PK 35 Vantaa – Newry City Ladies FC, 2 0, Women’s Champions League Qualifying, 25.8.2016 (13 Of 453)

Henriikka Mäkelä jatkaa Punamustien maalilla

Naisten hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa on solminut maalivahti Henriikka Mäkelän kanssa kauden 2017 kattavan pelaajasopimuksen. 19-vuotias Mäkelä aloittaa nyt kolmannen kautensa Punamustissa.

VJS-kasvatti Mäkelä teki ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan riveissä kaudella 2015, jolloin hän kantoi torjuntavastuun Suomen Cupin ottelussa Åland Unitedin vieraana. Naisten Liigassa Mäkelä debytoi viime kauden avauskierroksella Tampereen Ilvestä vastaan. Yhteensä hän pelasi tuplamestaruuteen päättyneellä kaudella 14 liigapeliä. Lisäksi hän sai tililleen yhden Suomen Cupin ottelun ja kaksi Mestarien liigan karsintaottelua.

Mäkelä mukaan PK-35 Vantaa tarjoaa hänelle hyvän ympäristön kehittyä. Joukkue puolustaa tuplamestaruuttaan, joten myös Mäkelä lähtee luonnollisesti jälleen tavoittelemaan menestystä.

– Uskon, että jatkosopimus PK-35 Vantaan kanssa oli minulle tälle kaudelle paras vaihtoehto. Meillä on hieno joukkue, ja odotan innolla tulevaa kautta. Sekä omat että joukkueen tavoitteet ovat korkealla, Mäkelä totesi.

Motivoitunut harjoittelija

PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen oli luonnollisesti tyytyväinen Mäkelän jatkosopimukseen. Punamustilla on on myös myös alkavalla kaudella vahva maalivahtikaksikko.

– ”Hemppa” on todella lahjakas maalivahti.  Hän on tasaisen varma torjuja ja etenkin jalalla pelaaminen on loistavalla tasolla. On hienoa tehdä töitä näin motivoituneiden maalivahtien kanssa, Puttonen sanoi.

Päävalmentaja Jari Väisänen yhtyi Puttosen arvioon. Hänen mukaansa Mäkelä on todella tavoitteellinen maalivahti, joka tukee hyvin Punamustien pelaamista.

– Hemppa on hyvä harjoittelija ja hänen tavoitteensa ovat tarpeeksi korkealla. Hän on taitava ja lisäksi todella hyvä jalalla, mikä on meille äärettömän tärkeä palanen joukkueen pelin kehittämisessä.

Mäkelän jatkon myötä PK-35 Vantaalla on tulevalle kaudella 21 pelaajasopimusta.

PK-35 TV: Henriikka Mäkelän mietteet jatkosta ja tulevasta kaudesta