Pk 35 Vantaa Hjk 2 1 Naisten Liiga 24 9 2016 248 Of 362

Naisilla sarjakauden viimeinen vierasottelu

Viime viikonloppuna Suomen mestaruuden varmistanut PK-35 Vantaa pelaa huomenna tämän kauden viimeisen vierasottelunsa Naisten Liigassa. Vastaan asettuu sarjassa neljäntenä oleva Pallokissat. Ottelu pelataan lauantaina 1.10. klo 18.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.

PK-35 Vantaa kaatoi viime lauantaina HJK:n Eveliina Parikan ja Hanne Ojanperän osumilla. 2-1-voiton myötä joukkue karkasi sarjakärjessä tavoittamattomalle karkumatkalle, joten Punamustien kolmas peräkkäinen Suomen mestaruus sinetöityi jo kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä. Nyt joukkueen tavoitteena on pelata sarjakausi kunnialla loppuun ja pitää pelivirettä yllä lokakuun puolivälissä pelattavaa Suomen Cupin loppuottelua silmällä pitäen.

Pallokissat sen sijaan lähtee otteluun sarjan neljänneltä sijalta. Piste-eroa pronssisijalla olevaan FC Honkaan on kuusi pistettä, joten mitaleille nouseminen vaatisi Pallokissoilta kahden voiton lisäksi myös apuja muualta. Pallokissat ja FC Honka kohtaavat kuitenkin sarjan päätöskierroksella toisensa, joten kuopiolaisten mitalihaaveet ovat yhä elossa. Edellisessä ottelussaan Pallokissat kärsi 1-2-kotitappion Åland Unitedille, joten huomenna savolaisjoukkue on pakkovoiton edessä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Huhtikuun lopussa PK-35 Vantaa kaatoi Pallokissat Myyrmäessä maalein 6-0. Heinäkuun puolivälissä Kuopiossa Punamustien voittolukemiksi kirjattiin 1-3.

Punamustien tehokkain maalintekijä on 13 kertaa osunut Hanne Ojanperä. Savolaisten riveissä verkkoa on heiluttanut etenkin kymmeneen osumaan yltänyt Signy Aarna. Yläloppusarjan tehokkain pelaaja on sen sijaan ollut Punamustien Parikka, joka on onnistunut maalinteossa kaikissa kolmessa yläloppusarjan ottelussa.

Punamustien riveistä puuttuvat loukkaantumisten vuoksi varmuudella kapteeni Sanna Saarinen, Netta Koso ja Elina Salmi. Myös Maiju Hirvonen on sivussa lauantain ottelusta. Tia-Maria Jaakonsaaren ja Mimmi Nurmelan pelaaminen on vielä epävarmaa.

Haastavat lähtökohdat

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen myöntää, että kokoonpanotilanne on lauantain ottelun alla haastava. Väisäsen mukaan pieneen pelaajarinkiin liittynyt riski realisoitui lopulta kauden loppumetreillä, kun kaksi pidempiaikaista loukkaantumista verottivat pelaajistoa.

– On tietysti hyvä, että loukkaantumissuma iski nyt eikä viime viikolla. Onnistuimme onneksi varmistamaan ensin mestaruutemme. Nyt kahden seuraavan viikon aikana tärkeintä on saada pelaajia takaisin sairastuvalta ja pitää pelivirettä yllä.

– Meillä oli torstai-illan harjoituksissa mukana kymmenen omaa pelaajaa ja lisäksi muutamia VJS-pelaajia. Tänään saamme onneksi vielä kaksi omaa pelaajaamme mukaan. Näillä näkymin lähdemme Kuopioon 12 pelaajalla, joista vaihtoon jäisi ainoastaan toinen maalivahti, Väisänen kertoi.

Pallokissat tiedotti aiemmin viikolla, että joukkueen päävalmentaja Ollipekka Ojala jättää tehtävänsä kuluvan kauden jälkeen. Väisänen uskoo, että kuopiolaiset haluavat tarjota valmentajalleen hyvän tuloksen hänen viimeisessä kotipelissään.

– Pallokissat pelasi hyvän pelin Åland Unitedia vastaan. Nyt he haluavat varmasti tarjota pitkäaikaiselle valmentajalleen hyvän viimeisen kotipelin ja sen myötä mukavat jäähyväiset. Joukkue asennoituu varmasti sen mukaisesti, Väisänen tuumi.

Väisäsen mukaan kokoonpanotilanne asettaa huomiseen peliin omat haasteensa, mutta niistä huolimatta PK-35 Vantaa lähtee pelaamaan omaa peliään.

– On tärkeää, että pystymme pelaamaan Kuopiossa mahdollisimman tasapainoisen pelin. Meidän pitää tiedostaa tämän hetken pelaajatilanteemme, mutta lähdemme silti pelaamaan hyvää peliä. Emme missään tapauksessa lähde peruuttelemaan, Väisänen totesi.

Pallokissat – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 1.10. klo 18.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com