Punamustille tappio maalirikkaassa ottelussa

2.10.2016

PK-35 Vantaa kärsi sunnuntai-iltana Veikkausliigassa maalirikkaan tappion Ahvenanmaalla. Punamustien hyvä taistelu ei riittänyt sarjapisteisiin, mutta vierasjoukkue tarjosi mestaruudesta taistelleelle IFK Mariehamnille hyvän vastuksen. PK-35 Vantaa onnistui pitkän tauon jälkeen kahdesti maalinteossa, mutta pisteet jäivät Maarianhaminaan lukemin 4-2.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja Punamustilla oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. IFK Mariehamn loi painetta vieraiden maalille ja kävi jo seitsemännellä minuutilla lähellä johtomaalia. Saarelaisten Jani Lyyski pääsi puskemaan vapaapotkutilanteessa, mutta hyökkääjä Dever Orgill ohjasi pallon epäonnekseen lähes maaliviivalta Punamustien maalia vartioineen Daniel Kollarin käsiin.

Vaikean alun jälkeen PK-35 Vantaa sai omaa peliään paremmin käyntiin, mutta maalintekopaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia. Paras tilaisuus avautui Masar Ömerille, joka ei kuitenkaan aivan ylettynyt Ymer Xhaferin tarjoilemaan keskitykseen.

IFK Mariehamn siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon 33. peliminuutilla. Philip Sparrdal Mantilla antoi kulmapotkun ja Aleksei Kangaskolkka puski pallon noin viidestä metristä alakulmaan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai pallon jo toistamiseen maaliin, mutta osuma hylättiin pallon osuttua tilanteessa Brian Spanin käteen.

PK-35 Vantaa nousi kuitenkin tasoihin 40. minuutilla. Vieraat saivat vapaapotkun hyvästä paikasta ja pallon taakse asettuivat Kevin Mombilo sekä Ömer. Mombilo antoi pienen siirron sivuun ja Ömer laukoi pallon pienen kimmokkeen kautta näyttävästi takayläkulmaan. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 1-1.

Vieraat saivat Ömerin osumasta lisää virtaa ja aloittivat toisen jakson vahvasti. PK-35 Vantaa siirtyi johtoon pian tauon jälkeen. Karim Jouini tarjoili hyvän keskityksen vasemmalta laidalta ja Kastriot Kastrati ohjasi pallon saarelaisten maalivahdi Walter Viitalan edestä verkon perukoille. Osuma oli Kastratille ensimmäinen Punamustien paidassa.

Riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä IFK Mariehamn kuittasi vieraiden johto-osuman vain viisi minuuttia myöhemmin. Robin Sid antoi keskialueelta hienon läpisyötön ja nopea Dever Orgill pääsi karkaamaan. Orgill ehti palloon ennen Kollaria ja pääsi lopulta siirtämään pallon tyhjään maaliin.

Saarelaisten 2-2-tasoitusosuman jälkeen peli eteni tasaisissa merkeissä, mutta sarjatilanteen vuoksi kipeästi pisteitä kaivannut IFK Mariehamn pyrki aktiivisemmin hyökkäyksiin. Ahvenanmaalaiset siirtyivät lopulta toistamiseen johtoon, kun peliä oli takana noin 70 minuuttia. Pallo jäi keskitystilanteen jälkeen pyörimään Punamustien rangaistusalueelle ja Josef Ibrahim laukoi irtopallon maaliin.

PK-35 Vantaa haki takaiskun jälkeen vielä tasoitusta, mutta ei enää päässyt vaarallisille maalintekopaikoille. Kotijoukkue sen sijaan iski vielä kerran kulmapotkusta. Kollar onnistui torjumaan Kristian Kojolan puskun, mutta Lyyski laukoi irtopallon läheltä maalin kattoon.

IFK Mariehamn vei siis sarjapisteet lukemin 4-2. Voiton myötä saarelaiset nousivat Veikkausliigan kärkipaikalle. PK-35 Vantaa sen sijaan jatkaa maajoukkuetauon jälkeen loppukauden tavoitteeksi asetetun voiton metsästämistä.

”Tunnin verran hyvin mukana”

Punamustien kapteeni Konsta Rasimus palasi IFK Mariehamn –ottelussa tositoimiin pitkän tauon jälkeen. Rasimuksen mukaan pelaaminen tuntui hyvältä, vaikka joukkue jäi ilman sarjapisteitä.

– Totta kai se aina vähän tuntuu pitkän tauon jälkeen, mutta pelaaminen maistui ihan hyvältä. Etenkin nurmella pelaaminen maistuu aina, sillä tämä oli meille kauden viimeinen luonnonurmipeli, Rasimus sanoi.

PK-35 Vantaa tarjosi sarjakärkeen nousseille ahvenanmaalaisille hyvän vastuksen, mutta joutui lopulta taipumaan.

– Onnistuimme tunnin verran aika hyvin. Siihen asti peli kulki ihan kelvollisesti. Etenkin pelin alussa meillä oli vaikeaa, mutta kestimme hyvin ja nousimme jopa johtoon. Se ei kuitenkaan ihan riittänyt, Rasimus totesi.

Ömerin näyttävä 1-1-tasoitusmaali sai kehut myös Rasimukselta.

– Se taisi ottaa pienen kimmokkeen matkalla, mutta olihan se hirveä kuti.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen perjantaina 14.10. Silloin PK-35 Vantaa isännöi Myyrmäessä Vaasan Palloseuraa.

IFK Mariehamn –ottelun yhteydessä järjestettiin myös Veikkauksen Voittajakatsomo-kilpailu. Onni suosi arvonnassa Tuukka Kosolaa, joka voitti itselleen ja yhdelle kaverilleen parhaat paikat Voittajakatsomossa 9.10. pelattavassa MM-karsintaottelussa Suomi – Kroatia.

IFK Mariehamn – PK-35 Vantaa 4-2 (1-1)

”Onnistuimme tunnin verran aika hyvin. Siihen asti peli kulki ihan kelvollisesti.”