D0A9847

Tia-Maria Jaakonsaarelle jatkosopimus

PK-35 Vantaa on solminut keskikenttäpelaaja Tia-Maria Jaakonsaaren kanssa kauden 2017 kattavan jatkosopimuksen. 22-vuotias Jaakonsaari on Punamustien monivuotinen luottopelaaja, sillä alkava kausi on hänelle jo seitsemäs liigajoukkueen pelaajaringissä.

Jaakonsaari on Puistolan Urheilijoiden kasvatti, joka siirtyi PK-35:n paitaan B-tyttöikäisenä. Punamustien naisten joukkueen pelaajaryhmään Jaakonsaari nousi vuonna 2011, jolloin hän pelasi sekä B-tyttöjen että naisten otteluita. PK-35 Vantaan riveissä viettämiensä vuosien aikana Jaakonsaari on ollut voittamassa viittä Suomen mestaruutta ja neljää Suomen Cupin mestaruutta.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen pitkäaikaisen luottopelaajan jatkosopimukseen. Hänen mukaansa Jaakonsaari on joukkueelle arvokas pelaaja.

– ”Tiksu” on kuulunut PK-35 Vantaan liigaryhmään jo usean vuoden ajan. Hän on aina ollut joukkueelle tärkeä pelaaja, joka on rauhallisella pelitavallaan ja taitavana pelaajana pystynyt hyvin rytmittämään joukkueen pelaamista. Lyhyesti sanottuna Tiksu on todellinen joukkuepelaaja kentällä ja sen ulkopuolella.

Tavoitteena kokonaisvaltainen kehittyminen

Punamustien tuplamestaruuteen päättynyt viime kausi oli menestyksekäs, mutta Jaakonsaaren mukaan joukkueen tavoitteena on edelleen kehittää omaa pelaamistaan joka osa-alueella.

– Lähtökohdat kauteen ovat aina samat. Yritämme saada parhaan irti itsestämme ja teemme töitä sen eteen. Lähdemme parantamaan suorituksiamme kokonaisvaltaisesti, Jaakonsaari sanoi.

Jaakonsaari on joutunut pitkään jatkuneen sairastelun takia seuraamaan valmistautumiskauden etenemistä sivusta. Nyt hän on vihdoin palannut harjoituksiin ja päässyt tutustumaan joukkueen uusiin pelaajiin myös kentän puolella.

– Olen nyt palaamassa terveiden kirjoihin kolmen kuukauden sairastamisen jälkeen. Olen ollut nyt vasta pari viikkoa joukkueen mukana ja osallistunut vasta muutamiin harjoituksiin. Ehkä noin kuukauden päästä osaan ennakoida tulevaa kautta paremmin, kun olen päässyt kunnolla harjoittelemaan kaikkien kanssa, Jaakonsaari totesi.

– Toiveissa on hyvä kausi ja se, että saamme tämän porukan hioutumaan yhteen niin kuin viime vuonna. Tietysti toivotaan myös, että saisimme porukkaa takaisin sairastuvalta.

Jaakonsaaren jatkon myötä PK-35 Vantaalla on alkavalle kaudelle 22 pelaajasopimusta.