UUTISET

PK-35 Vantaa on naisten Suomen mestari!

24.9.2016

PK-35 Vantaa juhlii kolmatta peräkkäistä naisten Suomen mestaruutta. Mestaruus varmistui, kun PK-35 Vantaa kaatoi kolmannessa yläloppusarjan ottelussaan HJK:n lukemin 2-1. Samaan aikaan Punamustien lähin haastaja menetti pisteitä, joten PK-35 Vantaa karkasi sarjakärjessä jo tavoittamattomalle karkumatkalle.

Myyrmäessä pelatun ottelun alussa kotijoukkueen pelaajista pystyi aistimaan pientä jännitystä, mikä näkyi ajoittain hieman hermostuneina suorituksina. Ottelun panokset olivat hyvin tiedossa, mutta siitä huolimatta PK-35 Vantaa malttoi pelata omaa peliään. Kokonaisuudessaan ottelu eteni alusta loppuun Punamustien komennossa.

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka avautui kotijoukkueen Hanne Ojanperälle, joka laukoi kuitenkin Eveliina Parikan poikittaissyötöstä niukasti etualakulman ohi. Ashley Riefnerin laukaus sen sijaan putosi maalin katolle. Vierasjoukkue HJK sen sijaan ei päässyt avausjaksolla kunnolla hätyyttelemään Henriikka Mäkelän vartioimaa maalia.

Avausjakson loppupuolella Netta Koso laukoi rangaistusalueen kulmalta suoraan HJK-maalivahti Minna Meriluodon syliin. Parikka sen sijaan pääsi laukomaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta veto suuntautui ohi maalin. Vain hetki ennen taukoa Parikka pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta läheltä tullut pusku suuntautui suoraan päin Meriluotoa. Tauolle lähdettiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa Roosa Toivanen eteni hyvin päätyrajalle ja tarjoili syötön takaviistoon. Roosa Bröijer pääsi laukomaan läheltä, mutta Meriluoto venyi hyvään torjuntaan. Noin tunnin pelin jälkeen oli Koson vuoro tarjoilla hyvä keskitys päätyrajalta, mutta Parikan ohjaus painui yli maalin.

PK-35 Vantaa siirtyi lopulta johtoon ottelun 65. peliminuutilla. Bröijer antoi hyvän kulmapotkun ja Parikka puski pallon takatolpalta maaliin. Riehakkaista tuuletuksista näki, että kyseessä oli koko joukkueen kannalta vapauttava osuma.

Kotijoukkue ei kuitenkaan ehtinyt nauttia johtoasemastaan kolmea minuuttia kauempaa. HJK iski nopealla pystypallolla ja Kaisa Collin sekä Tia Hälinen pääsivät ryntäämään palloon maalin edustalla. Collin ehti lopulta palloon ennen Mäkelää ja siirsi pelivälineen läheltä maaliin.

Pian tasoitusosuman jälkeen Collin laukoi vaarallisesti rangaistusalueen rajalta, mutta veto painui niukasti takakulman ohi. Toisessa päässä Parikka pääsi puskemaan Koson antamasta kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui suoraan Meriluodon syliin.

Ottelun voittomaaliksi muodostunut osuma nähtiin lopulta 78. peliminuutilla. Riefner karkasi oikealta laidalta ja tarjoili syötön rangaistusalueelle. Parikka pääsi ohjaamaan pallon maalin edustalle ja Ojanperä siirsi pallon lopulta läheltä maaliin.

Pian maalin jälkeen nähtiin vielä ikävä välikohtaus, kun HJK:n maalivahti Meriluoto loukkaantui. Helsinkiläiset olivat jo suorittaneet kaikki vaihtonsa, joten loppupelin ajan tolppien välissä seisoi kenttäpelaaja Juulia Grönlund. Ottelun loppuhetkillä ei kuitenkaan nähty enää vaarallisia tilanteita kummassakaan päässä, joten PK-35 Vantaa otti riemukkaan kotivoiton lukemin 2-1.

Päätösvihellyksen jälkeen Myyrmäessä jouduttiin jännittämään vielä muutaman minuutin ajan lopputulosta Turusta. TPS ja FC Honka päätyivät tasapeliin, joten Punamustien kolmas peräkkäinen Suomen mestaruus sai sinettinsä jo kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä.

