UUTISET

Punamustien B-tytöt juhlivat jälleen Suomen mestaruutta

3.10.2016

PK-35:n B-tytöt juhlivat lauantaina kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruuttaan. Kultamitalit varmistuivat, kun FC Honka kaatui Oulussa pelatussa loppuottelussa lukemin 0-2. Mestaruus oli ansaittu, sillä PK-35 pelasi poikkeuksellisen vakuuttavan kauden.

B-tytöt etenivät SM-sarjassa voitosta voittoon. Joukkue pelasi kauden aikana SM-lopputurnausottelut mukaan lukien yhteensä 19 ottelua, joista se voitti jokaisen. Myös maaliero oli vakuuttava 89-10. Suorituksen arvoa nostaa entisestään se tosiasia, että PK-35 ei joutunut kauden aikana kertaakaan tappioasemaan.

Kevätkauden kahden niukkamaalisen voiton jälkeen PK-35:n maalihanat aukesivat toden teolla. Punamustille ei löytynyt kunnon haastajaa ja runkosarjavoitto irtosi lopulta 14 pisteen erolla FC Honkaan. SM-puolivälierässä PK-35 kaatoi ONS:n yhteismaalein 6-0. Välierissä lukemat olivat vielä suuremmat, kun VIFK kaatui kahdessa ottelussa yhteislukemin 11-1.

Suomen kahdeksan parhaan B-tyttöjoukkueen loppusijoitukset ratkaistiin viime lauantaina Oulussa. PK-35 kohtasi SM-loppuottelussa FC Hongan, joka taipui lopulta lukemin 0-2. Loppuottelun avausjakso oli maaliton, mutta PK-35 ratkaisi ottelun lopulta edukseen Mette Barckin ja Elli-Noora Kainulaisen toisen jakson osumilla. Loppuottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin PK-35:n kapteeni Minea Lassas.

”Marraskuussa alkanut reissu sai hienon päätöksen”

Mestarijoukkueen päävalmentajan Rami Rantasen mukaan SM-loppuottelu oli arvonsa mukaisesti Punamustille kauden tiukin ottelu.

– Finaalissa hyvin pelannut FC Honka antoi meille kauden tiukimman vastuksen. Henkisesti vahva joukkue pystyi kuitenkin kovan taistelun jälkeen kääntämään finaalin edukseen maalein 2-0, Rantanen sanoi.

Rantasen mukaan mestaruus oli palkinto koko kauden hyvästä työstä. Menestykseen johtanut pohjatyö tehtiin jo talven aikana. Jo silloin oli nähtävissä, että kyseessä on erityislaatuinen joukkue.

– Viime vuoden marraskuussa alkanut huikea reissu sai hienon päätöksen. Jo ensimmäisten talvikuukausien aikana huomasimme, että meillä on kasassa poikkeuksellinen joukkue. Jokapäiväinen asenne harjoitteluun, peleihin heittäytyminen sekä loistavat yhteishenki veivät joukkuetta vääjäämättömästi kohti suurta unelmaa, Rantanen kertoi.

– Finaalin jälkeisissä upeissa mestaruusjuhlissa oli mukana myös haikeutta, sillä muutama pelaaja tulee yli-ikäiseksi ja osa lähtee hakemaan vielä kovempia haasteita naisten peleistä. Kausi 2016 ei tule unohtumaan joukkueemme jäseniltä koskaan.

Punamustien edustusjoukkueet onnittelevat PK-35:n B-tyttöjä Suomen mestaruudesta!

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot