Pk 35 Vantaa Hjk 2 1 Naisten Liiga 24 9 2016 310 Of 362

Mestarijoukkueen puolustuskolmikko jatkaa

Naisten hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimukset kolmen puolustuspään pelaajan kanssa. Hienon kauden pelanneet Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela ja Selina Mustajoki jatkavat Punamustien riveissä myös kaudella 2017.

Peltonen, 21, nousi isoon rooliin jo kaudella 2015, jolloin hän pelasi suurimman osan peleistä avauskokoonpanossa puolustuksen keskustassa. Myös Nurmela ja Mustajoki tekivät ensiesiintymisensä pääsarjassa jo toissa kaudella, mutta näkyvään rooliin he nousivat päättyneellä kaudella. 20-vuotias Nurmela otti paikkansa keskuspuolustuksessa ja nousi läpimurtokautensa myötä myös naisten A-maajoukkuerinkiin. Mustajoki sen sijaan esitti Naisten Liigassa hyviä otteita ja teki kauden aikana debyyttinsä myös Mestarien liigassa.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kolmikolla on merkittävä rooli joukkueen pallollisessa pelaamisessa.

– Puolustuslinjan pelaajiemme rohkeus pitää palloa, uskallus haastaa ja tukea hyökkäyksiä on todella hyvällä tasolla. Se mahdollistaa pallonhallintapelin peruselementit, Väisänen sanoi.

– Pelaajat pystyvät tekemään työtä hyvin myös puolustussuuntaan, mistä kauden 2016 päästettyjen maalien vähäinen määrä on hyvä osoitus.

Kolmikko odottaa uutta kautta innolla

Punamustien toppariparin muodostaneiden Nurmelan ja Peltosen mukaan jatkopäätös syntyi helposti. Molemmat odottavat jo malttamattomina uutta kautta.

– Minulla on kova usko tähän jengiin ja joukkueen jokaiseen pelaajaan. On kiva päästä treenaamaan ja pelaamaan yhdessä hyvässä porukassa, kehittämään henkilökohtaisia taitoja ja hiomaan joukkuepeliämme. Odotan ensi kautta jo innolla, Nurmela totesi.

– On hienoa jatkaa täällä myös ensi kaudella. Odotan kovasti, että pääsemme aloittamaan taas treenit uutta kautta kohti, Peltonen sanoi.

Tuplamestaruuden voittanut PK-35 Vantaa tavoittelee menestystä myös tulevalla kaudella. Mustajoen mukaan katseet ovat kotimaisen sarjan lisäksi myös kansainvälisissä peleissä, joissa joukkue haluaa edetä viime kautta pidemmälle.

– Tänne jääminen oli lopulta helppo päätös, sillä meillä on hyvä ryhmä ensi kaudeksi. Uskon, että pystymme jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäimme sekä lisäksi kehittämään peliämme, jotta elokuussa pärjäisimme paremmin myös kansainvälisissä peleissä, Mustajoki tuumi.

PK-35 Vantaa julkaisee tällä viikolla vielä lisää pelaajasopimuksia kaudelle 2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com