D0a9744

Velma Oikarinen jatkaa Punamustien maalilla

PK-35 Vantaa on solminut maalivahti Velma Oikarisen kanssa kauden 2017 kattavan jatkosopimuksen. 21-vuotias Oikarinen on ollut kahden edellisen mestaruuskauden aikana tärkeä palanen Punamustien tolppien välissä. Onnistuneiden kausien aikana hän on noussut mukaan jopa naisten A-maajoukkueen harjoitusrinkiin.

Oikarinen valmistautuu jo kuudenteen kauteensa PK-35 Vantaan riveissä. Juniorivuosinaan TiPSin, KoiPSin ja Punamustien yhteistyöseura VJS:n paitaa kantanut Oikarinen nousi liigajoukkueen pelaajarinkiin jo kaudella 2012. Kotimaassa saavutetun menestyksen lisäksi Oikarinen on saanut PK-35 Vantaassa viettämiensä vuosien aikana kokemusta myös Mestarien liigan otteluista.

Oikarisen mukaan Punamustiin jääminen oli hänen uransa kannalta paras vaihtoehto. Hän uskoo PK-35 Vantaan tarjoavan jatkossa vielä entistä paremman ympäristön kehittymiselle.

– Viime kausi sujui niin hyvin tuloksellisesti ja oman kehitykseni kannalta, että koin parhaaksi vaihtoehdoksi jäädä PK-35 Vantaan riveihin. Täällä on hyvät harjoitusolosuhteet ja tulevalla kaudella harjoitteluun tulee myös uusia asioita, jotka kiinnostavat, Oikarinen sanoi.

Luotettava torjuja ja motivoitunut harjoittelija

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan maalivahdeilla on tärkeä rooli Punamustien pelaamisessa. Hänen mukaansa Oikarisen ominaisuudet palvelevat koko joukkueen pelaamista.

– Maalivahdit ovat tärkeä osa PK-35 Vantaan peli-identiteettiä. Velma on nykyajan maalivahti; hän torjuu ja ohjaa hyvin sekä pystyy osallistumaan pelin avaamiseen joukkueen alimpana pelaajana, Väisänen kuvaili.

– Maalivahtien roolin kasvaessa saamme ensi kaudella nähdä vieläkin taitavampia ja rohkeita pelaajia tolppien välissä ja rangaistusalueen ulkopuolella.

Punamustien maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen on valmentanut Oikarista jo pitkään. Hyvin toiminut yhteistyö jatkuu myös tulevalla kaudella.

– Velma on erittäin luotettava ja tasaisen varma torjuja. Lisäksi hän on todella motivoitunut harjoittelija, Puttonen totesi.

Ensi viikolla on jälleen luvassa lisää sopimusuutisia.

PK-35 Vantaan pelaajasopimukset kaudelle 2017: Sanna Saarinen, Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Vilma Väisänen, Roosa Bröijer, Selina Mustajoki, Ella Hopponen, Velma Oikarinen, Kaisa Collin, Mette Barck.