiinnostavaa nähdä myös HJK:n iskukyky.

– Tosi vaikea sanoa, missä HJK menee tällä hetkellä. He ovat ilmeisesti pelanneet hyviä harjoituspelejä ja harjoitelleet hyvin. Lisäksi heillä on nyt paljon pelaajia maajoukkueessa. Se on tietysti selvä asia, että monen hyvän pelaajan puuttuminen vaikuttaa HJK:n pelaamiseen lauantaina.

– Myös meiltä puuttuu paljon pelaajia, mutta se tarjoaa mahdollisuuden tehdä kierrätystä. Lähdemme hakemaan hyvää peliä, mikä on varmasti molemmille joukkueille se tärkein asia, Väisänen totesi.

A-maajoukkuekaksikon lisäksi peräti seitsemän Punamustien pelaajaa vietti alkuviikon Eerikkilässä alle 23-vuotiaiden maajoukkueleirillä. Lisäksi Ronja Ikonen oli alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana, kun Suomi kohtasi Portugalin kaksoismaaottelussa vieraskentällä. Väisäsen mukaan pelaajilla on takana intensiivinen viikko.

– Monelle pelaajalla on ollut fyysisesti ja henkisesti raskas viikko. Toivottavasti pelaajat ovat kuitenkin siinä kunnossa, että pystyvät pelaamaan vielä kovan viikon jälkeen hyvän pelin.

– Ne pelaajat, jotka eivät olleet maajoukkueiden mukana, ovat harjoitelleet melko kovaa. Leiriläisillä on varmasti ollut kovia harjoituksia, joten olemme yrittäneet mennä omassa harjoittelussamme samassa suhteessa, Väisänen sanoi.

PK-35 Vantaa – HJK pelataan huomenna lauantaina 4.3. klo 11.45 Myyrmäki-hallissa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot