1 Pk 35 Vantaa Ilves 1 3 Veikkausliiga 12 9 2016 24 Of 159

Miesten vierasottelut päättyivät tappioon

Punamustien miesten kauden viimeinen vierasottelu Veikkausliigassa päättyi selvänumeroiseen tappioon. PK-35 Vantaa aloitti Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana pirteästi, mutta ensimmäinen takaiskumaali osoittautui kohtalokkaaksi. Vieraat eivät toipuneet takaiskusta ja SJK iski nopeassa tahdissa tulostaululle ottelun loppulukemat 5-0.

Seinäjoella peli alkoi vauhdikkaissa merkeissä, sillä molemmat joukkueet pyrkivät pallon saatuaan nopeasti ylöspäin. Vaikka pelin painopiste muuttui nopeasti, kumpikaan joukkue ei päässyt alussa kovin vaarallisille maalintekopaikoille. SJK pääsi vieraitaan useammin rangaistusalueen läheisyyteen, mutta Punamustien puolustajat ja maalivahti Daniel Kollar onnistuivat selvittämään kotijoukkueen ensimmäiset tilanteet.

Punamustien parhaat paikat nähtiin viidentoista minuutin pelin jälkeen. Ensin PK-35 Vantaa sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Masar Ömerin laukaus painui yli maalin. Hetkeä myöhemmin Kastriot Kastrati sai hyvän keskityksen maalin edustalle, mutta hyökkääjä ei onnistunut tuikkaamaan palloa läheltä maaliin.

Pelin edetessä SJK otti vahvemman otteen kenttätapahtumista ja ottelun avausmaali nähtiin lopulta 35. peliminuutilla. Otto Pitkänen rikkoi rangaistusalueella kotijoukkueen Matti Klingaa ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Pallon taakse asettui Veikkausliigan maalipörssin voitosta taisteleva Roope Riski, joka laukoi pelivälineen keskelle maalia.

SJK lisäsi johtoaan vain kaksi minuuttia myöhemmin. Avausmaalin viimeistellyt Riski tarjoili vasemmalta laidalta hyvän keskityksen ja Matej Hradecky puski pallon rangaistuspilkun kohdalta Kollarin yli takakulmaan. Edellisestä osumasta ehti kulua vain viisi minuuttia, kun Klinga siirsi pallon lähes maaliviivalta verkon perukoille ja vei SJK:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Pohjanmaalaiset osuivat vielä kerran ennen taukoa, kun Billy Ions laukoi pitkän kuljetuksensa päätteeksi pallon etualakulmaan. Tauolle lähdettiin siis SJK:n 4-0-johtolukemissa.

SJK:n tehokas 18-minuuttinen huipentui 52. peliminuutilla. Ions karkasi vasemmalta laidalta, eteni päätyrajalle ja pääsi syöttämään takaviistoon. Syöttö tavoitti Hradeckyn, joka pääsi lopulta sijoittamaan pallon noin kymmenestä metristä etualakulmaan.

Kotijoukkueen tehojakson jälkeen pelistä katosi suurin intensiteetti. SJK piti otteen loppuun asti itselleen ja piti lopulta maalinsa koskemattomana. Ottelu päättyi lukemiin 5-0, joten Punamustien kauden viimeinen vierasottelu päättyi lopulta kauden suurinumeroisimpaan tappioon.

”Aika raskas peli”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Pasi Pihamaa myönsi ottelun jälkeen, että kauden kolmas vierailu Pohjanmaalla ei sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan.

– Ottelun ainoa positiivinen asia oli päätösvihellys, Pihamaa tokaisi.

– SJK oli tänään selkeästi parempi kaikilla osa-alueilla. Ei meillä ollut oikein mitään mahdollisuuksia. Ensimmäisellä puoliajalla toki vähän edesautoimme sitä omilla henkilökohtaisilla virheillämme. Tosin myös ne virheet johtuivat SJK:n hyvästä pelaamisesta.

Punamustien kokoonpano on koostunut syksyllä useista nuorista pelaajista, jotka ovat päässeet pelaamaan ensimmäisiä pelejään Veikkausliigassa ja saaneet arvokasta kokemusta. Moni pelaaja on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen ja esiintynyt edukseen, mutta maanantai-iltana vastustaja osoittautui liian kovaksi.

– Meille tuli kesken kauden paljon pelaajia mukaan A-junioreista ja Kakkosesta. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vastustaja näytti liigajoukkueen ja junioripitoisen joukkueen eron, Pihamaa myönsi.

Punamustien nuori toppari Leo Väisänen myönsi ottelun jälkeen, että SJK oli pari askelta edellä. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa jäi Seinäjoella kauas parhaasta pelisuorituksestaan.

– Tämä oli aika raskas peli. Meillä ei onnistunut oikein mikään. Pitkä kausi alkoi painaa ja SJK oli tänään hyvä, Väisänen totesi.

Väisäsen siirtyi syksyn ajaksi HJK:sta lainasopimuksella Punamustiin. Lainajakson aikana hän on saanut hyvää kokemusta, mutta kautta on jäljellä vielä yhden ottelun verran. PK-35 Vantaa kohtaa ensi sunnuntain päätöskierroksella yhä sarjapaikkansa puolesta jännittävän FC Interin.

– Kauden aikana on ollut hyviä pelejä ja vähän heikompiakin, mutta olen saanut hyvää kokemusta, Väisänen arvioi.

– Nyt kaikki haluavat varmasti näyttää Interiä vastaan laitamme silloin vielä kaiken peliin ja sitten kausi on paketissa.

Punamustien kausi Veikkausliigassa jatkuu vielä yhden kotiottelun verran. PK-35 Vantaa isännöi päätöskierroksen ottelussa turkulaista FC Interiä. Ottelu pelataan sunnuntaina 23.10. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

SJK – PK-35 Vantaa 5-0 (4-0)

”SJK oli tänään selkeästi parempi kaikilla osa-alueilla.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar
2 Altin Ademaj
3 Leo Väisänen
9 Masar Ömer
10 Ymer Xhaferi
11 Kastriot Kastrati (46´ Driton Shala)
15 Karim Jouini (78´ Mnwas Awari)
16 Konsta Rasimus
17 Kevin Mombilo
20 Otto Pitkänen (59´ Otto Pitkänen)
55 Marcus Heimonen