Pk 35 Vantaa Hjk 2 1 Naisten Liiga 24 9 2016 248 Of 362

Naisille tasapeli tasokasta poikajoukkuetta vastaan

Punamustien naiset pelasivat lauantaina vuoden kolmannessa ottelussaan 1-1-tasapelin Käpylän Pallon 02-poikia vastaan. KäPan pojat kuuluvat ikäluokassaan Suomen parhaimmistoon, joten vastassa oli tasokas joukkue. Myyrmäen jalkapallohallissa nähtiin tasainen ottelu, jossa molemmilla oli paikkansa lisäosumiin.

KäPa meni ottelussa johtoon 21. peliminuutilla hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Käpyläläispoika pääsi pystysyötön jälkeen nokikkain maalivahti Velma Oikarisen kanssa ja laukoi pallon varmasti alakulmaan.

Pian vieraiden johtomaalin jälkeen myös kotijoukkue kävi lähellä maalintekoa. Kaisa Collin laukoi terävästi rangaistusalueen rajan takaa, mutta pallo kolahti ylärimaan. Peliväline putosi poikkipuusta lähes maaliviivalle, mutta sen lähemmäksi maalia naiset eivät vielä päässeet.

Tasoitusosuma nähtiin lopulta 59. peliminuutilla. Ronja Ikonen pääsi riistämään pallon KäPan alimmalta puolustajalta ja eteni rangaistusalueelle. Lopulta Ikonen laukoi pallon varmasti maaliin ja toi Punamustat tasoihin.

Pelin loppupuolella molemmilla oli vielä tilaisuutensa voittomaaliin. PK-35 Vantaan viimeistely-yritykset suuntautuivat kuitenkin usein hieman maalin ohi. Toisessa päässä Oikarinen selvitti poikien läpiajotilanteen, joten ottelu päättyi lopulta tasalukemiin 1-1.

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan KäPa oli kovin tänä vuonna kohdatuista kolmesta poikajoukkueesta. Hänen mukaansa kyseessä oli onnistunut harjoitusottelu.

– KäPa prässäsi etenkin alussa tosi kovaa ja he saivat pyöritettyä peliä välillä aika ylhäällä, mutta todella vaarallisia maalipaikkoja heillä ei ollut kovin montaa. Me pääsimme ihan hyvin ylöspäin ja onnistuimme luomaan tilanteita. Tänään teimme niistä yhden maalin, Väisänen totesi.

– Tänään saimme paljon onnistumisia useille eri pelaajille. Maalilla Velma pelasi hyvän ottelun.

 

PK-35 Vantaa – KäPa P02  1-1

21´ 0-1

59´ 1-1 Ronja Ikonen

 

Avauskokoonpano: V. Oikarinen; R. Toivanen, T. Peltonen, M. Nurmela, S. Mustajoki; O. Ahtinen, R. Bröijer; H. Ojanperä, N. Koso, A. Riefner; K. Collin.

Vaihtopelaajat: H. Mäkelä, E. Salmi, I. Raustola, E. Hopponen, V. Väisänen, E. Nyström, M. Barck, A. Kosunen, R. Ikonen.

 

PK-35 TV: Mette Barckin ja Roosa Bröijerin mietteet pelistä ja valmistautumiskauden etenemisestä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com