Pk 35 Vantaa Hjk 2 1 Naisten Liiga 24 9 2016 248 Of 362

Naisille tasapeli tasokasta poikajoukkuetta vastaan

Punamustien naiset pelasivat lauantaina vuoden kolmannessa ottelussaan 1-1-tasapelin Käpylän Pallon 02-poikia vastaan. KäPan pojat kuuluvat ikäluokassaan Suomen parhaimmistoon, joten vastassa oli tasokas joukkue. Myyrmäen jalkapallohallissa nähtiin tasainen ottelu, jossa molemmilla oli paikkansa lisäosumiin.

KäPa meni ottelussa johtoon 21. peliminuutilla hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Käpyläläispoika pääsi pystysyötön jälkeen nokikkain maalivahti Velma Oikarisen kanssa ja laukoi pallon varmasti alakulmaan.

Pian vieraiden johtomaalin jälkeen myös kotijoukkue kävi lähellä maalintekoa. Kaisa Collin laukoi terävästi rangaistusalueen rajan takaa, mutta pallo kolahti ylärimaan. Peliväline putosi poikkipuusta lähes maaliviivalle, mutta sen lähemmäksi maalia naiset eivät vielä päässeet.

Tasoitusosuma nähtiin lopulta 59. peliminuutilla. Ronja Ikonen pääsi riistämään pallon KäPan alimmalta puolustajalta ja eteni rangaistusalueelle. Lopulta Ikonen laukoi pallon varmasti maaliin ja toi Punamustat tasoihin.

Pelin loppupuolella molemmilla oli vielä tilaisuutensa voittomaaliin. PK-35 Vantaan viimeistely-yritykset suuntautuivat kuitenkin usein hieman maalin ohi. Toisessa päässä Oikarinen selvitti poikien läpiajotilanteen, joten ottelu päättyi lopulta tasalukemiin 1-1.

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan KäPa oli kovin tänä vuonna kohdatuista kolmesta poikajoukkueesta. Hänen mukaansa kyseessä oli onnistunut harjoitusottelu.

– KäPa prässäsi etenkin alussa tosi kovaa ja he saivat pyöritettyä peliä välillä aika ylhäällä, mutta todella vaarallisia maalipaikkoja heillä ei ollut kovin montaa. Me pääsimme ihan hyvin ylöspäin ja onnistuimme luomaan tilanteita. Tänään teimme niistä yhden maalin, Väisänen totesi.

– Tänään saimme paljon onnistumisia useille eri pelaajille. Maalilla Velma pelasi hyvän ottelun.

PK-35 Vantaa – KäPa P02  1-1

21´ 0-1

59´ 1-1 Ronja Ikonen

Avauskokoonpano: V. Oikarinen; R. Toivanen, T. Peltonen, M. Nurmela, S. Mustajoki; O. Ahtinen, R. Bröijer; H. Ojanperä, N. Koso, A. Riefner; K. Collin.

Vaihtopelaajat: H. Mäkelä, E. Salmi, I. Raustola, E. Hopponen, V. Väisänen, E. Nyström, M. Barck, A. Kosunen, R. Ikonen.

PK-35 TV: Mette Barckin ja Roosa Bröijerin mietteet pelistä ja valmistautumiskauden etenemisestä.