Pk 35 Vantaa Hjk 2 1 Naisten Liiga 24 9 2016 310 Of 362

Mestarijoukkueen puolustuskolmikko jatkaa

Naisten hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa on solminut jatkosopimukset kolmen puolustuspään pelaajan kanssa. Hienon kauden pelanneet Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela ja Selina Mustajoki jatkavat Punamustien riveissä myös kaudella 2017.

Peltonen, 21, nousi isoon rooliin jo kaudella 2015, jolloin hän pelasi suurimman osan peleistä avauskokoonpanossa puolustuksen keskustassa. Myös Nurmela ja Mustajoki tekivät ensiesiintymisensä pääsarjassa jo toissa kaudella, mutta näkyvään rooliin he nousivat päättyneellä kaudella. 20-vuotias Nurmela otti paikkansa keskuspuolustuksessa ja nousi läpimurtokautensa myötä myös naisten A-maajoukkuerinkiin. Mustajoki sen sijaan esitti Naisten Liigassa hyviä otteita ja teki kauden aikana debyyttinsä myös Mestarien liigassa.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kolmikolla on merkittävä rooli joukkueen pallollisessa pelaamisessa.

– Puolustuslinjan pelaajiemme rohkeus pitää palloa, uskallus haastaa ja tukea hyökkäyksiä on todella hyvällä tasolla. Se mahdollistaa pallonhallintapelin peruselementit, Väisänen sanoi.

– Pelaajat pystyvät tekemään työtä hyvin myös puolustussuuntaan, mistä kauden 2016 päästettyjen maalien vähäinen määrä on hyvä osoitus.

Kolmikko odottaa uutta kautta innolla

Punamustien toppariparin muodostaneiden Nurmelan ja Peltosen mukaan jatkopäätös syntyi helposti. Molemmat odottavat jo malttamattomina uutta kautta.

– Minulla on kova usko tähän jengiin ja joukkueen jokaiseen pelaajaan. On kiva päästä treenaamaan ja pelaamaan yhdessä hyvässä porukassa, kehittämään henkilökohtaisia taitoja ja hiomaan joukkuepeliämme. Odotan ensi kautta jo innolla, Nurmela totesi.

– On hienoa jatkaa täällä myös ensi kaudella. Odotan kovasti, että pääsemme aloittamaan taas treenit uutta kautta kohti, Peltonen sanoi.

Tuplamestaruuden voittanut PK-35 Vantaa tavoittelee menestystä myös tulevalla kaudella. Mustajoen mukaan katseet ovat kotimaisen sarjan lisäksi myös kansainvälisissä peleissä, joissa joukkue haluaa edetä viime kautta pidemmälle.

– Tänne jääminen oli lopulta helppo päätös, sillä meillä on hyvä ryhmä ensi kaudeksi. Uskon, että pystymme jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäimme sekä lisäksi kehittämään peliämme, jotta elokuussa pärjäisimme paremmin myös kansainvälisissä peleissä, Mustajoki tuumi.

PK-35 Vantaa julkaisee tällä viikolla vielä lisää pelaajasopimuksia kaudelle 2017.