Pk 35 Vantaa Tps 0 2 Naisten Liiga 8 10 2016 430 Of 475

Punamustien keskikenttäpelaajille jatkosopimuksia

Viime kauden tuplamestaruuteen päättänyt PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimuksia kolmen keskikenttäpelaajansa kanssa. Vilma Väisänen, Roosa Bröijer ja Ella Hopponen jatkavat Punamustien riveissä myös kaudella 2017.

22-vuotias Väisänen esiintyi PK-35 Vantaan paidassa ensimmäisen kerran jo kaudella 2011. 19-vuotias Bröijer ja 20-vuotias Hopponen sen sijaan tekivät debyyttinsä sarjakaudella 2014, mutta viime kaudella kaksikko otti toden teolla paikkansa Naisten Liigan kärkijoukkueessa. Väisänen, Bröijer ja Hopponen edustavat Punamustien pelaajistossa viime kausien aikana rakennettua jatkuvuutta.

Pelipaikan lisäksi keskikenttäkolmikkoa yhdistää myös vahva VJS-tausta. Bröijer ja Väisänen ovat käyneet läpi VJS:n eri juniori-ikäluokat, kun taas korsolaislähtöinen Hopponen siirtyi Punamustien yhteistyöseuraan B-tyttöikäisenä.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kolmikon jatkosopimukset ovat tärkeitä palasia tulevan kauden joukkueen rakentamisessa. Väisänen oli tuplamestaruuteen päättyneellä kaudella tärkeässä roolissa keskikentän keskustassa. Bröijer ja Hopponen sen sijaan nähtiin kauden aikana myös hyökkäävimmissä rooleissa.

– Vilma tuo keskikentälle kovuutta ja pystyy varmalla pelityylillään pitämään pallot omalla joukkueella sekä lyhyillä että pitkillä syötöillä, Väisänen kuvaili.

– Hyökkäävänä pelaajana Roosa pystyy pelaamaan myös kymppipaikalla. Hän pystyy silläkin paikalla viemään peliä eteenpäin ja antamaan loistavia murtosyöttöjä. Myös Ella pystyy taitavana pelaajana pelaamaan keskikentän lisäksi laidalla tai kymppipaikalla tuoden kyseisille pelipaikoille hyviä vaihtoehtoja.

Tavoitteet jälleen korkealla

Bröijer uskoo, että Myyrmäessä nähdään myös tulevalla kaudella tasokas ja mielenkiintoinen pelaajaryhmä, joka tavoittelee menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kentillä.

– Jatkan PK-35 Vantaassa hyvillä mielin kohti uutta kautta. Jengi tuntuu pysyvän aika samana kuin viime kaudella, mikä on hyvä juttu. Lisäksi mukaan on tullut muutamia uusia pelaajia, Bröijer sanoi viitaten aiemmin julkaistuihin sopimuksiin.

– Odotan innolla, mitä uusi kausi tuo tullessaan. Meidän on joka tapauksessa hyvä jatkaa siitä, mihin viime kaudella lopetimme.

Hopponen on Bröijerin kanssa samoilla linjoilla. Hän ennakoi joukkueen rungon olevan kasassa jo aikaisessa vaiheessa, mikä palvelee hyvin uuteen kauteen valmistautumista.

– Olen iloinen jatkosopimuksesta, sillä täällä jatkaminen tuntui parhaalta vaihtoehdolta. En malta odottaa tulevaa kautta ja uskon, että asiat hoidetaan nyt vielä paremmin kuin viime kaudella, sillä jo nyt on tehty useita sopimuksia. Myös pari uutta pelaajaa tulevat varmasti hyvin osaksi joukkuetta. Lähden pre-seasonille hyvillä mielin, Hopponen tuumi.

Viime kaudella joukkueen kapteenistoon nousseen Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee toistamaan viime kauden menestystä. Joukkue ei kuitenkaan tyydy viime kauden suorituksiin, silllä omaa pelitapaa halutaan jalostaa entistä pidemmälle.

– Ensi kaudella tavoitteet ovat jälleen korkealla. Haluamme kehittää omaa peliämme entisestään, Väisänen linjasi.

Tällä viikolla on luvassa vielä lisää punamustia sopimusuutisia.