Yksi Yhteinen

Punamustista peräti 12 pelaajaa maajoukkuetehtäviin

PK-35 Vantaan riveistä on nimetty peräti 12 pelaajaa helmi-maaliskuun vaihteen maajoukkueleireille. Vahvin edustus on alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa, jossa on mukana peräti kahdeksan Punamustien pelaajaa. A-maajoukkueessa ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa on kummassakin mukana kaksi PK-35 Vantaan pelaajaa.

Naisten A-maajoukkue kokoontuu Eerikkilän urheiluopistolle helmikuun lopussa ja matkustaa lyhyen leirin jälkeen Serbiaan. Suomi kohtaa Serbian A-maaottelussa sunnuntaina 5.3. Balkanille matkustavassa ryhmässä ovat mukana myös Punamustien Mimmi Nurmela ja Olga Ahtinen.

Alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkue leireilee Eerikkilässä samaan aikaan A-maajoukkueen kanssa ja joukkueet pelaavat leirin aikana myös keskinäisen harjoitusottelun. PK-35 Vantaa on leirillä vahvasti edustettuna, sillä joukkueesta nimettiin U23-ryhmään peräti kahdeksan pelaajaa. Mukana ovat Velma Oikarinen, Henriikka Mäkelä, Elina Salmi, Tiia Peltonen, Tia-Maria Jaakonsaari, Roosa Bröijer, Netta Koso ja Kaisa Collin.

Koso on nimetty ryhmään yli-ikäisenä. Maajoukkuekomennus on hänelle ensimmäinen, sillä loukkaantumiset estivät aikoinaan osallistumisen tyttömaajoukkueiden leireille.

Huhtikuussa pelattaviin EM-jatkokarsintoihin valmistautuva alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue matkustaa helmikuun lopussa Portugaliin. Joukkue kohtaa Portugalin kaksoismaaottelussa 28.2. ja 2.3. Punamustien pelaajista leiriryhmässä ovat mukana Roosa Toivanen ja Ronja Ikonen.