UUTISET

Kauden mieleenpainuneimmat hetket

7.10.2016

Punamustien naisten sarjakausi huipentuu huomenna päätöskierroksen otteluun ja mestaruusjuhliin kotiyleisön edessä. Menestyksekkääseen kauteen on mahtunut paljon mieleenpainuneita hetkiä. Hanne Ojanperä, Eveliina Parikka ja Henriikka Mäkelä valitsivat kuluneen kauden suosikkihetkensä.

PK-35 Vantaan kausi on ollut voitokas, joten joukkueella on ollut runsaasti aiheita iloon. Kapteeniston kuuluvan Hanne Ojanperän mukaan kauteen on mahtunut kuitenkin myös muutamia pettymyksiä.

– Mestarien liigan Benfica-peli jäi mieleen, sillä harvoin olen kokenut noin suurta pettymyksen tunnetta, Ojanperä totesi.

Päällimmäisenä Ojanperälle on kuitenkin jäänyt mieleen useita hienoja hetkiä. Yksittäisistä maaleista hän mainitsi Parikan 1-1-tasoitusosuman FC Hongan verkkoon yläloppusarjan toisella kierroksella.

– Maaleista on jäänyt mieleen se, kun olimme Honkaa vastaan tappiolla ja peli oli molemmille joukkueille todella tärkeä. Ihan pelin loppupuolella kulmatilanteessa ”Eve” makasi jo maassa ja pallo oli ihan jalan vieressä. Evellä ei varmaan ollut mitään hajua missä pallo tai maali olivat, mutta jotenkin hän sai potkaistua sitä niin, että pallo lirui lopulta maaliin. Se oli aikamoinen taistelumaali., Ojanperä kuvaili.

– Kaksi muuta maalia, jotka ovat jääneet mieleen, ovat mestaruuden ratkaisseen HJK-ottelun molemmat maalit. Niissä oli molemmissa niin paljon tunnetta.

Tapiolan urheilupuistossa nähtiin kauden aikana myös toinen mieleenpainunut 1-1-osuma. Parikka muisteli Ojanperän viimeistelemää tasoitusmaalia Punamustien ja FC Hongan toukokuisessa kohtaamisessa. Ojanperä tuli vaihdosta kentälle ja onnistui maalinteossa vain kolme minuuttia myöhemmin.

– Tämän kauden mieleenpainuvimman osuman täytyy olla Hannen Honkaa vastaan tekemä maali toukokuussa. Vaikka voitimme pelin lopulta selkeästi luvuin 1-4, oli se ensimmäinen, vapauttava osuma todella tiukassa. Peli oli 1-0 Hongalla ja muistan menneeni vastaan Hannen tullessa vaihdosta sisään. Sanoin hänelle, että ”sä teet nyt maalin” – ja Hannehan teki!

– Se osuma kuvastaa aika hyvin myös sitä, miten olemme tässä jengissä pystyneet tällä kaudella psyykkaamaan, nostamaan toisiamme tiukoissa paikoissa ja sen ansiosta nousemaan tappioasemastakin voittoon, Parikka tuumi.

Torjuntoja ja läpisyöttö

Punamustien maalivahti Mäkelä muistelee lämmöllä etenkin elokuun alun vierasottelua Ahvenanmaalla. Mäkelä venyi kahteen näyttävään torjuntaan ja oli tärkeässä roolissa vierasvoittoon päättyneessä ottelussa.

– Yksi mieleenpainuneimpia hetkiä on varmaankin se, kun pelasimme Åland Unitedia vastaan vieraissa. Ensimmäisellä puoliajalla torjuin yhden vedon alakulmasta ja toisen yläkulmasta. Peli päättyi 0-2-voittoon ja muutenkin taistelimme sen pelin kokonaisuudessaan hyvin, Mäkelä muisteli.

Kauden tuoreimman mieleenpainuneen hetken Mäkelä koki kuitenkin vielä viime viikonloppuna Kuopiossa. PK-35 Vantaa kärsi useiden loukkaantumisten ja sairastelujen takia pahasta pelaajavajeesta, joten Mäkelä sai Pallokissoja vastaan komennuksen avauskokoonpanoon kenttäpelaajana.

– Kenttäpelaajana mieleenpainunein suoritus oli se, kun puskin Even yksin läpi. Tilanteessa saattoi tosin olla myös vähän tuuria mukana!

Naisten Liigan päätöskierroksen ottelu PK-35 Vantaa – TPS pelataan huomenna lauantaina 8.10. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot