Pk 35 Vantaa Honka 2 107

Naiset valmistautuvat uuteen kauteen – mestarijoukkueen taustaryhmä jatkaa

Punamustien naisten sarjakausi 2016 oli menestyksekäs, sillä joukkue juhli kauden päätteeksi tuplamestaruutta. Kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruuden lisäksi PK-35 Vantaa voitti muutaman vuoden tauon jälkeen myös Suomen Cupin. Vaikka cup-mestaruudesta on kulunut aikaa vasta vajaa kuukausi, Punamustien naiset rakentavat jo kovaa vauhtia uutta kautta.

PK-35 Vantaan general managerina jatkavan Kaj Björkqvistin mukaan tulevan kauden suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin ennen edellisen kauden päättymistä. Björkqvistin mukaan joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla.

– Sopimusneuvottelut ovat edenneet hyvin ja myös viime kauden pelaajiston ulkopuolelta on tullut useita yhteydenottoja. Meillä on allekirjoitettuna useita sopimuksia, joista osa tehtiin jo ennen kauden päättymistä. Tarkoituksena on tehdä sopimus myös yhden ulkomaalaispelaajan kanssa, ja keskustelut siitä ovat jo käynnissä, Björkqvist kertoi.

– Lisäksi olemme aloittaneet keskustelut potentiaalisen farmijoukkueen kanssa. Kaiken kaikkiaan kaikki näyttää alkavaa kautta ajatellen erittäin lupaavalta. Kohta päästään jälleen tositoimiin.

Tulevalla kaudella PK-35 Vantaa haluaa tiivistää entisestään yhteistyötä yhteistyöseurojensa PK-35:n ja VJS:n kanssa. Tiivistyvä yhteistyö näkyy konkreettisesti esimerkiksi siinä, että molemmista seuroista tulee edustaja naisten joukkueen johtoryhmään. PK-35:n edustajana mukaan tulee Jukka Erämo ja VJS:stä Pasi Oikarinen.

– Tarkoituksena on muun muassa tiivistää entisestään päivittäistä keskustelua yhteistyöseurojen edustajien kanssa liigajoukkueeseen johtavan pelaajapolun valmistelemiseksi entistä aikaisemmin. Pyrimme siis tekemään yhteistyöstä entistä suunnitelmallisempaa ja paremmin organisoitua, Björkqvist sanoi.

– Lisäksi tulemme tekemään kummipelaajatoimintaa ja vahvistamme valmennuksellista yhteistyötä yhteistyöseurojen suuntaan.

Punamustien riveistä on siirtynyt viime kausina kaksi pelaajaa eurooppalaisiin huippujoukkueisiin. Björkqvistin mukaan PK-35 Vantaa haluaa tarjota jatkossa lupaaville pelaajille entistä paremman ponnahduslaudan ulkomaisiin sarjoihin.

– Vahvistamme yhteistyötä ulkomaisten seurojen kanssa. Jatkossa tarkoituksena on pyrkiä mahdollistamaan muun muassa pelaajavierailut sekä valmennuksellisiin asioihin, käytännön kokemuksiin ja huippuseurojen johtamiseen liittyvä ajatusten vaihtaminen.

Tuttu valmennusryhmä jatkaa

Uutta menestystä lähdetään jahtamaan tutussa komennossa, sillä Punamustat kolmeen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen luotsannut Jari Väisänen jatkaa päävalmentajana myös kaudella 2017.

Myös tuttu valmennustiimi jatkaa Väisäsen tukena. Joukkueen toisena valmentaja toimii Pasi Jaakonsaari, maalivahtivalmentajana Jouni Puttonen ja fysiikkavalmentajana Harry Sainio. Valmennusryhmän lisäksi myös joukkueenjohtaja Jukka Laaksalo ja huoltaja Janne Merikallio jatkavat tehtävissään.

Päävalmentaja Väisäsen mukaan tulevan kauden valmistelu on jo hyvässä vaiheessa. Sopimusneuvottelut ovat edenneet hyvin ja joukkue on jo aloittanut fyysisen harjoittelun.

– Tulevan kauden joukkueen kokoaminen on hyvässä vauhdissa. Nostamme mukaan muutamia nuoria pelaajia sekä PK-35:n junioripuolelta että VJS:stä. Lisäksi riveihin tulee yksi uusi pelaaja noiden ulkopuolelta, Väisänen kertoi.

– Pelaajille on laadittu omia fysiikkaohjelmia ja harjoittelu on aloitettu fysiikkavalmentajan johdolla. Myyrmäen jalkapallohallin auetessa aloitamme pallollisen harjoittelun. Harjoittelemme kuukauden ajan melko tiiviisti, minkä jälkeen pidämme tauon ja valmistamme kroppaa tulevan kauden harjoitteluun.

Väisäsen mukaan Punamustien valmennusryhmä on jo suunnittelut tulevaa kautta ja valmennuksellisia painopisteitä.

– Valmennuksen kesken käymme läpi joukkueen peli-identiteetin kehittämiskohteita joukkue- ja pelaajatasolla. Tulevan kauden tarkempi suunnittelu on siis käynnissä ja kartoitamme myös kansainvälisiä pelejä. Valmennusryhmä odottaa tulevaa kautta innolla.

Punamustilla on tulevalle kaudelle jo valmiina useita merkittäviä pelaajasopimuksia, joita julkaistaan lähiaikoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com