UUTISET

PK-35 Vantaan ja VJS:n yhteistyö jatkuu

14.12.2016

PK-35 Vantaa ja Vantaan Jalkapalloseura jatkavat ansiokasta yhteistyötään myös tulevien kausien aikana. Yhteistyö on tuottanut lukuisia pelaajia liigatasolle ja jatkosssa sitä tullaan kehittämään entisestään. VJS lukeutuu Suomen johtaviin junioriseuroihin, mistä tuore ehdokkuus Urheilugaalassa on hieno osoitus.

Urheilullisella puolella yhteistyö on konkreettisinta PK-35 Vantaan liigajoukkueen ja VJS:n B-tyttöjen välillä. Tarkoituksena on tarjota VJS:n lahjakkaille nuorille pelaajille polku aina liigatasolle asti. Lisäksi seurojen välillä tehdään valmennusyhteistyötä. Pelaaja- ja valmennusyhteistyön kohdalla seurojen välisenä yhteyshenkilönä toimii VJS:n B-tyttöjen valmentaja Pasi Oikarinen.

Yhteistyö ulottuu kentältä seuratasolle asti. VJS:llä on edustus PK-35 Vantaan hallituksessa ja seurajohtamiseen liittyvistä hyvistä käytännöistä keskustellaan avoimesti. Hallitusyhteistyö palvelee seuratoimintojen kehittämistä ja suunnittelemista.

PK-35 Vantaan general manager Kaj Björkqvist toimii myös VJS:n puheenjohtajana, mikä luo hyvän pohjan saumattomalle yhteistyölle. Björkqvistin mukaan yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia.

– VJS uskoo yhteistyön voimaan, sillä sen kautta voimme antaa kaikille mahdollisuuden edetä omalle huipulleen. Edistyneimmille se tarjoaa mahdollisuuden edetä huippujalkapallon pariin. Samalla viedään suomalaista jalkapalloa eteenpäin – kansallisesti ja kansainvälisesti, Björkqvist taustoitti yhteistyötä.

Björkqvistin mukaan yhteistyössä painotetaan etenkin pelaajakehitystä. PK-35 Vantaan viimeisimmissä mestarijoukkueissa on pelannut useita VJS:n juniorijoukkueissa jalostuneita pelaajia.

– Pelaajayhteistyö luo VJS:n junioreille erinomaisen polun kotimaisen naisjalkapallon huipulle. Sitä koordinoidaan yhteisesti VJS:n ja PK-35 Vantaan asiantuntijoiden välillä, Björkqvist kertoi.

– Valmentaja- ja valmennusyhteistyö palvelee erityisen hyvin molempia seuroja. Siihen kuuluu muun muassa valmennuskokemusten vaihtamista, vuosikalenterin ja harjoitteiden suunnittelemista sekä synkronointia ja pelitapojen kehittämistä ja synkronointia.

Yhteistyö tuottanut useita pelaajia liigatasolle

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan yhteistyö on ollut urheilullisesti antoisaa, joten sen jatkaminen on luontevaa. Punamustien nykyisessä joukkueessa on useita VJS:ssä jalkapallo-oppeja saaneita pelaajia. Viimeisimpinä pelaajina liigajoukkueeseen ovat siirtyneet Ida Raustola, Alina Kosunen ja Ronja Ikonen.

– Tämä on jatkumoa pitkäaikaiselle yhteistyölle. Se on tuottanut vuosien saatossa hyviä pelaajia VJS:n kautta PK-35 Vantaan riveihin. Sieltä on tullut varmaan yli kymmenen pelaajaa liigajoukkueeseen, Väisänen sanoi.

– Yhteistyö on ollut tosi hyvää. Uskomme sieltä nousevan jatkossa vielä lisää liigapelaajia.

VJS:n B-tyttöjä valmentavan Pasi Oikarisen mukaan yhteistyön tarkoituksena on tarjota pelaajille mahdollisuus tutustua liigatoimintaan.

