PK 35 Vantaa – TPS, 0 2, Naisten Liiga, 8.10.2016 (90 Of 475)

PK-35 Vantaa kohtaa huomenna Turun Palloseuran

PK-35 Vantaa kohtaa huomenna harjoitusottelussa Turun Palloseuran. Ottelu on molemmille hyvä tasonmittari, sillä vastakkain ovat hallitseva Suomen mestari ja viime kauden hopeajoukkue. Ottelu pelataan huomenna tiistaina 14.2. klo 18.00 Myyrmäki-hallissa.

Kausi 2016 päättyi molempien joukkueiden osalta riemukkaisiin tunnelmiin. PK-35 Vantaa juhli kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruuttaan ja kruunasi kautensa lokakuussa voittamalla myös Suomen Cupin. TPS sen sijaan palasi 31 vuoden tauon jälkeen mitalijoukkueeksi ja nousi vielä päätöskierroksella hopealle.

Punamustille kyseessä on vuoden toinen naisjoukkuetta vastaan pelattava harjoitusottelu. Tammikuun lopussa PK-35 Vantaa kaatoi FC Hongan hyvällä peliesityksellä lukemin 1-3. Lisäksi PK-35 Vantaa on pelannut tuloksellisesti hyviä otteluita eri poikajoukkueita vastaan.

TPS sen sijaan on pelannut naisjoukkueita vastaan jo kahdesti. Joulukuussa turkulaiset kaatoivat FC Hongan Espoossa lukemin 3-5. Tammikuussa TPS haki selvänumeroisen 1-4-vierasvoiton Tampereen Ilveksestä. Poikajoukkueita vastaan raitapaidoilla on tilillään yksi niukka tappio.

Viime kauden kotiavauksessaan PK-35 Vantaa kaatoi turkulaiset selvästi maalein 4-0, mutta joukkueiden kolme viimeisintä kohtaamista ovat olleet tiukkoja. TPS onnistui kaatamaan Punamustat kesäkuussa Turussa ja sarjan päätöskierroksella Myyrmäessä. Suomen Cupin välierissä PK-35 Vantaa oli lopulta parempi vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Molemmat joukkueet ovat kuitenkin uudistuneet jonkin verran talven aikana. TPS:n Terhi Ristolainen lopetti pelaajauransa, mutta sen vastapainoksi turkulaiset ovat saaneet riveihinsä peräti kuusi uutta pelaajaa. Riikka Ketoja saapui TPS:ään Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason Sunnanåsta, Frida Lähteenmäki FC Hongasta, Tiia Savolainen Pallokissoista ja Netta Hannula sekä Milla Rantamäki NiceFutiksesta. Lisäksi Julia Tunturi palasi Turkuun muutaman Åland Unitedissa vietetyn kauden jälkeen.

Punamustien kokoonpanotilanne on tiistain ottelun alla hyvä. Ainoastaan Henriikka Mäkelän, Netta Koson ja Vilma Väisäsen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Vastassa iskukykyinen joukkue

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkueen harjoituskausi on edennyt suunnitelmien mukaan. PK-35 Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi hyvää harjoitusottelua, sillä huomisen TPS-ottelun lisäksi joukkue kohtaa vielä lauantaina FC Hongan.

– Olemme harjoitelleet melko kovaa. Nyt meillä oli pitkästä aikaa pelitön viikko ja kevyt viikonloppu. Alkuviikosta harjoittelimme kovaa ja perjantaina hölläsimme vähän. Nyt katsotaan, miten pelaajat ovat palautuneet tuosta vähän kovemmasta jaksosta, Väisänen sanoi.

– Tällä viikolla saamme kaksi kovaa peliä, joissa nähdään missä menemme kunnon suhteen. Poikia vastaan olemme pelanneet usempia lyhyitä jaksoja, mutta nyt pelataan jo täysiä 45-minuuttisia.

Kokonaisuudessaan Väisänen on ollut tyytyväinen tähän asti pelattujen harjoitusotteluiden antiin.

– Pelimme ovat menneet hyvin. Valmennuksessa olemme tyytyväisiä, mutta toivottavasti pystymme menemään vielä eteenpäin viimeisen kuukauden aikana.

Huomenna Myyrmäkeen saapuvaa TPS:ää Väisänen pitää mielenkiintoisena vastustajana. Viime kauden hopeajoukkue on saapunut talven aikana riveihinsä useita uusia pelaajia.

– TPS on päässyt ymmärtääkseni treenaamaan hyvin ja he ovat pelanneet hyviä treenipelejä. Se on varmasti iskukykyinen joukkue. Uskon TPS:n olevan yksi Naisten Liigan parhaista joukkueista, Väisänen arvioi.

– Saa nähdä, millaisella ryhmällä he saapuvat tänne. TPS:ään siirtynyt Tunturi on hyvä vahvistus joukkueelle ja hän on kuulemma hyvässä kunnossa.

PK-35 Vantaa – TPS pelataan tiistaina 14.2. klo 18.00 Myyrmäki-hallissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com