Pk 35 Vantaa Ps Kemi 01 Veikkausliiga 26 8 2016 102 Of 214 001

Miesten kausi päättyy kotikentällä

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina kauden viimeisen ottelunsa. Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussa Punamustien vieraaksi saapuu yhä sarjapaikastaan taisteleva FC Inter. Ottelu pelataan sunnuntaina 23.10. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien putoaminen Veikkausliigasta varmistui jo syyskuussa, joten kotijoukkue hyvästelee sunnuntai-iltapäivänä pääsarjapelit. PK-35 Vantaa haluaa kuitenkin päättää kauden hyvään tulokseen ja ottaa kaiken irti kiusaajan roolistaan. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kärsi SJK:n vieraana sarjakauden suurimman tappionsa, joten joukkue haluaa varmasti pestä kasvojaan kotiyleisön edessä.

Turkulainen FC Inter lähtee sarjan päätöskierroksella putoamiskarsintaan vievältä sijalta. Sinimustat ovat pisteen viimeistä suoran säilyjän paikkaa hallussaan pitävää HIFK:ta jäljessä. Helsinkiläisten maaliero on kuitenkin parempi kuin turkulaisilla, joten käytännössä FC Inter tarvitsee Myyrmäestä voiton noustakseen kuiville. Samalla sen pitäisi toivoa HIFK:n tai kolme pistettä enemmän kerään PS Kemin tappiota.

FC Inter lähtee otteluun seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa. Turkulaiset ovat kuitenkin kyenneet voittamaan otteluista vain kaksi muiden päätyttyä pistejakoon. Kahdessa edellisessä ottelussaan FC Inter on jäänyt kotikentällään tasapeliin RoPSia ja PS Kemiä vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna toisensa jo peräti neljään otteeseen. Maalittoman Liigacup-kohtaamisen jälkeen PK-35 Vantaa haki Suomen Cupissa Turusta selvänumeroisen 0-4-vierasvoiton. Sarjakauden ensimmäinen keskinäinen ottelu sen sijaan päättyi Myyrmäessä Punamustien 3-1-voittoon. Elokuussa joukkueet tasasivat Kupittaalla pisteet maalein 2-2.

Punamustien paras maalintekijä on kolmesti osunut Masar Ömer. FC Interin tehokkain pelaaja sen sijaan on ollut alkukaudesta PK-35 Vantaata edustanut Njazi Kuqi, joka on 16 osumallaan Veikkausliigan maalipörssissä toisena.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on päätöskierroksen alla hyvä. Ainoastaan keskuspuolustaja Ojembe Olatuga on loukkaantumisen vuoksi sivussa ottelusta.

”Haluamme pilata heidän iltansa”

PK-35 Vantaan kapteeni Konsta Rasimus pitää sarjakauden päätösottelua mielenkiintoisena. FC Inter on sopinut Punamustille vastustajana hyvin, joten putkea halutaan jatkaa vielä yhdellä hyvällä tuloksella.

– Mielenkiintoinen matsi tulossa. FC Inter taitaa olla ainoa joukkue, jolle emme ole tällä kaudella hävinneet. Aiomme tehdä kaikkemme, jotta se ei muutu myöskään sunnuntaina.

Puolustaja Altin Ademaj´n mukaan PK-35 Vantaa halua päättää kauden hyvään peliesitykseen. Edellinen ottelu Seinäjoella päättyi murheelliseen lopputulokseen, joten sunnuntaina joukkue haluaa pestä kasvojaan.

– Haluamme parantaa otteitamme SJK-pelistä ja päättää kauden voittoon, Ademaj totesi.

FC Inter jännittää vielä sarjapaikkansa puolesta, joten Punamustille tarjoutuu päätöskierroksella makoisa tilaisuus kiusantekoon. Ademaj tietää, että turkulaiset pelaavat Myyrmäessä selkä seinää vasten.

– Vastaan tulee nälkäinen joukkue, joka on pakkovoiton edessä välttääkseen karsinnat. Me sen sijaan haluamme pilata heidän iltansa.

PK-35 Vantaa – FC Inter pelataan sunnuntaina 23.10. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Jokainen Punamustien kausikorttilainen saa tuoda kauden päätösotteluun yhden kaverin veloituksetta.