Ifk20

Miehille huomenna viimeinen paikallisottelu

PK-35 Vantaa pelaa huomenna kauden viimeisen pääkaupunkiseudun paikallispelinsä Veikkausliigassa. Punamustien vieraaksi saapuu HIFK, joka taistelee tiukasti sarjapaikastaan. Ottelu pelataan huomenna tiistaina 20.9. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Sarjan hännille jääneen PK-35 Vantaan syksy on ollut tuloksellisesti vaikea. Viime ottelut ovat kuitenkin tuoneet pientä piristystä Punamustille. Ilvestä vastaan joukkue katkaisi pitkän maalittoman putkensa ja RoPSin vieraana PK-35 Vantaa pelasi hyvän tasapainoisen ottelun. RoPS vei lopulta pisteet rangaistuspotkumaalin turvin lukemin 1-0, mutta PK-35 Vantaa laittoi kotijoukkueen rovaniemellä tiukille.

HIFK sen sijaan on sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Ainoastaan maaliero erottaa HIFK:n karsijan paikalla olevasta FC Interistä, joten tähtirintojen pistetarve on kova. HIFK on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä sen jälkeen, kun Antti Muurinen otti heinäkuun lopussa joukkueen päävalmentajan tehtävät vastaan.

Edellisessä ottelussaan HIFK otti tärkeän 3-1-kotivoiton PS Kemistä. HIFK ei ole ollut erityisen kotiriippuvainen joukkue, sillä se on voittanut sekä kotona että vieraissa kolmesti. PK-35 Vantaa sen sijaan on juhlinut Myyrmäessä sarjapelin voittoa toistaiseksi vain kerran, joten loppukauden aikana kotiyleisölle halutaan varmasti tarjota vielä vähintään toinen kolmen pisteen potti.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo neljään otteeseen. PK-35 Vantaa vei nimiinsä Liigacupin ja Suomen Cupin kohtaamiset, mutta Veikkausliigassa sarjapisteet on jaettu tasan. HIFK haki huhtikuussa pisteet Myyrmäestä 0-2-voitolla, mutta PK-35 Vantaa kuittasi kotitappion kesäkuussa 1-2-vierasvoitolla Töölöstä.

Punamustien parhaat maalintekijät vaihtoivat seuraa kesken kauden, joten nykyjoukkueen ainoa kahteen osumaan yltänyt pelaaja on Kevin Mombilo. HIFK:n paras maalintekijä on seitsemän maalia viimeistellyt Aleksi Ristola, mutta osumista kuusi syntyi jo alkukaudesta Punamustien paidassa.

PK-35 Vantaan riveistä puuttuvat huomisesta paikallisottelusta loukkaantumisten takia kapteeni Konsta Rasimus, Omar Khary ja Mnwas Awari. Helsinkiläisseurasta lainattu Daniel Rantanen sen sijaan ei saa pelata HIFK:ta vastaan. Loukkaantumisestaan toipunut Kastriot Kastrati sen sijaan on vihdoin pelikunnossa.

”Lähdemme peliin hyvällä fiiliksellä”

Vaikka HIFK on kohdattu tällä kaudella jo peräti neljästi, luvassa on tällä kertaa hieman erilainen haaste. Kevin Mombilon mukaan uusi päävalmentaja Muurinen on piristänyt HIFK:n pelaamista. PK-35 Vantaa lähtee otteluun kuitenkin luottavaisin mielin.

– Kyseessä on meille tuttu vastustaja, sillä olemme kohdanneet heidät jo muutamaan otteeseen. HIFK:n pelit ovat menneet nyt paremmin, kun Muurinen astui kuvioihin.

– Lähdemme peliin samalla fiiliksellä kuin RoPSia vastaa. Uskon, että saamme huomenna hyvän tuloksen, Mombilo totesi.

Punamustien Ahmed Said Ahmed odottaa paikallisottelua innolla. Hänen mukaansa pääkaupunkiseudun joukkueiden keskinäisissä otteluissa on aina omat jännitteensä.

– Huominen peli on todella mielenkiintoinen. Paikallisottelut ovat aina kuumia, joten luvassa on varmasti kova ottelu. Lähdemme peliin hyvällä fiiliksellä ja toden teolla taistelemaan voitosta, Said Ahmed sanoi.

– Viime pelissä oli todella hyvä tekemisen meininki, joten tarjoamme varmasti myös HIFK:lle hyvän vastuksen.

PK-35 Vantaa – HIFK pelataan huomenna tiistaina 20.9. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Vieraskannattajat sijoittuvat stadionin aurinkokatsomoon. HIFK-kannattajilla on oma lipunmyyntipiste aurinkokatsomon takana sijaitsevalla hiekkakentällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com