Netta Koso 1

Punamustilla tiukka ottelu kovaa poikajoukkuetta vastaan

Punamustien harjoitusottelut jatkuivat tiistai-iltana HJK:n 03-poikia vastaan. Kyseessä on oman ikäluokkansa kovin suomalaisjoukkue, joten HJK tarjosi PK-35 Vantaalle kovan haasteen. Tiukka 75-minuuttinen ottelu päättyi lopulta poikien 3-5-voittoon.

Ottelun maalihanat aukesivat jo kuudennella minuutilla, kun HJK-pelaaja karkasi oikealta ja laukoi pallon taka-alakulmaan. Punamustien tasoitus syntyi kuitenkin vain kolmea minuuttia myöhemmin. Poikien maalivahti avasi suoraan päin Netta Kosoa, joka pääsi laukomaan pallon lähietäisyydeltä takakulmaan.

Pojat siirtyivät 23. peliminuutilla uudelleen johtoon keskityksestä syntyneellä osumalla, mutta PK-35 Vantaa nousi jälleen heti tasoihin. Tällä kertaa maali syntyi hienon hyökkäyksen päätteeksi. Hanne Ojanperä antoi vasemmalta laidalta hyvän keskityksen, Ashley Riefner pudotti pallon päällään keskelle ja Koso pääsi sijoittamaan pallon läheltä maaliin.

HJK:n kolmas osuma syntyi puolen tunnin pelin jälkeen läpiajosta. Vajaan tunnin pelin jälkeen pojat karkasivat jo 2-4-johtoon, kun hyökkääjä pääsi pystysyötön jälkeen sijoittamaan pallon maalivahdin ohi. PK-35 Vantaa ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi vielä 68. minuutilla maalin päähän. Roosa Bröijer tarjoili hienon noston rangaistusalueelle, Koso ehti ottaa pallon haltuunsa ja täydensi hattutemppunsa hienolla sijoituksella taka-alakulmaan.

Loppulukemat 3-5 syntyivät vielä viimeisillä hetkillä rangaistuspotkusta. Moneen hienoon torjuntaan venynyt maalivahti Henriikka Mäkelä oli myös rangaistuspotkussa hyvin mukana, mutta ei kyennyt pysäyttämään laukausta. Loppuhetkillä Riefner laukoi vielä tolppaan, mutta enempää maaleja ei enää nähty. Myös HJK:n pojilla oli ottelussa tilaisuutensa lisäosumiin, mutta Mäkelän torjunnat, maalikehikko ja uhrautuvasti pelannut puolustus pelastivat Punamustat useaan otteeseen.

”Pelistä jäi paljon käteen”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kyseessä oli antoisa harjoitusottelu, joka palveli hyvin uuteen kauteen valmistautumista. Väisäsen mielestä nopeasti hyökkäyksiin lähtenyt poikajoukkue oli tässä vaiheessa Punamustille sopiva vastustaja.

– Tästä ottelusta jäi paljon käteen. Vastassa oli hyvä poikajoukkue. Tämä oli meille näistä tämän vuoden peleistä kenties fyysisesti se kovin, Väisänen tuumi.

– Pojilla oli hyviä yksilöitä ja he lähtivät nopeasti vastaiskuihin. He eivät jääneet kauheasti hieromaan. Pojat pystyivät pelaamaan nopeaa futista, mikä oli tosi hyvä asia.

Väisänen oli tyytyväinen ennen kaikkea siihen, että PK-35 Vantaa pystyi pelaamaan omaa pallollista peliään myös tasokasta poikajoukkuetta vastaan. Kolmen maalin lisäksi naisilla oli tilaisuutensa myös muutamaan lisäosumaan.

– Oli hienoa, että pystyimme pelaamaan myös omaa peliämme. Emme joutuneet vain puolustamaan, vaan meilläkin oli paljon paikkoja. Saimme hyviä, kontrolloituja hyökkäyksiä kovaa joukkuetta vastaan. Siihen pitää olla tyytyväinen, Väisänen totesi.

– Lisäksi puolustuksemme pelasi todella uhrautuvasti. He ehtivät monesti laukausten tielle.

 

PK-35 Vantaa – HJK P03  3-5

6´ 0-1

9´ 1-1 Netta Koso

23´ 1-2

25´ 2-2 Koso

29´ 2-3

56´ 2-4

68´ 3-4 Koso

70´ 3-5

 

Avauskokoonpano: H. Mäkelä; S. Mustajoki, T. Peltonen, M. Nurmela, E. Salmi; O. Ahtinen, R. Bröijer; H. Ojanperä, N. Koso, A. Riefner; K. Collin.

Vaihtopelaajat: V. Oikarinen, R. Toivanen, E. Nyström, T. Jaakonsaari, R. Ikonen.

 

PK-35 TV: Jari Väisäsen ja Kaisa Collinin mietteet ottelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com