Pk 35 Vantaa Hifk 0 2 Veikkausliiga 20 9 2016 83 Of 246

Punamustille kotitappio paikallisottelussa

PK-35 Vantaa kärsi tiistai-iltana sarjakauden viimeisessä paikallisottelussaan kotitappion Helsingin IFK:lle. Myyrmäessä nähtiin tasainen vääntö sarjapisteistä, mutta vierasjoukkue HIFK vei lopulta sarjapisteet. Vieraat osuivat kertaalleen molempien jaksojen lopussa, mikä riitti lopulta voittoon.

Illan ensimmäinen maalintekopaikka avautui HIFK:lle. Pekka Sihvola pääsi Punamustien pahan pallonmenetyksen suhteen puolittaiseen läpiajoon, mutta maalivahti Daniel Kollar venyi hyvään torjuntaan. Toisessa päässä Ymer Xhaferi pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui selvästi yli maalin. Tasaisen avausjakson aikana tilanteet jäivät molemmissa päissä vähiin, sillä joukkueilla oli vaikeuksia murtautua hyville maalintekopaikoille.

Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin hetki ennen taukoa 43. peliminuutilla. HIFK hyökkäsi nopeasti ja Tommi Vesala pääsi antamaan rangaistusalueen rajan tuntumassa poikittaissyötön Juho Mäkelälle. Hyökkääjä sai tilanteessa liikaa aikaa ja laukoi pallon taka-alakulmaan. Mäkelän osuman myötä HIFK pääsi tauolle 0-1-johdossa.

Toisen jakson alussa HIFK:n Juho Pirttijoki pääsi puskemaan vapaasti kulmapotkun jälkitilanteessa. Pirttijoen läheltä tullut pusku painui kuitenkin yli maalin. Takaiskulta välttynyt PK-35 Vantaa sai jälleen hyvän vaihteen peliinsä ja otti pallonhallinta itselleen.

Masar Ömer eteni vahvasti rangaistusalueelle ja ohitti kaksi puolustajaa, mutta viimeistely-yritys painui vastustajan jalan kautta kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Ömer laukoi vaarallisesti rangaistusalueen kulmalta, mutta HIFK-vahti Tomi Maanoja venyi hyvään torjuntaan. Sen lähemmäksi maalintekoa kotijoukkue ei enää päässyt.

HIFK katkaisi lopulta Punamustien loppukirin ottelun käännyttyä lisäajan puolelle. Helsinkiläisten toinen osuma syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi. Joni Korhonen tarjoili pallon rangaistusalueelle Ville Salmikivelle, joka antoi poikittaissytön maalin edustalle. Syöttö tavoitti Pekka Sihvolan, joka pääsi siirtämään pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

Lisäajalla HIFK osui vielä ylärimaan, mutta maaliin asti palloa ei enää saatu. Ottelu päättyi lukemiin 0-2, joten HIFK vei Myyrmäestä säilymistaiston kannalta tärkeät sarjapisteet. PK-35 Vantaa sen sijaan menetti tappion myötä teoreettisetkin mahdollisuutensa säilyä Veikkausliigassa, joten Punamustien pelit jatkuvat ensi vuonna Ykkösessä.

PK-35 Vantaa jatkaa voiton jahtaamista

Punamustien päävalmentaja Pasi Pihamaan mukaan kotijoukkue ei yltänyt paikallisottelussa aivan parhaimpaan suoritukseensa. Siitä huolimatta Myyrmäessä nähtiin tasainen ottelu, jonka voittomaali syntyi avausjakson lopussa.

– Harmi, että peli oikeastaan ratkesi siihen ensimmäiseen maaliin ja henkilökohtaiseen virheeseen. Sen myötä jouduimme muuttamaan pelaamistamme taktisesti toiselle puoliajalle. Se ei oikein onnistunut millään tavalla. Emme olleet vaarallisia ylöspäin, mutta sen sijaan olimme vaarallisia alaspäin, Pihamaa harmitteli.

– Tämä ei ollut meiltä mikään nappipeli. Totta kai täytyy silti kunnioittaa poikien yritystä, tsemppiä ja tahtoa.

PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella sarjatasoa alempana, mutta Pihamaan mukaan joukkue jatkaa samalla asenteella sarjakauden loppuun asti. Nuori joukkue haluaa vielä loppukauden aikana kasvattaa pistesaalistaan.

– Tavoitteenamma on saada loppukauden aikana vielä vähintään yksi voitto. Jätkät ovat kuitenkin joutuneet kestämään kauden aikana paljon. He ansaitsisivat vielä sen voiton. Huilaamme nyt vähän ja keskitymme sen jälkeen viimeiseen neljään peliin ihan sataprosenttisesti, Pihamaa totesi.

Punamustien ottelut Veikkausliigassa jatkuvat sunnuntaina 2.10. vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran

PK-35 Vantaa – HIFK 0-2 (0-1)

”Tämä ei ollut meiltä mikään nappipeli. Totta kai täytyy silti kunnioittaa poikien yritystä, tsemppiä ja tahtoa.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar
2 Altin Ademaj
3 Leo Väisänen
6 Ojembe Olatuga
9 Masar Ömer
10 Ymer Xhaferi
17 Kevin Mombilo (84´ Abaas Ismail)
20 Otto Pitkänen
28 Driton Shala (46´ Kastriot Kastrati)
55 Marcus Heimonen
58 Reza Heidari (66´ Karim Jouini)