PK 35 Vantaa – Honka, 0 1, Naisten Liiga, 20.8.2016 (99 Of 270)

Punamustille tasapeli FC Honkaa vastaan

PK-35 Vantaa ja FC Honka kohtasivat lauantain aikaisessa päiväpelissä toisensa jo toistamiseen tänä talvena. Myyrmäessä pelatusta ottelusta muodostui edellistä kohtaamista tasaisempi koitos. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen pelin loppupuolella, joten peli päättyi lopulta tasalukemiin 1-1.

Avausjakso eteni tasaisissa merkeissä kotijoukkueen pitäessä enemmän palloa ja FC Hongan puolustaessa tiukasti. Molemmilla joukkueilla oli muutama tilaisuus maalintekoon, mutta kokonaisuudessaan ensimmäisen puoliajan maalintekopaikat olivat vähissä. Tauolle lähdettiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson ensimmäiset hyvät maalintekopaikat avautuivat vierasjoukkue FC Hongalle, joka pelasi Myyrmäessä tammikuista kohtaamista aggressiivisemmin. Vieraat pääsivät yrittämään maalintekoa muutamaan otteeseen rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta laukaukset suuntautuivat hieman yli maalin.

FC Honka siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon 75. peliminuutilla. Kotijoukkueen puolustus antoi liikaa tilaa Sini Vehviläiselle, joka pääsi laukomaan noin 25 metristä. Vehviläisen laukaus painui maalivahti Velma Oikarisen yli maaliin ja vei vieraat 0-1-johtoon.

Takaiskumaalin jälkeen kotijoukkue jahtasi tasoitusta ja sai luotua vahvemmin painetta vieraiden puolustusalueelle. Painostus tuotti tulosta kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Ashley Riefner syötti pallon rangaistusalueelle Ronja Ikoselle, joka kääntyi terävästi ja laukoi nopeasti vaikeasta asennosta. Painava laukaus upposi näyttävästi takayläkulmaan.

Kotijoukkueen painostusjakso jatkui vielä tasoitusosuman jälkeen, mutta maaliin asti palloa ei enää satu. Lähimpänä voittomaalia oli Punamustien Roosa Bröijer, joka yritti nostaa pallon kaukana maaliltaan olleen Paula Myllyojan yli. Nosto painui kuitenkin niukasti maalin ohi, joten ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Hyvä kahden pelin viikko takana

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen löysi joukkueen pelisuorituksesta parannettavaa, mutta myös hyviä asioita.

– Tänään emme olleet kaksinkamppailuissa tarpeeksi aktiivisia. Hävisimme niitä liikaa ja menetimme palloja, minkä myötä FC Honka pääsi hyviin tilanteisiin, Väisänen myönsi.

– Se oli kuitenkin jälleen hyvää, että pystyimme hallitsemaan palloa. Meidän pitää vain saada painetta korkeammelle. Toisella puoliajalla saimme jo tosi hyvin painetta ylös ja sen myötä syntyi hieno tasoitusmaali.

Väisäsen mukaan pelaajat ovat rankan harjoittelujakson jälkeen väsyneitä, mikä näkyi tänään joukkueen pelisuorituksessa. Hänen mukaansa raskas kahden pelin viikko palveli kuitenkin hyvin joukkueen valmistautumista sarjakauteen.

– Se näkyi, että pelaajat ovat vähän väsyneitä. Emme olleet tänään niin kevyellä jalalla liikenteessä. Onneksi pääsemme nyt vielä parin kovan treenin jälkeen vähän huilaamaan.

– Tämän viikon ottelut olivat meille hyviä harjoituspelejä, siitä kiitokset TPS:lle ja FC Hongalle. Voimme olla näihin peleihin tyytyväisiä, Väisänen totesi.

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-1 (0-0)

75´ 0-1 Sini Vehviläinen
80´ 1-1 Ronja Ikonen

Avauskokoonpano: Oikarinen; Mustajoki, Peltonen, Nurmela, Salmi; Ahtinen, Jaakonsaari; Ojanperä, Bröijer, Riefner; Collin.

Vaihtopelaajat: Mäkelä, Väisänen, Raustola, Hopponen, Kosunen, Barck, Ikonen.

PK-35 TV: Jari Väisäsen ja Ronja Ikosen mietteet päivän ottelusta.