Pk 35 Vantaa Newry City Ladies Fc 2 0 Womens Champions League Qualifying 25 8 2016 298 Of 453

Punamustat valmiina huomiseen HJK-otteluun

PK-35 Vantaa kohtaa huomenna kotikentällään paikallisottelussa HJK:n. Ottelun lähtökohdat ovat tavallista jännittävämmät, sillä Punamustilla on voitolla mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus. Punamustien Selina Mustajoki, Tia-Maria Jaakonsaari ja Hanne Ojanperä lähtevät otteluun odottavista tunnelmista huolimatta levollisin mielin.

– Joukkueessa on tosi hyvä tunnelma. Kaikki tietävät pelin panokset, joten pelaajista voi aistia sellaisen hyvän jännityksen ja latautumisen, Ojanperä sanoi.

– Odotan peliä tosi paljon ja meillä on joukkueena tosi hyvä fiilis lauantaista, Mustajoki totesi.

Ojanperän mukaan joukkueen on pidettävä keskittymisensä tiukasti itse pelissä. Pelaajat tietävät sarjatilanteen, mutta se pitää huomenna unohtaa 90 minuutin ajaksi. Ojanperä uskoo, että jokainen pelaaja on valmis tekemään töitä voiton eteen.

– Mielestäni emme voi kuitenkaan liikaa keskittyä lopputulokseen tai siihen, että meidän on pakko voittaa. Ajattelen asian mieluummin niin, että tämä on meille mahdollisuus hoitaa mestaruus kotikentällämme. Sen eteen pitää antaa kaikkensa, sillä ilmaiseksi pisteitä ei tule. Koko joukkue tietää sen ja olemme valmiita taistelemaan pisteet itsellemme.

Jaakonsaari on Ojanperän kanssa samoilla linjoilla.

– Tiedämme, että luvassa on kova peli. Itse lähden kuitenkin aina siitä, että jokainen ottelu on peli muiden joukossa. Luotan omaan peliimme. Meidän pitää mennä kovaa ja näyttää todella ansaitsevamme tämän. Uskon, että kaikilla on lauantain peliin oikea asenne. Kukaan meistä ei lähde kentältä ilman taistelua.

Joukkueet tuttuja toisilleen

PK-35 Vantaa ja HJK ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kolmesti, joten joukkueet ovat toisilleen tuttuja. Punamustien pelaajilla on hyvä käsitys siitä, millainen vastustaja huomenna on luvassa.

– Luulen, että pelistä tulee todella tasainen ja molemmat varmasti taistelevat voitosta loppuun asti. HJK:n tiedetään prässäävän usein varsinkin alussa kovaa, joten meidän pitää varautua siihen ja pystyä pelaamaan omaa peliämme vastustajan pelitavasta riippumatta, Mustajoki ennakoi.

– Tiedämme HJK:n tulevan kovaa ja meidän pitää vastata siihen samalla mitalla. Emme saa antaa heille erikoistilanteita, joita olemme viime kohtaamisissa antaneet heille liian usein, Jaakonsaari painotti.

– Myös HJK on varmasti latautunut tähän peliin, sillä he eivät halua toista kertaa katsoa mestaruuden ratkeavan heitä vastaan. Luultavasti he tulevat aiempien pelien tapaan alun tosi kovaa. Muutenkin uskon, että pelistä tulee tosi kovatempoinen, Ojanperä tuumi.

Ojanperällä ja Jaakonsaarella on selkeä näkemys siitä, millaisiin asioihin huominen paikallisottelu todennäköisesti ratkeaa.

– Meidän kannaltamme ratkaisevaa on varmasti se, että olemme valmiina heti pelin alussa, jotta he eivät saa kovalla prässillä luotua vaarallisia tilanteita. Meidän pitää päästä pelaamaan heidän prässinsä ohi, luoda paljon maalipaikkoja ja tietysti laittaa niistä pallot sisään, Ojanperä sanoi.

– Uskon ottelun ratkeavan siihen, kumpi lopulta haluaa voittoa enemmän, Jaakonsaari tiivisti.

PK-35 Vantaa – HJK pelataan huomenna lauantaina 24.9. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com