Yksi Yhteinen

PK-35 ja VJS valmiina B-tyttöjen SM-karsintoihin

B-tyttöjen SM-karsintasarja potkaistaan huomenna käyntiin PK-35:n ja VJS:n osalta. Molemmat joukkueet ovat pärjänneet kyseisessä ikäluokassa viime vuosina hyvin, joten SM-sarjaan selviytyminen on molemmille selkeä tavoite.  PK-35 aloittaa oman karsintaurakkansa heti aamusta. VJS sen sijaan pääsee tositoimiin illalla.

SM-sarja uudistui tälle kaudelle, sillä aiemmista vuosista poiketen kymmenestä SM-sarjapaikasta pelataan jo tammikuussa alkavat karsinnat. Karsintasarja on jaettu maantieteellisesti kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta selviytyvät suoraan SM-sarjaan ja lohkojen sijoille 5-6 sijoittuneet joukkueet pelaavat keskenään kahdesta viimeisestä SM-sarjapaikasta.

Uuden kilpailumallin myötä varsinainen SM-sarja pelataan jatkossa kymmenen joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja on B-tyttöjen Suomen mestari. Molempien karsintalohkojen kolme parasta joukkuetta saavat sijoituksensa mukaisesti lähtöpisteitä keväällä alkavaan SM-sarjaan.

PK-35:n leirissä hyvä fiilis

Kolme viimeisintä B-tyttöjen Suomen mestaruutta voittanut PK-35 lähtee SM-karsintasarjaan jälleen puolustavana mestarina. Viime vuonna joukkueen otteet olivat poikkeuksellisen vakuuttavia, sillä PK-35 marssi läpi kauden kirjaimellisesti voitosta voittoon. Hallitsevan mestarijoukkueen päävalmentaja Rami Rantanen otti SM-sarjan uudistuksen vastaan hyvillä mielin.

– Nyt pelataan ensimmäistä kertaa minun valmennusaikanani tällä systeemillä. Aiemmin SM-sarjapaikat ovat jaettu edellisen kauden perusteella. On kivaa, että merkitykselliset matsit alkavat jo tammikuussa, Rantanen totesi.

– Tavoitteenamme on selviytyä SM-sarjaan. Ensin pitää hoitaa karsinnat ja vasta sitten voimme miettiä pidemmälle.

PK-35:n joukkue on uudistunut talven aikana jonkin verran. Eva Nyström ja Mette Barck siirtyivät B-tytöistä Punamustien naisten joukkueeseen ja lisäksi muutama pelaaja siirtyi muihin seuroihin. Uusia pelaajia B-tyttöjen riveihin on saatu sekä PK-35:n nuoremmasta ikäluokasta että myös seuran ulkopuolelta. Yhteensä ryhmään on liittynyt yhdeksän uutta pelaajaa.

Rantasen mukaan joukkueen tekeminen on ollut hyvällä tasolla, mutta eri tapahtumat ovat verottaneet talven aikana joukkueen harjoitusvahvuutta. PK-35:n pelaajia on ollut mukana muun muassa nuorisomaajoukkueiden leireillä ja urheiluoppilaitosturnauksessa. Nyt joukkue on kuitenkin päässyt vihdoin harjoittelemaan kunnolla yhdessä.

. Talvi on ollut vähän haastava, kun pelaajilla on ollut kaikenlaisia tapahtumia. Käytännössä olemme nyt päässeet harjoittelemaan vasta kolme viikkoa koko joukkueen voimin, Rantanen kertoi.

– Olemme pelanneet nyt viisi peliä, joissa on ollut selvästi nousujohteinen käyrä. Se auttaa, että olemme päässeet treenaamaan yhdessä ja löytäneet pelaajia uusille pelipaikoille. Harjoituksissa on ollut koko ajan hyvä fiilis ja paikalla olleet ovat vetäneet hyvällä sykkeellä.

Rantanen arvioi karsinta-avauksen aattona, että etenkin eteläisestä lohkosta muodostuu tasainen. Lyhyessä karsintasarjassa joukkueiden pitää olla alusta lähtien valmiina.

– Etelässä on tosi mielenkiintoinen lohko. Sen verran osaan arvioida, että siitä tulee varmasti tasainen. Etelässä taso on niin hyvä, että SM-sarjan ulkopuolelle voi jäädä hyviäkin joukkueita, Rantanen tuumi.

– Heti huomenna vastaan tulee varmasti tasokas TiPS, jota muuten valmentaa entinen PK-35 Vantaan pelaaja Petteri Kaijasilta.

PK-35 – TiPS pelataan lauantaina 28.1. klo 9.30 Talin hallissa.

VJS luottavaisena karsintasarjaan

PK-35:n tavoin myös VJS on lukeutunut vuodesta toiseen Suomen parhaisiin B-tyttöjoukkueisiin. Viime vuonna VJS selvisi SM-puolivälieriin, joissa se taipui niukasti Vasa IFK:lle. Joukkuetta päävalmentaja Tommy Nordenswanin kanssa luotsaavan Pasi Oikarisen mukaan VJS pääsee huomenna alkaviin SM-karsintoihin hyvistä lähtökohdista.

– Nyt vaikuttaa ihan lupaavalta. Olemme harjoitelleet nyt kolme kuukautta ja mielestäni joukkue on mennyt koko ajan eteenpäin. Nyt tilanne vaikuttaa ihan lupaavalta ja joukkueessa on hyvä henki. Olemme toiveikkaita ja uskomme vakaasti siihen, että menemme SM-sarjaan, Oikarinen sanoi.

VJS:n pelaajaryhmä on elänyt jonkin verran talven aikana. Osa viime kaudella isossa roolissa olleista pelaajista on vaihtanut maisemaa, joten alkavalla kaudella esiin nousee uusia vastuunkantajia.

– Joukkue on muuttunut hieman viime kaudesta. Yli puolet pelaajista on samoja kuin viime vuonna, mutta viime kauden avauskokoonpanosta on mukana enää noin kolmasosa. Heistäkin osa pelaa nyt hieman eri pelipaikoilla ja moni pääsee vähän isompaan rooliin kuin viime vuonna, Oikarinen tuumi.

– Siihen olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet uusia pelaajia uusille pelipaikoille. Olemme saaneet myös ihan hyviä vahvistuksia, kun muutama pelaaja on tullut uusina mukaan muualta. Myös maalivahtiosasto on hyvällä mallilla, sillä meillä on kaksi tasaista maalivahtia.

VJS – FC Honka pelataan lauantaina 28.1. klo 19.30 Aktia Areenalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com