Img 20160816 Wa0003

Ida Raustola ja Alina Kosunen siirtyvät VJS:stä Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut kahden nuoren pelaajan kanssa kauden 2017 kattavat pelaajasopimukset. 18-vuotiaat Ida Raustola ja Alina Kosunen siirtyvät Punamustiin yhteistyöseura VJS:n riveistä. Molemmat ovat esiintyneet myös Suomen nuorisomaajoukkueissa

Raustolan pelipaikka löytyy keskikentän keskustasta, mutta hän on pelannut ajoittain myös topparin tontilla. Kosunen sen sijaan viihtyy hyökkäyspään pelipaikoilla. Viime kaudella kaksikko pelasi VJS:n riveissä sekä naisten Ykköstä että B-tyttöjen SM-sarjaa.

Riihimäkeläinen Raustola on edustanut juniorivuosinaan kotikaupunkinsa RiPSiä ja naapurikaupungin HyPSiä. Kolmen edellisen kauden ajan hän edusti VJS:ää. Kosunen sen sijaan on TuPSin kasvatti, joka on edustanut kauden ajan myös keravalaista PKKU:ta. Hän vietti VJS:n riveissä neljä kautta ennen Punamustiin siirtymistään.

Ympäristö tuttu jo viime vuodelta

Molemmat harjoittelivat PK-35 Vantaan mukana jo viime kaudellla ja olivat mukana talven harjoitusotteluissa. Harjoitteluympäristö, joukkue ja Punamustien pelitapa ovat siis kaksikolle jo ennestään tuttuja. Kosusen mukaan päätös Punamustiin siirtymisestä syntyi helposti.

– Harjoittelin joukkueen kanssa jo viime kaudella, joten tuntui luontevalta tehdä sopimus PK-35 Vantaan kanssa. En malta odottaa ensi kautta ja aion taistella tosissani peliajasta, Kosunen sanoi.

Kosusen tavoin myös Raustola kiitteli sitä, että Punamustien toiminta tuli tutuksi jo viime kauden aikana.

– Nyt on tosi hyvät fiilikset. PK-35 Vantaa oli tavoitteenani jo VJS:ään siirtyessäni. Sain sieltä tosi hyvät pohjat ja oli hyvä, että pääsin jo viime kaudella vähän mukaan. Odotan innolla ensi kautta, Raustola totesi.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kaksikko on hyvä lisä Punamustien joukkueeseen. Molemmilla pelaajilla on omat vahvuutensa, jotka tukevat hyvin joukkueen pelaamista.

– Ida on pelannut sekä keskikentällä että puolustuslinjan keskustassa. Hänellä on hyvä peliäly ja hän kykenee rytmittämään joukkueen pelaamista, Väisänen kuvaili.

– ”Allu” viihtyy parhaiten hyökkäyslinjassa tai heti linjan takana. Hänellä on kova halu päästä viimeistelypaikoille ja kovan laukauksensa myötä hän saa pallon usein myös verkon perukoille.

PK-35 Vantaalla on nyt 15 pelaajasopimusta kaudelle 2017:  Sanna Saarinen, Vilma Väisänen, Velma Oikarinen, Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Roosa Bröijer, Netta Koso, Selina Mustajoki, Ella Hopponen, Roosa Toivanen, Ronja Ikonen, Kaisa Collin, Mette Barck, Ida Raustola ja Alina Kosunen.

 

PK-35 TV: Idan mietteet PK-35 Vantaan riveihin siirtymisestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com