UUTISET

Kauden ikimuistoisimmat ottelut: Osa 2

5.10.2016

Punamustien naiset ovat varmistaneet jo Suomen mestaruutensa, mutta kausi jatkuu vielä kahden ottelun verran. Lauantaina PK-35 Vantaa kohtaa Naisten Liigan päätöskierroksen ottelussa Turun Palloseuran ja vastaanottaa ottelun päätteeksi vihdoin kultamitalinsa.

Punamustien pelaajat muistelivat kuitenkin jo tässä vaiheessa kauden toistaiseksi ikimuistoisimpia hetkiä. Tällä kertaa omia valintojaan pääsivät kertomaan Vilma Väisänen, Tiia Peltonen, Elina Salmi, Netta Koso ja Ella Hopponen. Kaksi ottelua nousivat pelaajien valinnoissa ylitse muiden.

Vilma Väisänen

1) 19.4. HJK – PK-35 Vantaa 3-5 ja. 3-3 (3-1)

”Cupin peli HJK:ta vastaan, koska se nousumme oli niin mahtava. Näytimme, että omalla pelillä pystymme mihin tahansa, ja se voitto tuntui niin upealta!”

2) 24.9. PK-35 Vantaa – HJK 2-1 (0-0)

”Toisena viime peli HJK:ta vastaan, kun varmistimme mestaruuden. Olemme tehneet sen eteen koko kauden duunia ja oli hieno saavutus, että pystyimem varmistamaan mestaruuden jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua.”

26.3. Djurgårdens IF – PK-35 Vantaa 2-3 (1-1)

”Tämä ottelu oli meille tosi hyvä näytönpaikka. Pääsimme testaamaan miten pärjäämme ja missä vaiheessa oma pelimme on. Voitimme pelin, vaikka vastus oli kova. Pelin jälkeen fiilis oli mahtava ja siitä oli hyvä lähteä aloittamaan liigapelit.”

Tiia Peltonen

1) 19.4. HJK – PK-35 Vantaa 3-5 jo. 3-3 (3-1)

”Suomen Cupin peli HJK:ta vastaan. Se oli hieno nousu koko joukkueelta.”

2) 2.8. TPS – PK-35 Vantaa 2-3 rp. 0-0

”Suomen Cupin peli TPS:ää vastaan oli tasainen peli, joka meni jatkoajalle ja lopulta voitimme pilkuille. Velma torjui kolme vetoa.”

3) 24.9. PK-35 Vantaa – HJK 2-1 (0-0)

”Viimeisin peli HJK:ta vastaan, kun mestaruus varmistui.”

Elina Salmi

1) 19.4. HJK – PK-35 Vantaa 3-5 jo. 3-3 (3-1)

”Ensimmäisenä ehdottomasti Cupin peli HJK:ta vastaan. Nousimme 3-0-tilanteesta tasoihin ja teimme jatkoajalla vielä kaksi maalia voittaen lopulta 3-5. Uskoimme omaan tekemiseemme loppuun asti ja jokainen pelaaja taisteli sen voiton meille.”

2) 2.8. TPS – PK-35 Vantaa 2-3 rp. 0-0

”Toisena on Suomen Cupin peli TPS:n vieraana. Se oli erittäin tärkeä voitto. Peli oli tosi tasainen ja kovatempoinen alusta lähtien. Peli meni jatkoajalla ja siitä rankkareille. Velma teki todella tärkeät kolme torjuntaa, jotka veivät meidät voittoon. Voitto oli tärkeä siitäkin syystä, että pääsimme kahden vuoden tauon jälkeen Suomen Cupin finaaliin.”

3) 24.9. PK-35 Vantaa – HJK 2-1 (0-0)

”Kolmantena on mestaruuden ratkaissut HJK-peli. Peli ei itsessään ollut kauden hienoimpia, mutta siihen kulminoitui se, että vaikka joukkue nuorentui paljon viime kaudesta, nuoret pelaajat pystyivät ottamaan roolia ja jatkamaan PK:n pelityyliä. Voitto oli erittäin tärkeä, jotta TPS ei enää päässyt mestaruuskamppailuun mukaan.”

Netta Koso

1) 19.4. HJK – PK-35 Vantaa 3-5 jo. 3-3 (3-1)

”Suomen Cupin peli HJK:ta vastaan. Shokkialun jälkeen koko joukkueelta nähtiin ottelun aikana huikea tasonnosto ja lopulta nousu voittoon hyvällä esityksellä. Etenimme Suomen Cupissa jatkoon ja tie jatkui aina finaaliin asti.”

2) 24.9. PK-35 Vantaa – HJK 2-1 (0-0)

”Kauden toiseksi viimeinen kotipeli HJK:ta vastaan. Paikalliskamppailuissa on aina omanlainen lataus, mutta tässä pelissä se oli moninkertainen, kun mestaruus oli katkolla. Peli oli meille kuin eräänlainen finaali, jonka voitimme ja varmistimme siten mestaruuden jo ennen sarjakauden loppua.”

3) 28.5. FC Honka – PK-35 Vantaa 1-4 (1-0)

”Vierasottelu FC Honkaa vastaan, joka päättyi lopulta 1-4-voittoon. Pelasimme mielestäni silloin yhden kauden parhaista peleistämme. Pelissä oli tempoa ja paljon tilanteita. Lisäksi pelin lopullinen ratkaisu nähtiin vasta pelin loppupuolella. Se oli varmasti katsojillekin viihdyttävä ottelu.”

Ella Hopponen

1) 19.4. HJK – PK-35 Vantaa 3-5 jo. 3-3 (3-1)

”Ensimmäinen valinta on Suomen Cupin HJK-peli, jonka voitimme jatkoajan jälkeen 3-5. Ennen peliä ”Väikkä” (päävalmentaja Jari Väisänen) mainitsi, että emme saa luovuttaa vaikka olisimme 3-0-tappiolla. Me pelaajat otimme käskyn hieman liian tosissamme ja tilanne oli pelin alussa tosi nopeasti 3-0. Joukkue ei kuitenkaan luovuttanut ja lopulta lähdimme pelistä voittajina mahtavalla fiiliksellä. Jo alkukaudesta pelattu peli antoi joukkueelle loppukautta ajatellen vahvan fiiliksen voittaja-asenteesta ja periksiantamattomuudesta.”

2) 1.10. Pallokissat – PK-35 Vantaa 1-1 (1-0)

”Toinen valinta on viime viikonlopun peli Kuopiossa. Jouduimme pakon edessä lähtemään peliin 11 pelaajalla, joista kaksi oli maalivahteja. Joukkue painoi kuitenkin loppuun asti ja peli päättyi tasan 1-1. Pelin jälkeen bussissa oli iloisia pelaajia, kun erikoinen tilanne oli hoidettu onnistuneesti. Emme luovuttaneet, vaikka tiesimme lähtökohdat.”

3) 24.9. PK-35 Vantaa – HJK 2-1 (0-0)

”Viimeisenä valintana on tämän kauden toistaiseksi mahtavin hetki, kun varmistimme mestaruuden HJK:ta vastaan. 1-1-tilanteessa joukkue ei luovuttanut, vaan pelaajat halusivat ratkaista mestaruuden, kun siihen oli mahdollisuus. Koko joukkue juhli yhdessä ja hetki jäi kokonaisuudessaan mieleen.”

Naisten Liigan päätöskierroksen ottelu PK-35 Vantaa – TPS pelataan lauantaina 8.10. klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot