Pk 35 Vantaa Vps 1 2 Veikkausliiga 14 10 2016 1 Of 244

Punamustille niukka tappio kotikentällä

PK-35 Vantaa pelasi perjantai-iltana kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa Veikkausliigassa. Punamustilta nähtiin koleassa syysillassa hyvä taistelu, mutta yhä mitaleista taisteleva VPS vei lopulta pisteet lukemin 1-2.

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka avautui vierasjoukkueen Sebastian Strandvallille. Vaasalaispelaaja pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta laukaus painui niukasti yläkulman ohi. Kuusi minuuttia myöhemmin Punamustien Ymer Xhaferi sai kahdella hyvällä harhautuksella jalkansa vapaaksi, mutta veto suuntautui suoraan VPS-maalivahti Evgeny Kobozevin syliin.

Kokonaisuudessaan pelin juoni oli avausjaksolla selvä. VPS piti enemmän palloa ja onnistui ajoittain pitämään pelivälinettä jopa syvällä Punamustien puolustusalueella. Todella vaarallisille maalintekopaikoille murtautuminen tuotti kuitenkin pohjanmaalaisille vaikeuksia. PK-35 Vantaa sen sijaan puolusti kurinalaisesti ja pyrki aina tilaisuuden tullen nopeisiin vastaiskuihin.

Yksi avausjakson vaarallisimmista vastahyökkäyksistä nähtiin juuri ennen taukoa, kun Kevin Mombilo pääsi etenemään päätyrajalle. Kobozev onnistui kuitenkin katkaisemaan matalan syötön, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

PK-35 Vantaa joutui suorittamaan tauolla yhden pelaajavaihdon, kun avausjakson lopulla loukkaantunut Ojembe Olatuga ei pystynyt jatkamaan peliä. Keskuspuolustajan tilalle vaihdettiin hyökkääjä Kastriot Kastrati. Lisää hyökkäysvoimaa kentälle vaihtaneen PK-35 Vantaan toisen jakson ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin noin tunnin pelin jälkeen, kun Masar Ömer puski Mombilon keskityksestä ohi maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 72. peliminuutilla. Pallo pomppi vapaapotkutilanteen jälkeen Pyry Soirille rangaistusalueen rajalle. Soiri laukoi heti ensimmäisellä kosketuksellaan ja pallo upposi alakulmaan.

VPS lisäsi johtoaan vain viisi minuuttia myöhemmin. Loorents Hertsi pääsi etenemään vasemmalta laidalta rangaistusalueelle asti ja tarjoili lopulta pienen syötön Juho Lähteelle. Hyvin tilanteeseen noussut Lähde oli tilanteessa nokikkain Punamustien maalivahdin Daniel Kollarin kanssa ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut vaasalaisten 0-2-maalin jälkeen. PK-35 Vantaa nousi maalin päähän 82. peliminuutilla suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi. Xhaferi antoi hyvän läpisyötön ja Ömer ylettyi tuikkaamaan pallon vastaan tulleen Kobozevin ohi maaliin.

Ömerin kavennusmaalin jälkeen PK-35 Vantaa löysi vielä hyvän kirivaihteen ja onnistui luomaan painetta vaasalaisten maalille. Paras maalintekopaikka avautui Ömerin puolittaisen läpisyötön jälkeen Kastratille, joka laukoi kuitenkin suoraan väin Kobozevia. Myös vaihdosta kentälle tulleen Daniel Rantasen laukaus suuntautui suoraan venäläismaalivahdin syliin.

Punamustien loppukiri tuotti lopulta muutamia kulmapotkuja ja laukauksia rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta todella vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin. VPS vei sarjapisteet lukemin 1-2 ja jatkaa edelleen taisteluaan mitaleista sekä europelipaikoista. PK-35 Vantaa sen sijaan jatkaa yhä loppukauden tavoitteeksi asetetun voiton jahtaamista.

Pelisuunnitelma toimi avausjaksolla hyvin

Punamustien päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan kotijoukkue onnistui avausjaksolla pelisuunnitelmassaan hyvin. Puoliajalla joukkue joutui hieman muuttamaan ryhmitystään, mikä toi toisella jaksolla hieman haasteita puolustuspeliin.

– Pysyimme ihan hyvin sotasuunnitelmassamme ensimmäiset 45 minuuttia. Sitten Olatuga loukkasi kuitenkin reittään ja jouduimme hieman muuttamaan puolustusmuotoamme. Mitään hyökkäyspelaamista meillä ei oikein edes ollut avausjaksolla, Pihamaa totesi.

– Emme kuitenkaan edes odottaneet saavamme kauheasti tilanteita. Tiesimme jo etukäteen VPS:n pallollisen varmuuden ja pelaavuuden, joten päätimme ottaa vähän alempaa kiinni. Tosin alussa jätkät päättivät näköjään toisin, sillä he juoksivat ensimmäiset 15 minuuttia pallon perässä ylhäällä. He jaksoivat kuitenkin ihan hyvin.

Toisella jaksolla VPS sai Pihamaan mukaan pelistä paremman otteen ja onnistui kahdesti maalinteossa. PK-35 Vantaa sai kuitenkin lopussa luotua vielä painetta vaasalaisten puolustukselle.

– Toisella jaksolla VPS pääsi pariin otteeseen vaarallisesti syvälle. Avausmaalissa pallo pomppi heille ja lopulta se pomppasi vielä puolustajan polvesta maaliin. Heidän toinen maalinsa oli hieno, Pihamaa kertasi vastustajan osumia.

– Saimme vielä loppuun pienen rypistyksen. Oli ihan kiva jännittää, onnistummeko vielä tekemään maalin.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo maanantaina 17.10. vierasottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 23.10., jolloin FC Inter vierailee päätöskierroksen ottelussa Myyrmäessä.

PK-35 Vantaa – VPS 1-2 (0-0)

”Pysyimme ihan hyvin sotasuunnitelmassamme ensimmäiset 45 minuuttia.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar
2 Altin Ademaj
3 Leo Väisänen
6 Ojembe Olatuga (46´ Kastriot Kastrati)
9 Masar Ömer
10 Ymer Xhaferi
15 Karim Jouini (78´ Driton Shala)
16 Konsta Rasimus
17 Kevin Mombilo
20 Otto Pitkänen (83´ Daniel Rantanen)
55 Marcus Heimonen

Vaihtopelaajat:

8 Mnwas Awari
11 Kastriot Kastrati
13 Samu Volotinen
19 Calvin N´Sombo
28 Driton Shala
35 Daniel Rantanen
80 Ahmed Said Ahmed

Lehdistötilaisuus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com