UUTISET

Punamustien puolustajat maalinteossa ja tolppien välissä

4.2.2017

PK-35 Vantaan harjoituspelit jatkuivat lauantaiaamupäivänä 2-2-tasapelillä HJK Westin 02-poikia vastaan. Etenkin puolustuspään pelaajat olivat näkyvästi esillä, sillä molemmat maalintekijät löytyivät puolustuslinjasta. Selina Mustajoki sen sijaan sai molempien maalivahtien poissa ollessa komennuksen tolppien väliin.

Ottelun avausmaali syntyi yhdeksännellä peliminuutilla, kun Tiia Peltonen pääsi riistämään pallon syvällä poikajoukkueen kenttäpuoliskolla. Peltonen nousi riiston jälkeen puolustajien välistä rangaistusalueelle ja laukoi pallon varmasti maaliin. Osuma oli keskuspuolustaja Peltoselle ensimmäinen PK-35 Vantaan paidassa.

Johtomaalin jälkeen peli eteni vahvasti Punamustien komennossa. Pelin painopiste pysyi tiukasti HJK Westin kenttäpuoliskolla ja pojilla oli vaikeuksia päästä hyökkäyksiin. Puolen tunnin pelin jälkeen poikien hyökkääjä pääsi kuitenkin karkaamaan keskeltä ja sijoitti pallon alakulmaan.

PK-35 Vantaa siirtyi kuitenkin pian toistamiseen johtoon. Tällä kertaa Peltonen antoi tarkan pystysyötön Mimmi Nurmelalle, joka oli noussut laitapuolustajan tontilta rangaistusalueelle. Nurmela otti pallon haltuun ja laukoi sen varmasti etukulmaan. Peltosen tavoin kyseessä oli myös Nurmelalle ensimmäinen maali Punamustien riveissä.

Vaikka naisilla oli läpi ottelun hyvä ote kenttätapahtumista, PK-35 Vantaa ei kyennyt konkretisoimaan hallintaansa enää kolmanneksi maaliksi. Pojat sen sijaan nousivat 55. minuutilla toistamiseen tasoihin, kun HJK-pelaajan laukaus upposi lähietäisyydeltä etukulmaan.

Poikien tasoituksen jälkeen Punamustilla oli vielä useita tilaisuuksia voittomaaliin. Muun muassa Kaisa Collin, Netta Koso ja Elina Salmi pääsivät yrittämään hyvistä paikoista, mutta palloa ei saatu maaliin asti. Loppulukemiksi kirjattiin siis 2-2.

Monipuolista pelaamista

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen piti joukkueensa peliesitystä hyvänä. Hänen mukaansa ottelusta saatiin hyvää oppia hyödyllisistä asioista.

– Tänään pääsimme hyvin harjoittelemaan pallonhallintaa ja reagointia vastustajan pitkiin palloihin. Pelin edetessä sijoittumisemme parani ja saimme koko ajan enemmän kakkospalloja, Väisänen sanoi.

– Pystyimme pitämään palloa korkealla. Emme lähteneet syöttämään liian nopeasti hätäisiä syöttöjä, vaan pyrimme pääsemään kontrolloituihin maalintekotilanteisiin. Meillä oli paikkoja useampaankin lisämaaliin. Pojilla sen sijaan ei maalien lisäksi ollut juurikaan tilanteita.

Myös Väisäsen aisapari Pasi Jaakonsaari oli tyytyväinen Punamustien esitykseen. Jaakonsaari kiitteli ennen kaikkea joukkueen  monipuolista pelaamista.

– Tämä oli meiltä laadukas peli, jossa oli paljon hyviä ratkaisuja ja monipuolista pelaamista. Pelaajat pystyivät pitämään pelitason koko ajan korkeana. Pelaajat onnistuivat toteuttamaan hyvin hakemiamme teemoja, Jaakonsaari arvioi.

– Pystyimme pelaamaan hyvin riippumatta siitä, lähtikö vastustaja prässäämään vai vetäytymään. Löysimme molempiin juttuihin hyvät lääkkeet. Esityksemme oli tasapainoinen ja onnistuijia löytyi paljon eri pelipaikoilta. Maalintekotilanteisiin kaipaan kuitenkin vielä lisää laatua, sillä niitä hukkasimme muutaman liikaa.

Väisäsen mukaan pelaajat kykenivät vielä raskaan viikon päätteeksi hyvään pelisuoritukseen. Päävalmentaja oli tyytyväinen myös siihen, että ratkaisijat nousivat tällä kertaa esiin puolustuslinjasta.

– Tulosta ei kannata tuijottaa liikaa. Peli-ilmeemme oli hyvä. Meillä oli rankka viikko takana, joten pelaajat olivat aika väsyneitä. Pystyimme kuitenkin väsyneinäkin pitämään pelin hyvin kontrollissa.

– Lisäksi pitää tietysti huomioida puolustuslinjasta nousseet maalintekijältä. ”Tipe” puolusti äärettömän hienosti eteenpäin ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Mimmiltä nähtiin hieno nousu ja maali. Lisäksi ”Selkku” hoiti tonttinsa hyvin tolppien välissä, Väisänen kehui.

 

PK-35 Vantaa – HJK West P02 2-2

9´ 1-0 Tiia Peltonen

30´ 1-1

38´ 2-1 Mimmi Nurmela

55´ 2-2

 

Avauskokoonpano: Mustajoki; Salmi, Peltonen, Nurmela, Nyström; Ahtinen, Hopponen; Bröijer, Koso, Ojanperä; Collin.

Vaihtopelaajat: Väisänen, Raustola, Kosunen, Barck

 

PK-35 TV: Selina Mustajoen, Tiia Peltosen ja Mimmi Nurmelan mietteet

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot