Pk 35 Vantaa Tps 4 0 Naisten Liiga 16 4 2016 26 1

Olga Ahtinen Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut keskikenttäpelaaja Olga Ahtisen kanssa kauden 2017 kattavan pelaajasopimuksen. 19-vuotias Ahtinen siirtyy Punamustiin Kuopion Pallokissoista.

Kokkolalainen Ahtinen on GBK:n kasvatti, joka debytoi Naisten Liigassa kasvattajaseuransa paidassa jo kaudella 2013 vain 15-vuotiaana. Seuraavalle kaudelle Ahtinen siirtyi kaupungin sisällä Kokkola F10:n riveihin.  Viimeisen kahden kauden ajan hän on edustanut Kuopion Pallokissoja

Suomen A-maajoukkuerinkiin kuuluva Ahtinen on toiminut aiemmin kapteenina sekä U19- että U17-maajoukkueissa. Hänet on valittu Vuoden tyttöpelaajaksi 2013 ja Vuoden lupaavaksi nuoreksi pelaajaksi 2015. Päättyneellä kaudella Naisten Liigan pelaajat valitsivat Jalkapallon Pelaajayhdistyksen äänestyksessä Ahtisen sarjan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Ahtinen on hyvä lisä Punamustien joukkueeseen.

– Olga tuo pallovarmana pelaajana lisää vaihtoehtoja pelin avaamiseen ja rakenteluun. Hänen vahvuutensa, hyvä syöttötekniikka ja hyvät pitkät avaukset tulevat esiin varsinkin rakenteluvaiheessa, Väisänen totesi.

– Saamme ryhmäämme jälleen yhden erittäin tavoitteellisen pelaajan. Olga tuo harjoituksiin lisää laatua ja kilpailua. Uskon Olgan sopeutuvan hyvin PK-35 Vantaan pelitapaan. Täällä hän pääsee myös itse toteuttamaan enemmän pallovarmaa pelaamistaan.

”Olen valmis uusiin haasteisiin”

Ahtinen pelasi Pallokissoissa kaksi hyvää kautta ja nousi niiden aikana Naisten Liigan profiilipelaajien joukkoon. Nyt hän haluaa ottaa Punamustissa uuden askeleen urallaan.

– PK-35 Vantaalla on minulle varmasti joukkueena paljon annettavaa. Haluan mennä pelaajana eteenpäin ja uskon, että uusi ympäristö ja joukkue mahdollistavat sen. Kuopiossa vietetyt kaksi vuotta opettivat minulle paljon ja nyt koen olevani valmis uusiin haasteisiin, Ahtinen perusteli siirtoaan.

Ahtinen toivoo uuden seuransa pystyvän uusimaan viime kauden menestyksensä. PK-35 Vantaa juhli kauden 2016 päätteeksi sekä Naisten Liigan että Suomen Cupin mestaruuksia. Ahtinen haluaa nousta Punamustissa vastuunkantajaksi ja tavoitella menestystä kotimaan lisäksi myös kansainvälisille kentillä.

– Tavoitteet ensi kaudelle ovat tietysti korkealla. Haluan pelata ehjän kauden, saada vastuuta ja tehdä todellisen läpimurron. Joukkueena emme varmasti voi tyytyä vähempään kuin siihen, mitä PK-35 Vantaa tänä vuonna saavutti. Lisäksi tavoitteena on tietysti myös edetä Mestarien liigassa pidemmälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com