Netta Koso 1

Punamustilla tiukka ottelu kovaa poikajoukkuetta vastaan

Punamustien harjoitusottelut jatkuivat tiistai-iltana HJK:n 03-poikia vastaan. Kyseessä on oman ikäluokkansa kovin suomalaisjoukkue, joten HJK tarjosi PK-35 Vantaalle kovan haasteen. Tiukka 75-minuuttinen ottelu päättyi lopulta poikien 3-5-voittoon.

Ottelun maalihanat aukesivat jo kuudennella minuutilla, kun HJK-pelaaja karkasi oikealta ja laukoi pallon taka-alakulmaan. Punamustien tasoitus syntyi kuitenkin vain kolmea minuuttia myöhemmin. Poikien maalivahti avasi suoraan päin Netta Kosoa, joka pääsi laukomaan pallon lähietäisyydeltä takakulmaan.

Pojat siirtyivät 23. peliminuutilla uudelleen johtoon keskityksestä syntyneellä osumalla, mutta PK-35 Vantaa nousi jälleen heti tasoihin. Tällä kertaa maali syntyi hienon hyökkäyksen päätteeksi. Hanne Ojanperä antoi vasemmalta laidalta hyvän keskityksen, Ashley Riefner pudotti pallon päällään keskelle ja Koso pääsi sijoittamaan pallon läheltä maaliin.

HJK:n kolmas osuma syntyi puolen tunnin pelin jälkeen läpiajosta. Vajaan tunnin pelin jälkeen pojat karkasivat jo 2-4-johtoon, kun hyökkääjä pääsi pystysyötön jälkeen sijoittamaan pallon maalivahdin ohi. PK-35 Vantaa ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi vielä 68. minuutilla maalin päähän. Roosa Bröijer tarjoili hienon noston rangaistusalueelle, Koso ehti ottaa pallon haltuunsa ja täydensi hattutemppunsa hienolla sijoituksella taka-alakulmaan.

Loppulukemat 3-5 syntyivät vielä viimeisillä hetkillä rangaistuspotkusta. Moneen hienoon torjuntaan venynyt maalivahti Henriikka Mäkelä oli myös rangaistuspotkussa hyvin mukana, mutta ei kyennyt pysäyttämään laukausta. Loppuhetkillä Riefner laukoi vielä tolppaan, mutta enempää maaleja ei enää nähty. Myös HJK:n pojilla oli ottelussa tilaisuutensa lisäosumiin, mutta Mäkelän torjunnat, maalikehikko ja uhrautuvasti pelannut puolustus pelastivat Punamustat useaan otteeseen.

”Pelistä jäi paljon käteen”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kyseessä oli antoisa harjoitusottelu, joka palveli hyvin uuteen kauteen valmistautumista. Väisäsen mielestä nopeasti hyökkäyksiin lähtenyt poikajoukkue oli tässä vaiheessa Punamustille sopiva vastustaja.

– Tästä ottelusta jäi paljon käteen. Vastassa oli hyvä poikajoukkue. Tämä oli meille näistä tämän vuoden peleistä kenties fyysisesti se kovin, Väisänen tuumi.

– Pojilla oli hyviä yksilöitä ja he lähtivät nopeasti vastaiskuihin. He eivät jääneet kauheasti hieromaan. Pojat pystyivät pelaamaan nopeaa futista, mikä oli tosi hyvä asia.

Väisänen oli tyytyväinen ennen kaikkea siihen, että PK-35 Vantaa pystyi pelaamaan omaa pallollista peliään myös tasokasta poikajoukkuetta vastaan. Kolmen maalin lisäksi naisilla oli tilaisuutensa myös muutamaan lisäosumaan.

– Oli hienoa, että pystyimme pelaamaan myös omaa peliämme. Emme joutuneet vain puolustamaan, vaan meilläkin oli paljon paikkoja. Saimme hyviä, kontrolloituja hyökkäyksiä kovaa joukkuetta vastaan. Siihen pitää olla tyytyväinen, Väisänen totesi.

– Lisäksi puolustuksemme pelasi todella uhrautuvasti. He ehtivät monesti laukausten tielle.

PK-35 Vantaa – HJK P03  3-5

6´ 0-1

9´ 1-1 Netta Koso

23´ 1-2

25´ 2-2 Koso

29´ 2-3

56´ 2-4

68´ 3-4 Koso

70´ 3-5

Avauskokoonpano: H. Mäkelä; S. Mustajoki, T. Peltonen, M. Nurmela, E. Salmi; O. Ahtinen, R. Bröijer; H. Ojanperä, N. Koso, A. Riefner; K. Collin.

Vaihtopelaajat: V. Oikarinen, R. Toivanen, E. Nyström, T. Jaakonsaari, R. Ikonen.

PK-35 TV: Jari Väisäsen ja Kaisa Collinin mietteet ottelusta.