Yksi Yhteinen

Punamustista peräti 12 pelaajaa maajoukkuetehtäviin

PK-35 Vantaan riveistä on nimetty peräti 12 pelaajaa helmi-maaliskuun vaihteen maajoukkueleireille. Vahvin edustus on alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa, jossa on mukana peräti kahdeksan Punamustien pelaajaa. A-maajoukkueessa ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa on kummassakin mukana kaksi PK-35 Vantaan pelaajaa.

Naisten A-maajoukkue kokoontuu Eerikkilän urheiluopistolle helmikuun lopussa ja matkustaa lyhyen leirin jälkeen Serbiaan. Suomi kohtaa Serbian A-maaottelussa sunnuntaina 5.3. Balkanille matkustavassa ryhmässä ovat mukana myös Punamustien Mimmi Nurmela ja Olga Ahtinen.

Alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkue leireilee Eerikkilässä samaan aikaan A-maajoukkueen kanssa ja joukkueet pelaavat leirin aikana myös keskinäisen harjoitusottelun. PK-35 Vantaa on leirillä vahvasti edustettuna, sillä joukkueesta nimettiin U23-ryhmään peräti kahdeksan pelaajaa. Mukana ovat Velma Oikarinen, Henriikka Mäkelä, Elina Salmi, Tiia Peltonen, Tia-Maria Jaakonsaari, Roosa Bröijer, Netta Koso ja Kaisa Collin.

Koso on nimetty ryhmään yli-ikäisenä. Maajoukkuekomennus on hänelle ensimmäinen, sillä loukkaantumiset estivät aikoinaan osallistumisen tyttömaajoukkueiden leireille.

Huhtikuussa pelattaviin EM-jatkokarsintoihin valmistautuva alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue matkustaa helmikuun lopussa Portugaliin. Joukkue kohtaa Portugalin kaksoismaaottelussa 28.2. ja 2.3. Punamustien pelaajista leiriryhmässä ovat mukana Roosa Toivanen ja Ronja Ikonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com