D0a9723

Sanna Saarinen jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut joukkueen kapteenin Sanna Saarisen kanssa kauden 2017 kattavan jatkosopimuksen. 25-vuotias Saarinen on joukkueen pitkäaikainen luottopelaaja, sillä tuleva kausi on hänelle jo yhdeksäs Punamustien riveissä.

Saarinen teki ensiesiintymisensä Punamustissa jo kaudella 2009, jolloin PK-35 Vantaa nousi kauden päätteeksi Ykkösestä Naisten Liigaan. Sen jälkeen hän on ollut voittamassa peräti kuutta Suomen mestaruutta ja neljää Suomen Cupin mestaruutta. Kaudella 2014 Saarinen voitti myös Naisten Liigan maalipörssin. Naisten A-maajoukkueessa Saarinen on pelannut 17 ottelua, joissa on syntynyt kolme maalia.

Päättyneellä kaudella Saarinen joutui seuraamaan syksyn pelit loukkaantumisen takia sivusta, joten hän odottaa uutta kautta jo innolla. Hän on vakuuttunut siitä, että PK-35 Vantaalla on myös ensi kaudella iskukykyinen joukkue.

– Olen tosi innoissani tulevasta kaudesta. Kuntoutus on hyvässä vauhdissa ja edennyt aikataulun mukaisesti. Odotan kovasti, että pääsen taas treenaamaan joukkueen kanssa, Saarinen sanoi.

– Meillä on huikea joukkue sekä valmennus. Tavoitteet ovat korkealla myös ensi kaudella.
Saarinen valmistautuu jo yhdeksänteen kauteensa saman seuran riveissä. Hänen mukaansa Punamustiin on ollut aina helppoa jäädä.

– Täällä on aina ollut hyvä valmennus ja olen joka vuosi kokenut, että voin seuraavalla kaudella oppia lisää ja kehittyä pelaajana. Lisäksi PK-35 Vantaassa on hyvät olosuhteet treenaamiseen ja pelaamiseen. Kansainvälisiä pelejä on päässyt pelaamaan lähes joka vuosi myös harjoituskaudella, Saarinen totesi.

Monivuotinen runkopelaaja

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen kapteenin jatkosopimukseen. Väisänen muistutti, että Saarinen on lukeutunut joukkueen runkopelaajiin jo usean vuoden ajan.

– Sanna on pelannut PK-35:ssä todella pitkään, jo ennen Vantaalle siirtymistä. Hän on ollut nostamassa joukkuetta liigaan ja voittamassa useita mestaruuksia, Väisänen totesi.

Väisäsen mukaan Saarinen on joukkueelle arvokas pelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Oman panoksensa lisäksi hän näyttää jokapäiväisellä tekemisellään myös esimerkkiä muille.

– Loistavana harjoittelijana Sanna tuo joukkueeseen kokemusta, osaamista, rohkeutta ja voitontahtoa eli niitä asioita, jotka ovat äärettömän tärkeitä joukkueen jokapäiväisessä tekemisessä. Kapteenina Sanna on saanut joukkueelta täyden tuen ja hän pystyy hoitamaan kapteenin velvoitteet todella hienosti sekä pelaajien että valmentajien suuntaan.

– Lisäksi Sanna on joukkueelle tärkeä maalintekijä, joka pystyy ennakoimaan maalipaikat ja liikkuu tilanteisiin oikea-aikaisesti, Väisänen arvioi.

Väisänen toivoo Saarisen toipuvan loukkaantumisestaan nopeasti ja palaavan jälleen tositoimiin.

– Nyt vain odotamme, että Sanna saa jälleen laittaa nappikset jalkaan ja pääsee mukaan joukkueharjoituksiin.

PK-35 Vantaa julkaisee lähipäivinä lisää pelaajakiinnityksiä tulevalle kaudelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com