Pk 35 Vantaa Vps 1 2 Veikkausliiga 14 10 2016 1 Of 244

Punamustille niukka tappio kotikentällä

PK-35 Vantaa pelasi perjantai-iltana kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa Veikkausliigassa. Punamustilta nähtiin koleassa syysillassa hyvä taistelu, mutta yhä mitaleista taisteleva VPS vei lopulta pisteet lukemin 1-2.

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka avautui vierasjoukkueen Sebastian Strandvallille. Vaasalaispelaaja pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta laukaus painui niukasti yläkulman ohi. Kuusi minuuttia myöhemmin Punamustien Ymer Xhaferi sai kahdella hyvällä harhautuksella jalkansa vapaaksi, mutta veto suuntautui suoraan VPS-maalivahti Evgeny Kobozevin syliin.

Kokonaisuudessaan pelin juoni oli avausjaksolla selvä. VPS piti enemmän palloa ja onnistui ajoittain pitämään pelivälinettä jopa syvällä Punamustien puolustusalueella. Todella vaarallisille maalintekopaikoille murtautuminen tuotti kuitenkin pohjanmaalaisille vaikeuksia. PK-35 Vantaa sen sijaan puolusti kurinalaisesti ja pyrki aina tilaisuuden tullen nopeisiin vastaiskuihin.

Yksi avausjakson vaarallisimmista vastahyökkäyksistä nähtiin juuri ennen taukoa, kun Kevin Mombilo pääsi etenemään päätyrajalle. Kobozev onnistui kuitenkin katkaisemaan matalan syötön, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

PK-35 Vantaa joutui suorittamaan tauolla yhden pelaajavaihdon, kun avausjakson lopulla loukkaantunut Ojembe Olatuga ei pystynyt jatkamaan peliä. Keskuspuolustajan tilalle vaihdettiin hyökkääjä Kastriot Kastrati. Lisää hyökkäysvoimaa kentälle vaihtaneen PK-35 Vantaan toisen jakson ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin noin tunnin pelin jälkeen, kun Masar Ömer puski Mombilon keskityksestä ohi maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 72. peliminuutilla. Pallo pomppi vapaapotkutilanteen jälkeen Pyry Soirille rangaistusalueen rajalle. Soiri laukoi heti ensimmäisellä kosketuksellaan ja pallo upposi alakulmaan.

VPS lisäsi johtoaan vain viisi minuuttia myöhemmin. Loorents Hertsi pääsi etenemään vasemmalta laidalta rangaistusalueelle asti ja tarjoili lopulta pienen syötön Juho Lähteelle. Hyvin tilanteeseen noussut Lähde oli tilanteessa nokikkain Punamustien maalivahdin Daniel Kollarin kanssa ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut vaasalaisten 0-2-maalin jälkeen. PK-35 Vantaa nousi maalin päähän 82. peliminuutilla suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi. Xhaferi antoi hyvän läpisyötön ja Ömer ylettyi tuikkaamaan pallon vastaan tulleen Kobozevin ohi maaliin.

Ömerin kavennusmaalin jälkeen PK-35 Vantaa löysi vielä hyvän kirivaihteen ja onnistui luomaan painetta vaasalaisten maalille. Paras maalintekopaikka avautui Ömerin puolittaisen läpisyötön jälkeen Kastratille, joka laukoi kuitenkin suoraan väin Kobozevia. Myös vaihdosta kentälle tulleen Daniel Rantasen laukaus suuntautui suoraan venäläismaalivahdin syliin.

Punamustien loppukiri tuotti lopulta muutamia kulmapotkuja ja laukauksia rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta todella vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin. VPS vei sarjapisteet lukemin 1-2 ja jatkaa edelleen taisteluaan mitaleista sekä europelipaikoista. PK-35 Vantaa sen sijaan jatkaa yhä loppukauden tavoitteeksi asetetun voiton jahtaamista.

Pelisuunnitelma toimi avausjaksolla hyvin

Punamustien päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan kotijoukkue onnistui avausjaksolla pelisuunnitelmassaan hyvin. Puoliajalla joukkue joutui hieman muuttamaan ryhmitystään, mikä toi toisella jaksolla hieman haasteita puolustuspeliin.

– Pysyimme ihan hyvin sotasuunnitelmassamme ensimmäiset 45 minuuttia. Sitten Olatuga loukkasi kuitenkin reittään ja jouduimme hieman muuttamaan puolustusmuotoamme. Mitään hyökkäyspelaamista meillä ei oikein edes ollut avausjaksolla, Pihamaa totesi.

– Emme kuitenkaan edes odottaneet saavamme kauheasti tilanteita. Tiesimme jo etukäteen VPS:n pallollisen varmuuden ja pelaavuuden, joten päätimme ottaa vähän alempaa kiinni. Tosin alussa jätkät päättivät näköjään toisin, sillä he juoksivat ensimmäiset 15 minuuttia pallon perässä ylhäällä. He jaksoivat kuitenkin ihan hyvin.

Toisella jaksolla VPS sai Pihamaan mukaan pelistä paremman otteen ja onnistui kahdesti maalinteossa. PK-35 Vantaa sai kuitenkin lopussa luotua vielä painetta vaasalaisten puolustukselle.

– Toisella jaksolla VPS pääsi pariin otteeseen vaarallisesti syvälle. Avausmaalissa pallo pomppi heille ja lopulta se pomppasi vielä puolustajan polvesta maaliin. Heidän toinen maalinsa oli hieno, Pihamaa kertasi vastustajan osumia.

– Saimme vielä loppuun pienen rypistyksen. Oli ihan kiva jännittää, onnistummeko vielä tekemään maalin.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo maanantaina 17.10. vierasottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 23.10., jolloin FC Inter vierailee päätöskierroksen ottelussa Myyrmäessä.

PK-35 Vantaa – VPS 1-2 (0-0)

”Pysyimme ihan hyvin sotasuunnitelmassamme ensimmäiset 45 minuuttia.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar
2 Altin Ademaj
3 Leo Väisänen
6 Ojembe Olatuga (46´ Kastriot Kastrati)
9 Masar Ömer
10 Ymer Xhaferi
15 Karim Jouini (78´ Driton Shala)
16 Konsta Rasimus
17 Kevin Mombilo
20 Otto Pitkänen (83´ Daniel Rantanen)
55 Marcus Heimonen