Pk 35 Vantaa Inter 2 1 Veikkausliiga 23 10 2016 381 Of 384

Punamustien kausi päättyi upeaan taisteluvoittoon

PK-35 Vantaan päätti sunnuntai-iltana pelinsä Veikkausliigassa. Joukkue tarjosi vielä viimeisessä ottelussaan kotiyleisölle hienon 2-1-taisteluvoiton FC Interistä ja hyvästeli Veikkausliigan tyylikkäästi. Samalla joukkue katkaisi pitkän voitottoman putkensa maukkaassa paikassa.

Lähtökohdat otteluun olivat selvät. FC Inter oli pakkovoiton edessä ja samalla vierasjoukkueen piti toivoa suotuisia lopputuloksia HIFK:n ja PS Kemin otteluista. PK-35 Vantaa sen sijaan pääsi pelaamaan paineitta ja kiusaamaan turkulaisia.

FC Inter aloitti Myyrmäessä vahvasti ja loi heti kovaa painetta Punamustien puolustuslinjalle. Erfan Zeneli oli heti alkuhetkillä lähellä maalintekoa, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus painui ohi maalin. Hyvällä asenteella taistellut kotijoukkue kesti vieraiden painostuksen ja pääsi hiljalleen vahvemmin peliin mukaan.

PK-35 Vantaa siirtyi johtoon ottelun 19. peliminuutilla yhdellä kauden näyttävimmistä osumista. Ymer Xhaferi näki Inter-vahti David Monsalven olevan maaliltaan ulkona ja lähti hakemaan ratkaisua kaukaa. Noin 40 metristä lähtenyt nosto painui vastuttamattomasti Monsalven yli ja vei Punamustat johtoon.

Riemukkaasta avausosumasta huolimatta kotijoukkueen keskittyminen ei herpaantunut. Joukkue syttyi johtomaalista entisestään ja lisäsi johtoaan vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Xhaferi antoi hyvän noston linjan taakse ja Ömer pääsi nokikkain Monsalven kanssa. Ömer laukoi pallon varmasti taka-alakulmaan ja vei PK-35 Vantaan jo 2-0-johtoon.

Tauolle lähdettiin samoissa lukemissa, joten FC Interiltä vaadittiin toisella jaksolla vähintään kolmea maalia. Turkulaiset aloittivat tauon jälkeen vahvasti ja saivat luotua jälleen painetta. Punamustien maalivahti Daniel Kollar torjui ensin kovan laukauksen yli maalin, mutta FC Interin Bajram Nehibi pääsi puskemaan torjuntaa seuranneesta kulmapotkusta vieraiden kavennusosuman.

2-1-maalin jälkeen pelin juoni oli selvä. FC Inter jahtasi tasoitusta ja PK-35 Vantaa vetäytyi puolustamaan. Kotijoukkue taisteli uhrautuvasti ja selvitti tilanteen toisensa perään. Turkulaisten vaarallisen vapaapotkun jälkeen Konsta Rasimus siivosi pallon pois rangaistusalueelta ja hetkeä myöhemmin Kollar pelasti Punamustat kulmapotkutilanteessa.

Ottelun loppua kohden Punamustille avautui useita hyviä vastaiskumahdollisuuksia. Lähimpänä maalintekoa kävi Abaas Ismail, joka sijoitti ensin läpiajosta niukasti ohi taka-alakulman ja laukoi myöhemmin rangaistusalueen sisältä ylärimaan. Daniel Rantanen sen sijaan pääsi jo puolittain kiertämään maalivahdin, mutta ei lopulta onnistunut siirtämään palloa maaliin.

Kotijoukkueen taistelutahto kantoi loppuun asti, joten tulostaululle jäivät lukemat 2-1. Punamustien edellisestä voitosta oli kulunut aikaa jo yli neljä kuukautta, mutta nuori joukkue sai lopulta palkintonsa. Kotiyleisö eli sunnuntai-iltapäivänä hienosti joukkueen mukana ja sai vastineeksi sarjakauden toisen kotivoiton.

Samaan aikaan pelatuissa otteluissa HIFK jäi maalittomaan tasapeliin ja PS Kemi hävisi oman ottelunsa. FC Inter olisi siis noussut voitolla kuiville, mutta Punamustille kärsitty tappio koitui lopulta turkulaisille kohtalokkaaksi. Tappion myötä FC Interin kausi jatkuu vielä liigakarsinnoissa.

Kaivattu voitto

PK-35 Vantaan päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan vierailijat aloittivat ottelun vahvasti, mutta kotijoukkue selvisi vaikeasta alusta ilman takaiskumaalia. Sen jälkeen PK-35 Vantaa sai kuitenkin paremmin pelin juonesta kiinni.

– Selvisimme hyvin Interin alun myllytyksetä. Peli olisi voinut ratketa jo siinä. Inter pääsi hyvin muotomme sisälle. Meillä oli määrällisesti riittävästi pelaajia puolustuksessa, mutta emme olleet ihan mukana. Siitä eteenpäin kundit pääsivät hyvin mukaan.

Hieman otetta saatuaan kotijoukkue meni nopeasti johtoon ja iski hetkeä myöhemmin toistamiseen. Pihamaan mukaan etenkin Xhaferin näyttävä osuma sytytti joukkuetta entisestään.

– Tuollaisia maaleja, jollaisen Ymer teki, tapahtuu vain kerran vuodessa. Se antoi joukkueelle lisää virtaa. Se oli henkisesti iso asia. Sitten teimme melko pian vielä 2-0-maalin, Pihamaa sanoi.

Jälkimmäisellä puoliajalla PK-35 Vantaa joutui enemmän puolustusasemiin, mutta joukkue taisteli hienosti loppuun asti. Samalla joukkue saavutti loppukauden tavoitteeksi asetetun yhden voiton.

– Toisella jaksolla Inter painoi meidät aika siltaan. Meillekin avautui toki muutamia läpiajoja, mutta niitä avautuu vastustajan pelatessa riskillä.

– Hienoa, että pelaajat ja kaikki mukana olleet saivat tällä kaudella vielä sen yhden voiton. Se tapahtui nyt vasta viimeisessä ottelussa, mutta onneksi saimme sen. Voittaminen on kuitenkin keskimäärin ihan mukavaa, Pihamaa totesi.

Punamustien pelit Veikkausliigassa ovat tältä erää ohi. PK-35 Vantaa kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan ja muita joukkueen mukana eläneitä tukijoita.

PK-35 Vantaa – FC Inter 2-1 (2-0)

”Hienoa, että pelaajat ja kaikki mukana olleet saivat tällä kaudella vielä sen yhden voiton.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar
2 Altin Ademaj
3 Leo Väisänen
8 Mnwas Awari (82´ Riku Heinonen)
9 Masar Ömer (59´ Abaas Ismail)
10 Ymer Xhaferi
15 Karim Jouini
16 Konsta Rasimus
28 Driton Shala (53´ Daniel Rantanen)
55 Marcus Heimonen
80 Ahmed Said Ahmed

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen
7 Abaas Ismail
11 Kastriot Kastrati
13 Samu Volotinen
14 Bob Diasonama
19 Calvin N´Sombo
35 Daniel Rantanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com