PK 35 Vantaa – Honka, 2 0, Respect Suomen Cup Finaali, 16.10.2016 (391 Of 587)

PK-35 Vantaa kohtaa lauantai-iltana FC Hongan

Punamustien naiset pelaavat huomenna vuoden ensimmäisen ottelunsa toista Naisten Liigan joukkuetta vastaan. Ensimmäisissä otteluissaan poikajoukkueita kohdannut PK-35 Vantaa kohtaa huomenna viime kauden pronssimitalijoukkue FC Hongan. Ottelu pelataan klo 20.00 alkaen Esport Arenalla.

PK-35 Vantaa on pelannut tämän vuoden puolella kolme ottelua 02-poikajoukkueita vastaan. HJK East ja HJK West kaatuivat selvin lukemin, mutta KäPaa vastaan tiukka ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.

FC Honka sen sijaan on pelanneet vuonna 2017 vasta yhden harjoitusottelun, jossa se kärsi 2-4-tappion FC Espoon 02-pojilla. Lisäksi espoolaiset ehtivät pelata jo viime vuoden puolella yhden ottelun naisjoukkuetta vastaan. Turun Palloseura karkasi Naisten Liigan mitalistien keskinäisessä ottelussa avausjaksolla jo 0-4-johtoon, mutta toisella jaksolla maaleja nähtiin myös toiseen päähän. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta 3-5 turkulaisten eduksi.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen odottaa lauantai-illan ottelua mielenkiinnolla. Tosipelien alkamiseen on vielä aikaa, mutta toisen naisjoukkueen kohtaaminen toimii tässä vaiheessa hyvänä tasonmittauksena.

– Vaikka sarjan alkuun on vielä puolitoista kuukautta, on mielenkiintoista lähteä pelaamaan pitkästä aikaa ensimmäistä peliä naisia vastaan. Samalla pääsemme katsomaan millaisessa fyysisessä ja pelillisessä kunnossa olemme. FC Honka on meille hyvä mittari, Väisänen ennakoi.

– Myyrmäen halli on ollut tämän viikon kiinni, joten meillä on nyt fyysisesti vähän kovempi viikko takana. On jo harjoittelun mielekkyyden kannalta ihan hyvä, että saamme myös pelin vielä tälle viikolle.

PK-35 Vantaa ei saa lauantai-illan otteluun jalkeille aivan täyttä pelaajaryhmää. Pitkään loukkaantuneena ollut kapteeni Sanna Saarinen sekä Vilma Väisänen ovat varmuudella sivussa. Lisäksi A-maajoukkueleiriltä palanneet Olga Ahtinen ja Mimmi Nurmela kärsivät flunssasta. Roosa Toivanen, Ronja Ikonen ja Eva Nyström viettivät kuluneen viikon alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueleirillä, joten heidän rasitustasojaan arvioidaan vielä ennen huomisillan ottelua.

Maalivahti Velma Oikarisen pelaaminen on vielä epävarmaa, mutta Punamustien onneksi pitkään sivussa ollut Henriikka Mäkelä on toipunut jo pelikuntoon. Myös läpi talvikauden sairastellut Tia-Maria Jaakonsaari palaa huomenna vihdoin kokoonpanoon.

FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 28.1. klo 20.00 Esport Arenalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com