Pk 35 Vantaa Hjk 2 1 Naisten Liiga 24 9 2016 248 Of 362

Naisilla sarjakauden viimeinen vierasottelu

Viime viikonloppuna Suomen mestaruuden varmistanut PK-35 Vantaa pelaa huomenna tämän kauden viimeisen vierasottelunsa Naisten Liigassa. Vastaan asettuu sarjassa neljäntenä oleva Pallokissat. Ottelu pelataan lauantaina 1.10. klo 18.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.

PK-35 Vantaa kaatoi viime lauantaina HJK:n Eveliina Parikan ja Hanne Ojanperän osumilla. 2-1-voiton myötä joukkue karkasi sarjakärjessä tavoittamattomalle karkumatkalle, joten Punamustien kolmas peräkkäinen Suomen mestaruus sinetöityi jo kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä. Nyt joukkueen tavoitteena on pelata sarjakausi kunnialla loppuun ja pitää pelivirettä yllä lokakuun puolivälissä pelattavaa Suomen Cupin loppuottelua silmällä pitäen.

Pallokissat sen sijaan lähtee otteluun sarjan neljänneltä sijalta. Piste-eroa pronssisijalla olevaan FC Honkaan on kuusi pistettä, joten mitaleille nouseminen vaatisi Pallokissoilta kahden voiton lisäksi myös apuja muualta. Pallokissat ja FC Honka kohtaavat kuitenkin sarjan päätöskierroksella toisensa, joten kuopiolaisten mitalihaaveet ovat yhä elossa. Edellisessä ottelussaan Pallokissat kärsi 1-2-kotitappion Åland Unitedille, joten huomenna savolaisjoukkue on pakkovoiton edessä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Huhtikuun lopussa PK-35 Vantaa kaatoi Pallokissat Myyrmäessä maalein 6-0. Heinäkuun puolivälissä Kuopiossa Punamustien voittolukemiksi kirjattiin 1-3.

Punamustien tehokkain maalintekijä on 13 kertaa osunut Hanne Ojanperä. Savolaisten riveissä verkkoa on heiluttanut etenkin kymmeneen osumaan yltänyt Signy Aarna. Yläloppusarjan tehokkain pelaaja on sen sijaan ollut Punamustien Parikka, joka on onnistunut maalinteossa kaikissa kolmessa yläloppusarjan ottelussa.

Punamustien riveistä puuttuvat loukkaantumisten vuoksi varmuudella kapteeni Sanna Saarinen, Netta Koso ja Elina Salmi. Myös Maiju Hirvonen on sivussa lauantain ottelusta. Tia-Maria Jaakonsaaren ja Mimmi Nurmelan pelaaminen on vielä epävarmaa.

Haastavat lähtökohdat

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen myöntää, että kokoonpanotilanne on lauantain ottelun alla haastava. Väisäsen mukaan pieneen pelaajarinkiin liittynyt riski realisoitui lopulta kauden loppumetreillä, kun kaksi pidempiaikaista loukkaantumista verottivat pelaajistoa.

– On tietysti hyvä, että loukkaantumissuma iski nyt eikä viime viikolla. Onnistuimme onneksi varmistamaan ensin mestaruutemme. Nyt kahden seuraavan viikon aikana tärkeintä on saada pelaajia takaisin sairastuvalta ja pitää pelivirettä yllä.

– Meillä oli torstai-illan harjoituksissa mukana kymmenen omaa pelaajaa ja lisäksi muutamia VJS-pelaajia. Tänään saamme onneksi vielä kaksi omaa pelaajaamme mukaan. Näillä näkymin lähdemme Kuopioon 12 pelaajalla, joista vaihtoon jäisi ainoastaan toinen maalivahti, Väisänen kertoi.

Pallokissat tiedotti aiemmin viikolla, että joukkueen päävalmentaja Ollipekka Ojala jättää tehtävänsä kuluvan kauden jälkeen. Väisänen uskoo, että kuopiolaiset haluavat tarjota valmentajalleen hyvän tuloksen hänen viimeisessä kotipelissään.

– Pallokissat pelasi hyvän pelin Åland Unitedia vastaan. Nyt he haluavat varmasti tarjota pitkäaikaiselle valmentajalleen hyvän viimeisen kotipelin ja sen myötä mukavat jäähyväiset. Joukkue asennoituu varmasti sen mukaisesti, Väisänen tuumi.

Väisäsen mukaan kokoonpanotilanne asettaa huomiseen peliin omat haasteensa, mutta niistä huolimatta PK-35 Vantaa lähtee pelaamaan omaa peliään.

– On tärkeää, että pystymme pelaamaan Kuopiossa mahdollisimman tasapainoisen pelin. Meidän pitää tiedostaa tämän hetken pelaajatilanteemme, mutta lähdemme silti pelaamaan hyvää peliä. Emme missään tapauksessa lähde peruuttelemaan, Väisänen totesi.

Pallokissat – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 1.10. klo 18.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.