– Urheilullisella puolella tämä avaa lupaaville nuorille pelaajille mahdollisuuden päästä harjoittelemaan ja tilaisuuden tullen jopa pelaamaan liigajoukkueen kanssa. Tavoitteena on viedä nuoria pelaajia eteenpäin, Oikarinen tiivisti.

– Pyrimme samanlaiseen pelitapaan kuin PK-35 Vantaa – siis pelaavaan jalkapalloon.

Oikarisen mukaan seurat pyrkivät siihen, että kynnys siirtyä B-tytöistä liigajoukkueeseen olisi nuorille pelaajille mahdollisimman matala. Hänen mukaansa viime vuosina liigaan nousseet pelaajat toimivat hyvinä esimerkkeinä muille.

– Harjoittelemme samoihin aikoihin Myyrmäessä ja pelaajat näkevät jatkuvasti toisiaan. Ympäristö on käytännössä sama, joten sen myötä kynnys siirtyä joukkueesta toiseen on matala, jos pelaajalla on siihen kykyjä ja halua. Tämän yhteistyön myötä sitä pyritään madaltamaan entisestään.

– PK-35 Vantaassa pelaa jo nyt paljon  tuttuja VJS-taustaisia pelaajia. Se on varmasti nuorille pelaajille se suurin kannustin, kun he näkevät sinne nousemisen olevan mahdollista. Pitää muistaa, että nuorimmilla liigajoukkueen pelaajilla on vain vuosi ikäeroa vanhimpiin pelaajimme ja osa heistä pelasi viime vuonna samassa joukkueessa, Oikarinen muistutti.

VJS ehdolla Vuoden urheiluseuraksi

Punamustien yhteistyöseura VJS sai tänään tuoreimman tunnustuksen laadukkaasta työstään, kun Urheilugaalan ehdokkaat julkistettiin Helsingissä. VJS on yksi viidestä ehdokkaasta Vuoden urheiluseuraksi 2016. Noin 100-henkisen raadin valitsema voittaja julkistetaan Urheilugaalassa 17.1.2017.

VJS:n puheenjohtajana Björkqvist oli luonnollisesti ylpeä seuransa saamasta tunnustuksesta. Björkvist jakoi kiitosta ennen kaikkea seuratoiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille.

– On erityisen mukavaa, että VJS:n pitkäjänteinen työ kasvattajaseurana on arvioitu Suomen kärkeen kaikkien urheiluseurojen joukossa, Björkqvist totesi.

– Kiitos tästä asiasta kuuluu erityisesti suurilukuiselle vapaaehtoistoimijoiden joukolle, joka koostuu pääsääntöisesti pelaajien taustoista. Vapaaehtoistoimintaa ei voi koskaan korostaa liikaa tämän päivän yhteiskunnassa. Sen arvoa nostaa ymmärrys siitä, että VJS:n juniorien vanhempien kiireiseen arkeen kuuluvat lisäksi myös työkiireet ja muu perhe-elämä jalkapallon ulkopuolella.

Björkqvistin mukaan VJS on ottanut viime vuosina merkittäviä kehitysaskeleita. Konkreettisina esimerkkeinä hän mainitsee seuran olosuhdepanostukset sekä täysipäiväisten työntekijöiden lukumäärän.

– VJS on tietoisesti valinnut suunnitellun ja varovaisen etenemisen liittyen taloudelliseen panostukseen seuran kehittämisessä. Viime vuosien aikana on silti otettu suuria harppauksia erityisesti harjoitus- ja peliolosuhteiden osalta; Vantaankosken uusitun tekonurmen katteeksi on noussut nykyaikainen paineilmahalli ja vanha tekonurmi on siirretty Myyrmäen Urheilutalon viereen.

– VJS on panostanut ammattimaiseen valmennukseen ja seurakehitykseen palkkaamalla lisää huippuammattilaisia vakinaisiksi työntekijöiksi. Seuran hallituksessa voidaankin nyt keskittyä paremmin hallituksen päävastuisiin, Björkvist sanoi.

 

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.