D0A9787

Elina Salmi jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa ja puolustaja Elina Salmi ovat solmineet kauden 2017 kattavan pelaajasopimuksen. 22-vuotias Salmi on edustanut Punamustia jo usean kauden ajan.

Salmi on EBK:n kasvatti, joka on edustanut juniorivuosinaan myös espoolaista HooGeetä ja Vantaan Jalkapalloseuraa. Punamustien yhteistyöseuran VJS:n paidassa Salmi oli voittamassa B-tyttöjen Suomen mestaruutta vuonna 2011. Samana vuonna hän pääsi myös harjoittelemaan PK-35 Vantaan liigajoukkueen mukana.

Vuotta myöhemmin Salmi solmi sopimuksen PK-35 Vantaan kanssa ja pääsi heti juhlimaan Suomen mestaruutta. Viime kauden tuplamestarijoukkueessa Salmi pelasi yhteensä 19 sarjaottelussa ja esiintyi kentällä myös kaikissa kolmessa Mestarien liigan karsintaturnauksen ottelussa.

 Toiveissa ehjä kausi

Loukkaantumishuolet ovat häirinneet Salmen uraa, mutta viime kaudella hän pystyi pelaamaan melko ehjän kauden ja nousi yhdeksi tärkeäksi vastuunkantajaksi. PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan pitkään seuraa edustanut Salmi on kunnossa ollessaan joukkueelle arvokas pelaaja.

– ”Ellu” nousi PK-35 Vantaan liigaryhmään jo Pauliina Miettisen aikana. Hän on kärsinyt loukkaantumisista, mutta viime kaudella Ellu pystyi harjoittelemaan ja pelaamaan lähes koko kauden ilman vammoja. Hän olikin tärkeä palanen puolustuksessa.

– Hän viihtyy parhaiten alimman linjan laidalla, lähtee hyvin tukemaan hyökkäyksiä ja on puolustussuuntaan erittäin hyvä 1v1 –tilanteissa, Väisänen arvioi.

Salmen mukaan Punamustissa jatkaminen oli hänelle paras vaihtoehto. Hänen mukaansa uuteen kauteen valmistautuminen on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Sopimus PK-35 Vantaan kanssa tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta ja odotan jo tulevaa kautta innolla. Joukkueella on taas kovat tavoitteet ja olemme saaneet hyviä vahvistuksia tiimiimme, Salmi totesi.

– Myös harjoittelu on lähtenyt hyvin käyntiin ja treenipelit poikia vastaan tuovat peliimme hyvin tempoa ja nopeutta. Toivon saavani ensi vuonna ehjän kauden sekä kovia pelejä niin Naisten Liigassa kuin Mestarien liigassakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com