PK 35 Vantaa – Newry City Ladies FC, 2 0, Women’s Champions League Qualifying, 25.8.2016 (13 Of 453)

Henriikka Mäkelä jatkaa Punamustien maalilla

Naisten hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa on solminut maalivahti Henriikka Mäkelän kanssa kauden 2017 kattavan pelaajasopimuksen. 19-vuotias Mäkelä aloittaa nyt kolmannen kautensa Punamustissa.

VJS-kasvatti Mäkelä teki ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan riveissä kaudella 2015, jolloin hän kantoi torjuntavastuun Suomen Cupin ottelussa Åland Unitedin vieraana. Naisten Liigassa Mäkelä debytoi viime kauden avauskierroksella Tampereen Ilvestä vastaan. Yhteensä hän pelasi tuplamestaruuteen päättyneellä kaudella 14 liigapeliä. Lisäksi hän sai tililleen yhden Suomen Cupin ottelun ja kaksi Mestarien liigan karsintaottelua.

Mäkelä mukaan PK-35 Vantaa tarjoaa hänelle hyvän ympäristön kehittyä. Joukkue puolustaa tuplamestaruuttaan, joten myös Mäkelä lähtee luonnollisesti jälleen tavoittelemaan menestystä.

– Uskon, että jatkosopimus PK-35 Vantaan kanssa oli minulle tälle kaudelle paras vaihtoehto. Meillä on hieno joukkue, ja odotan innolla tulevaa kautta. Sekä omat että joukkueen tavoitteet ovat korkealla, Mäkelä totesi.

Motivoitunut harjoittelija

PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen oli luonnollisesti tyytyväinen Mäkelän jatkosopimukseen. Punamustilla on on myös myös alkavalla kaudella vahva maalivahtikaksikko.

– ”Hemppa” on todella lahjakas maalivahti.  Hän on tasaisen varma torjuja ja etenkin jalalla pelaaminen on loistavalla tasolla. On hienoa tehdä töitä näin motivoituneiden maalivahtien kanssa, Puttonen sanoi.

Päävalmentaja Jari Väisänen yhtyi Puttosen arvioon. Hänen mukaansa Mäkelä on todella tavoitteellinen maalivahti, joka tukee hyvin Punamustien pelaamista.

– Hemppa on hyvä harjoittelija ja hänen tavoitteensa ovat tarpeeksi korkealla. Hän on taitava ja lisäksi todella hyvä jalalla, mikä on meille äärettömän tärkeä palanen joukkueen pelin kehittämisessä.

Mäkelän jatkon myötä PK-35 Vantaalla on tulevalle kaudella 21 pelaajasopimusta.

 

PK-35 TV: Henriikka Mäkelän mietteet jatkosta ja tulevasta kaudesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com