1 Pk 35 Vantaa Ilves 1 3 Veikkausliiga 12 9 2016 24 Of 159

Miesten vierasottelut päättyivät tappioon

Punamustien miesten kauden viimeinen vierasottelu Veikkausliigassa päättyi selvänumeroiseen tappioon. PK-35 Vantaa aloitti Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana pirteästi, mutta ensimmäinen takaiskumaali osoittautui kohtalokkaaksi. Vieraat eivät toipuneet takaiskusta ja SJK iski nopeassa tahdissa tulostaululle ottelun loppulukemat 5-0.

Seinäjoella peli alkoi vauhdikkaissa merkeissä, sillä molemmat joukkueet pyrkivät pallon saatuaan nopeasti ylöspäin. Vaikka pelin painopiste muuttui nopeasti, kumpikaan joukkue ei päässyt alussa kovin vaarallisille maalintekopaikoille. SJK pääsi vieraitaan useammin rangaistusalueen läheisyyteen, mutta Punamustien puolustajat ja maalivahti Daniel Kollar onnistuivat selvittämään kotijoukkueen ensimmäiset tilanteet.

Punamustien parhaat paikat nähtiin viidentoista minuutin pelin jälkeen. Ensin PK-35 Vantaa sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Masar Ömerin laukaus painui yli maalin. Hetkeä myöhemmin Kastriot Kastrati sai hyvän keskityksen maalin edustalle, mutta hyökkääjä ei onnistunut tuikkaamaan palloa läheltä maaliin.

Pelin edetessä SJK otti vahvemman otteen kenttätapahtumista ja ottelun avausmaali nähtiin lopulta 35. peliminuutilla. Otto Pitkänen rikkoi rangaistusalueella kotijoukkueen Matti Klingaa ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Pallon taakse asettui Veikkausliigan maalipörssin voitosta taisteleva Roope Riski, joka laukoi pelivälineen keskelle maalia.

SJK lisäsi johtoaan vain kaksi minuuttia myöhemmin. Avausmaalin viimeistellyt Riski tarjoili vasemmalta laidalta hyvän keskityksen ja Matej Hradecky puski pallon rangaistuspilkun kohdalta Kollarin yli takakulmaan. Edellisestä osumasta ehti kulua vain viisi minuuttia, kun Klinga siirsi pallon lähes maaliviivalta verkon perukoille ja vei SJK:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Pohjanmaalaiset osuivat vielä kerran ennen taukoa, kun Billy Ions laukoi pitkän kuljetuksensa päätteeksi pallon etualakulmaan. Tauolle lähdettiin siis SJK:n 4-0-johtolukemissa.

SJK:n tehokas 18-minuuttinen huipentui 52. peliminuutilla. Ions karkasi vasemmalta laidalta, eteni päätyrajalle ja pääsi syöttämään takaviistoon. Syöttö tavoitti Hradeckyn, joka pääsi lopulta sijoittamaan pallon noin kymmenestä metristä etualakulmaan.

Kotijoukkueen tehojakson jälkeen pelistä katosi suurin intensiteetti. SJK piti otteen loppuun asti itselleen ja piti lopulta maalinsa koskemattomana. Ottelu päättyi lukemiin 5-0, joten Punamustien kauden viimeinen vierasottelu päättyi lopulta kauden suurinumeroisimpaan tappioon.

”Aika raskas peli”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Pasi Pihamaa myönsi ottelun jälkeen, että kauden kolmas vierailu Pohjanmaalla ei sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan.

– Ottelun ainoa positiivinen asia oli päätösvihellys, Pihamaa tokaisi.

– SJK oli tänään selkeästi parempi kaikilla osa-alueilla. Ei meillä ollut oikein mitään mahdollisuuksia. Ensimmäisellä puoliajalla toki vähän edesautoimme sitä omilla henkilökohtaisilla virheillämme. Tosin myös ne virheet johtuivat SJK:n hyvästä pelaamisesta.

Punamustien kokoonpano on koostunut syksyllä useista nuorista pelaajista, jotka ovat päässeet pelaamaan ensimmäisiä pelejään Veikkausliigassa ja saaneet arvokasta kokemusta. Moni pelaaja on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen ja esiintynyt edukseen, mutta maanantai-iltana vastustaja osoittautui liian kovaksi.

– Meille tuli kesken kauden paljon pelaajia mukaan A-junioreista ja Kakkosesta. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vastustaja näytti liigajoukkueen ja junioripitoisen joukkueen eron, Pihamaa myönsi.

Punamustien nuori toppari Leo Väisänen myönsi ottelun jälkeen, että SJK oli pari askelta edellä. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa jäi Seinäjoella kauas parhaasta pelisuorituksestaan.

– Tämä oli aika raskas peli. Meillä ei onnistunut oikein mikään. Pitkä kausi alkoi painaa ja SJK oli tänään hyvä, Väisänen totesi.

Väisäsen siirtyi syksyn ajaksi HJK:sta lainasopimuksella Punamustiin. Lainajakson aikana hän on saanut hyvää kokemusta, mutta kautta on jäljellä vielä yhden ottelun verran. PK-35 Vantaa kohtaa ensi sunnuntain päätöskierroksella yhä sarjapaikkansa puolesta jännittävän FC Interin.

– Kauden aikana on ollut hyviä pelejä ja vähän heikompiakin, mutta olen saanut hyvää kokemusta, Väisänen arvioi.

– Nyt kaikki haluavat varmasti näyttää Interiä vastaan laitamme silloin vielä kaiken peliin ja sitten kausi on paketissa.

Punamustien kausi Veikkausliigassa jatkuu vielä yhden kotiottelun verran. PK-35 Vantaa isännöi päätöskierroksen ottelussa turkulaista FC Interiä. Ottelu pelataan sunnuntaina 23.10. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

SJK – PK-35 Vantaa 5-0 (4-0)

”SJK oli tänään selkeästi parempi kaikilla osa-alueilla.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar
2 Altin Ademaj
3 Leo Väisänen
9 Masar Ömer
10 Ymer Xhaferi
11 Kastriot Kastrati (46´ Driton Shala)
15 Karim Jouini (78´ Mnwas Awari)
16 Konsta Rasimus
17 Kevin Mombilo
20 Otto Pitkänen (59´ Otto Pitkänen)
55 Marcus Heimonen

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen
7 Abaas Ismail
8 Mnwas Awari
13 Samu Volotinen
19 Calvin N´Sombo
28 Driton Shala
35 Daniel Rantanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com