D0a9631

Roosa Toivanen ja Ronja Ikonen jatkavat Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimukset kahden nuoren pelaajan kanssa. Laitapuolustaja Roosa Toivanen ja hyökkääjä Ronja Ikonen jatkavat Punamustien riveissä myös sarjakaudella 2017.

18-vuotiaat Toivanen ja Ikonen lukeutuvat viime kaudella liigatasolle murtautuneiden nuorten pelaajien joukkoon. Molemmat kuuluvat syksyllä EM-jatkokarsintapaikkansa varmistaneeseen U19-maajoukkueeseen. Toivanen on toiminut kyseisessä ikäluokassa myös joukkueensa kapteenina.

Juniorivuosinaan kasvattavaseuraansa Rajamäen Kehitystä ja VJS:ää edustanut Toivanen teki ensiesiintymisensä Naisten Liigassa viime kauden avauskierroksella Ilvestä vastaan. Debyyttinsä jälkeen Toivanen ei luopunut paikastaan, vaan hän kuului vasempana puolustajana koko kauden ajan Punamustien luottopelaajiin. Toivanen osallistuu aktiivisesti myös hyökkäyspeliin, mistä viime kauden kolme liigamaalia ovat hyvä osoitus.

Järvenpääläinen Ikonen on edustanut aikaisemmin kasvattajaseuraansa JäPSiä sekä viime kausien ajan PK-35 Vantaan yhteistyöseuraa VJS:ää. Ikonen nousi Punamustien ryhmään jo vuosi sitten, mutta polvivamma piti hänet sivussa kesään asti. Kuntouduttuaan Ikonen pääsi vihdoin debytoimaan pääsarjatasolla ja onnistui myös maalinteossa niin Naisten Liigassa kuin Mestarien liigan karsintaturnauksessa.

Ensi kaudella uusia kehitysaskeleita

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen kahden nuoren pelaajan jatkosopimuksiin. Hän uskoo molempien olevan myös tulevalla kaudella tärkeässä roolissa.

– Ronjalle viime kausi oli vielä hyvin pitkälle kuntoutumista syksyllä 2015 tulleesta polvivammasta. Ronja osoitti kuitenkin kesän ja syksyn aikana kuuluvansa liigatasolla ja pääsi jo heiluttamaan myös maaliverkkoa. Tulevaan kauteen hän lähtee aivan erilaisista lähtökohdista, joten on hienoa nähdä miten pitkälle hän pääsee ensi kauden aikana.

– Roosa on todella nykyaikainen puolustaja, joka pystyy tukemaan hyvin hyökkäyksiä. Vahvana, nopeana ja rohkeana pelaajana hän pärjää hyvin 1v1-tilanteissa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Lisäksi hän tuo vasenjalkaisena pelaajana mahdollisuuksia kehittää joukkueen keskityspelaamista, Väisänen kertoi.

Toivanen nousi jo kaudella 2015 mukaan Punamustien harjoitusrinkiin. Hänen mukaansa päätös tutussa ympäristössä jatkamisesta syntyi helposti.

– Kirjoitin mielelläni jatkosopimuksen ja odotan innolla ensi kautta tämän joukkueen kanssa, Toivanen sanoi.

Ikonen pääsi loppukauden aikana totuttelemaan liigapelien vauhtiin, mutta nyt hän pääsee valmistautumaan kauteen täysipainoisesti.

– Fiilikset ovat nyt tosi hyvät. Viime kausi oli vähän rikkonainen, sillä pääsin pitkän loukkaantumisen jälkeen vasta kesäkuussa mukaan. Pääsin kuitenkin ihan hyvin peleihin ja siihen tempoon mukaan – ja sain tehtyä sen yhden maalin!

– Uskon pystyväni vielä kehittämään itseäni. Odotan uutta kautta innolla, jotta pääsen näyttämään, miten olen kehittynyt talven aikana, Ikonen totesi.

Sopimusuutisia on luvassa seuraavan kerran perjantaina.