PK 35 Vantaa – Newry City Ladies FC, 2 0, Women’s Champions League Qualifying, 25.8.2016 (424 Of 453)

Punamustille voitto FC Hongasta

PK-35 Vantaa kaatoi myöhään lauantai-iltana pelatussa ottelussa FC Hongan lukemin 1-3. Avausjakso eteni vahvasti Punamustien komennossa, mutta toisella jaksolla pelaamiseen ei löytynyt aivan samanlaista rytmiä.

Viime kauden pronssimitalistin kohtaaminen oli Punamustille talvikauden ensimmäinen ottelu toista Naisten Liigan joukkuetta vastaan. PK-35 Vantaa aloitti ottelun vahvasti ja otti pallonhallinnan heti itselleen. Avausjaksolla pelin painopiste pysyi tukevasti espoolaisten kenttäpuoliskolla.

Ottelun avausmaali nähtiin yhdeksännellä peliminuutilla. Tiia Peltosen pystypallo otti FC Hongan puolustajasta kimmokkeen ja peliväline painui vastustamattomasti maalia vartioineen Paula Myllyojan yli maaliin.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan 25. peliminuutilla. Netta Kosoa rikottiin rangaistusalueella ja erotuomari määrästi pallon yhteentoista metriin. Koso asettui itse laukomaan ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Tauolle lähdettiin Punamustien 0-2-johdossa.

Avausjakso oli vierailta hyvää pelaamista, mutta jälkimmäinen puoliaika oli hieman sekavampaa pelaamista. Lukuisat edestakaiset vaihdot sotkivat pelin rytmiä ja FC Honka pääsi ajottain paremmin mukaan peliin. Ensimmäisellä puoliajalla espoolaiset eivät päässeet kunnon maalintekopaikoille, mutta toisella jaksolla kotijoukkue hätyytteli muutamaan otteeseen Punamustien maalia. FC Honka osui kertaalleen tolppaan ja lisäksi PK-35 Vantaan maalia vartioinut Henriikka Mäkelä venyi muutamaan hyvään torjuntaan.

Espoolaisten kavennusmaali syntyi 68. minuutilla. Anna Auvisen laukoma vapaapotku muutti muurista suuntaa ja pomppi taka-alakulmaan. 1-2-osuman jälkeen FC Honka osui vielä ylärimaan, mutta maaliin asti kotijoukkue ei palloa enää saanut.

PK-35 Vantaa venytti johtonsa jälleen kahteen maaliin vain kolme minuuttia myöhemmin. Mette Barck laukoi kaukaa ja pallo painui maalivahdin yli takakulmaan. Näyttävä osuma jäi ottelun viimeiseksi, joten lopputulokseksi kirjattiin Punamustien 1-3-voitto.

Heilahduksia pelin sisällä

Punamustien valmentajan Pasi Jaakonsaaren mukaan vieraiden peli sujui etenkin avausjaksolla mallikkaasti. PK-35 Vantaa sai heti alussa hyvän otteen kenttätapahtumista.

– Peli lähti hyvin liikkeelle. Hallinta oli täysin meillä ja peli oli hyvin kontrollissa. Pelaamisemme oli myös monipuolista. Avasimme hyvin, pääsimme hyökkäysalueelle ja saimme myös hyviä maalintekoyrityksiä.

– Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen, miltä peli näytti. Tietysti pelissä oli paljon sellaisia pienestä kiinni olevia juttuja, joita voimme vielä parantaa, Jaakonsaari arvioi.

Tauon jälkeen FC Honka muutti pelaamistaan ja pääsi hieman paremmin peliin mukaan. Lopulta espoolaiset eivät kuitenkaan kyenneet toden teolla uhkaamaan Punamustien voittoa.

– Tietysti se sotkee vähän pelaamista, kun tehdään paljon vaihtoja, mutta sen taakse ei voi mennä. FC Honka muutti prässiään aggressiivisemmaksi ja teki pelin meille vaikeammaksi. Selvisimme kuitenkin siitäkin lopulta ihan hyvin, vaikka toinen jakso oli kokonaisuudessaan vähän sekavampaa.

– Kun pelataan kovan treenikauden keskellä, pelin sisällä saattaa tulla heilahduksia. Olen ihan tyytyväinen, sillä FC Honka oli nyt ensimmäinen kohtaamamme naisjoukkue ja nämä pelit ovat kuitenkin vähän erilaisia kuin poikia vastaan pelatut ottelut, Jaakonsaari totesi.

 

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-3 (0-2)

9´ 0-1 oma maali

25´ 0-2 Netta Koso (rp.)

68´ 1-2 oma maali

71´ 1-3 Mette Barck

 

Avauskokoonpano: Mäkelä; Salmi, Peltonen, Mustajoki, Riefner; Jaakonsaari, Bröijer; Barck, Koso, Ojanperä; Collin.

Vaihtopelaajat: Toivanen, Nyström, Raustola, Hopponen, Kosunen, Ikonen.

 

PK-35 TV: Tia-Maria Jaakonsaaren ja Netta Koson mietteet 1-3-voitosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com