Img 20160816 Wa0003

Ida Raustola ja Alina Kosunen siirtyvät VJS:stä Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut kahden nuoren pelaajan kanssa kauden 2017 kattavat pelaajasopimukset. 18-vuotiaat Ida Raustola ja Alina Kosunen siirtyvät Punamustiin yhteistyöseura VJS:n riveistä. Molemmat ovat esiintyneet myös Suomen nuorisomaajoukkueissa

Raustolan pelipaikka löytyy keskikentän keskustasta, mutta hän on pelannut ajoittain myös topparin tontilla. Kosunen sen sijaan viihtyy hyökkäyspään pelipaikoilla. Viime kaudella kaksikko pelasi VJS:n riveissä sekä naisten Ykköstä että B-tyttöjen SM-sarjaa.

Riihimäkeläinen Raustola on edustanut juniorivuosinaan kotikaupunkinsa RiPSiä ja naapurikaupungin HyPSiä. Kolmen edellisen kauden ajan hän edusti VJS:ää. Kosunen sen sijaan on TuPSin kasvatti, joka on edustanut kauden ajan myös keravalaista PKKU:ta. Hän vietti VJS:n riveissä neljä kautta ennen Punamustiin siirtymistään.

Ympäristö tuttu jo viime vuodelta

Molemmat harjoittelivat PK-35 Vantaan mukana jo viime kaudellla ja olivat mukana talven harjoitusotteluissa. Harjoitteluympäristö, joukkue ja Punamustien pelitapa ovat siis kaksikolle jo ennestään tuttuja. Kosusen mukaan päätös Punamustiin siirtymisestä syntyi helposti.

– Harjoittelin joukkueen kanssa jo viime kaudella, joten tuntui luontevalta tehdä sopimus PK-35 Vantaan kanssa. En malta odottaa ensi kautta ja aion taistella tosissani peliajasta, Kosunen sanoi.

Kosusen tavoin myös Raustola kiitteli sitä, että Punamustien toiminta tuli tutuksi jo viime kauden aikana.

– Nyt on tosi hyvät fiilikset. PK-35 Vantaa oli tavoitteenani jo VJS:ään siirtyessäni. Sain sieltä tosi hyvät pohjat ja oli hyvä, että pääsin jo viime kaudella vähän mukaan. Odotan innolla ensi kautta, Raustola totesi.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kaksikko on hyvä lisä Punamustien joukkueeseen. Molemmilla pelaajilla on omat vahvuutensa, jotka tukevat hyvin joukkueen pelaamista.

– Ida on pelannut sekä keskikentällä että puolustuslinjan keskustassa. Hänellä on hyvä peliäly ja hän kykenee rytmittämään joukkueen pelaamista, Väisänen kuvaili.

– ”Allu” viihtyy parhaiten hyökkäyslinjassa tai heti linjan takana. Hänellä on kova halu päästä viimeistelypaikoille ja kovan laukauksensa myötä hän saa pallon usein myös verkon perukoille.

PK-35 Vantaalla on nyt 15 pelaajasopimusta kaudelle 2017:  Sanna Saarinen, Vilma Väisänen, Velma Oikarinen, Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Roosa Bröijer, Netta Koso, Selina Mustajoki, Ella Hopponen, Roosa Toivanen, Ronja Ikonen, Kaisa Collin, Mette Barck, Ida Raustola ja Alina Kosunen.

PK-35 TV: Idan mietteet PK-35 Vantaan riveihin siirtymisestä