Nuori joukkue sai palkintonsa

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli mestaruuden varmistuttua vapautunut ja onnellinen. Hänen mukaansa oli hienoa, että joukkue onnistui varmistamaan mestaruuden heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

– Nyt on totta kai aika tyhjentynyt ja hieno fiilis, kun saimme sinetöityä mestaruuden jo kaksi kierrosta ennen loppua. Nuori joukkue sai sen palkinnon, jota olemma hakeneet jo pitkään, Väisänen sanoi.

– Pelissä ei ollut tänään mitään suurempia hienouksia. Pelaajatkin tiedostivat pelin tärkeyden, vaikka painotimme yksittäisiin tilanteisiin keskittymistä. Ei pelin tarvitse aina olla kaunista. Tärkeintä on, että voitimme.

Väisäsen mukaan mestaruus oli palkinto jo muutama vuosi sitten aloitetusta työstä. Moni nuori pelaaja nousi tällä kaudella suureen rooliin ja kantamaan vastuuta mestarijoukkueessa.

– Tämän joukkueen rakentaminen aloitettiin jo pari vuotta sitten. Tiesimme muutamien vanhempien pelaajien kenties lopettavan, joten nostimme nuoria pelaajia mukaan. Tästä ryhmästä peräti yhdeksän pelaajaa pelasi viime kaudella vielä Ykköstä. Tämä on siinäkin mielessä hieno suoritus, Väisänen kertoi.

PK-35 Vantaa ei hätkähtänyt, vaikka HJK nousi tasoihin pian Punamustien johtomaalin jälkeen. Väisäsen mukaan joukkue osoitti 1-1-tasoituksen jälkeen henkistä vahvuutta.

– Meille tuli keskellä pieni virhe ja HJK pääsi eteenpäin. Puolustimme tilanteen vähän huonosti ja he tekivät maalin. Joukkue näytti kuitenkin siinä vaiheessa kyntensä. 1-1-tilanteessa otimme enemmän hallintaa ja pystyimme rakentamaan tilanteita. Johtomaalin jällkeenkään emme lähteneet roiskimaan, vaan hallitsimme peliä. Se onnistui tänään hyvin. Kaikki kunnia pelaajien rohkealla pelaamiselle.

– Saimme tänään riittävästi maalipaikkoja ja teimme niistä kaksi maalia. Lisäksi hoidimme HJK:n muutamassa erikoistilanteessa pallot tyylikkäästi pois omalta maaliltamme, Väisänen totesi.

Mestaruuden varmistuttua joukkue juhlistaa ansaitusti hienoa saavutustaan. Sen jälkeen katseet kääntyvät Väisäsen mukaan jo kauden viimeiseen tavoitteeseen eli lokakuussa pelattavaan Suomen Cupin loppuotteluun.

– Tunne on todella hieno. Saimme paineet pois pelaajilta ja tietysti myös valmentajilta. Nyt voimme valmistautua ajoissa Suomen Cupiin.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina 1.10. vierasottelulla Kuopion Pallokissoja vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sarjan päätöskierroksella 8.10. Punamustien kausi huipentuu kuitenkin vielä sunnuntaina 16.10. Jyväskylässä pelattavaan Suomen Cupin loppuotteluun.

PK-35 Vantaa – HJK 2-1 (0-0)

”Nyt on totta kai aika tyhjentynyt ja hieno fiilis, kun saimme sinetöityä mestaruuden jo kaksi kierrosta ennen loppua.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen
6 Mimmi Nurmela
9 Netta Koso (79´ Ronja Ikonen)
11 Eveliina Parikka
12 Henriikka Mäkelä
15 Hanne Ojanperä (85´ Ella Hopponen)
16 Selina Mustajoki (90+3´ Vilma Väisänen)
21 Tia-Maria Jaakonsaari
25 Ashley Riefner
26 Roosa Toivanen
28 Roosa Bröijer

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen
2 Maiju Hirvonen
8 Vilma Väisänen
18 Ella Hopponen
19 Ronja Ikonen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot