UUTISET

Punamustien taistelua ei palkittu Rovaniemellä

16.9.2016

PK-35 Vantaa kohtasi perjantai-iltana vieraskentällä Rovaniemen Palloseuran. Pitkästä vieraspelimatkasta huolimatta Punamustilta nähtiin Rovaniemellä hieno taistelu. Pirteästä peli-ilmeestä huolimatta RoPS vei rangaistuspotkumaalin turvin pisteet lukemin 1-0.

Ottelu alkoi hienoisesti RoPSin hallinnassa, mutta todella vaarallisia maalintekopaikkoja kotijoukkue ei onnistunut luomaan. RoPS pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään Punamustien maalia, mutta puolustajat ja maalivahti Daniel Kollar onnistuivat selvittämään tilanteet.

RoPSille tuomittiin rangaistuspotku ottelun 28. peliminuutilla rangaistuspotku. Leo Väisänen käytti käsiään rangaistusalueella ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Kollar onnistui kuitenkin torjumaan Robert Taylorin yrityksen, joten lukemat pysyivät edelleen maalittomina.

Kollarin pilkkutorjunnan jälkeen PK-35 Vantaa sai paremman otteen pelistä. Vieraat pääsivät avausjakson loppupuolella muutamaan otteeseen hyviin hyökkäyksiin, mutta niitä ei kyetty päättämään kunnollisiin maalintekoyrityksiin. Rovaniemellä lähdettiin siis tauolle lukemissa 0-0.

Vieraat paransivat peliään koko ajan pelin edetessä. Etenkin toisella jaksolla Punamustilta nähtiin pirteitä otteita, kun joukkue otti pallonhallintaa itselleen ja haastoi ennakkoluulottomasti vahvana kotijoukkueena tunnetun RoPSin.

Kotijoukkueelle tuomittiin kuitenkin 63. peliminuutilla jo toinen rangaistuspotku. Erotuomari tulkitsi Ojembe Olatugan rikkoneen Juha Piristä päätyrajan tuntumassa, joten pallo vietiin toistamiseen rangaistuspilkulle. Pirinen asettui itse pallon taakse ja laukoi sen varmasti maalin vasempaan nurkkaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin RoPSin espanjalaispelaaja Jose Antonio Galan pääsi laukomaan noin kahdestakymmenestä metristä, mutta laukaus suuntautui maalin ohi. Toisessa päässä Punamustien Ymer Xhaferi laukoi rangaistusalueen kulmalta suoraan keskityksestä, mutta RoPSin maalia vartioinut Ricardo Schuck Friedrich venyi hyvään torjuntaan.

Punamustille avautui hyvä maalipaikka myös hienon vastahyökkäyksen päätteeksi. Vahvasti rangaistusalueelle edennyt Kevin Mombilo tavoitteli poikittaissyötöllä maalin edustalta Masar Ömeriä, mutta RoPSin Lassi Järvenpää ehti ajoissa katkaisemaan syötön.

PK-35 Vantaa pääsi pelaamaan ottelun lopun miesylivoimalla, kun Galan ajettiin toisen varoituksen myötä kentältä. Ulosajoon johtaneessa tilanteessa Galan kaatoi keskialueella hyvän ottelun pelanneen Marcus Heimosen.

Vieraat saivat lopussa hyvää painetta rovaniemeläisten maalille, mutta hyvää taistelua ei lopulta palkittu. Lisäaikaa pelattiin peräti kahdeksan minuuttia, mutta PK-35 Vantaa ei enää päässyt muutamaa keskitystä ja Daniel Rantasen yli maalin painunutta laukausta lähemmäksi maali. RoPS vei sarjapisteet lukemin 1-0 ja nousi Veikkausliigassa jälleen kolmanneksi.

”Annoimme tänään kaikkemme”

Punamustien päävalmentaja Pasi Pihamaa oli tyytyväinen peliesitykseen, mutta kaksi rangaistuspotkutuomiota jättivät perjantai-illan ottelusta ikävän jälkimaun.

– Se oli hyvä ja tasapainoinen esitys. Harmittaa poikien puolusta, että vastustaja sai kaksi noin heppoista pilkkua. Ensimmäisestä selvisimme, mutta toisesta enää emme. Peliesitys oli kuitenkin oikein hyvä.

– Aina voidaan jossitella, että mitä jos peli olisi edennyt loppuhetkille asti maalittomana. RoPS alkoi tuskastua ja me piristyimme. Etenkin jälkimmäinen pilkku jäi harmittamaan, Pihamaa totesi.

– Taas jäi jossiteltavaa, mitä jos oltaisiin menty loppuun asti nolla-nollassa, kun he tuskastuivat ja me piristyimme. Harmittaa tuo helppo pilkku.

Pihamaan mukaan hyvä peliesitys antoi kuitenkin uskoa joukkueen omaan tekemiseen ja loppukauteen. Vaikka PK-35 Vantaa jäi ilman sarjapistettä, se tarjosi vaikealla vieraskentällä RoPSille hyvän vastuksen.

– On mukavaa pelata tasaväkisiä pelejä sen sijaan, että olisimme koko ajan altavastaajina. Tänään olimme alkua lukuun ottamatta hyvin mukana pelissä.

– Keskikentän kaksikko Marcus Heimonen ja Ymer Xhaferi olivat tänään todella hyviä, mutta niin olivat muutkin. Ei kentällä ollut tänään lainkaan epäonnistujia, Pihamaa kiitteli.

Punamustien maalivahti Kollar harmitteli ottelun jälkeen niukkaa tappiota, mutta kiitteli samalla joukkueen taisteluilmettä. Kollarin mukaan hyvä peliesitys antoi myös uskoa loppukauteen.

– Päätimme, että taistelemme loppuun asti, vaikka tilanne on mitä on. Mielestäni jokainen jätkä jätti tänään kaiken kentälle. Siitä voimme olla ylpeitä. Totta kai häviö harmittaa, sillä haimme kolmea pistettä. Annoimme kuitenkin kaikkemme ja tähän se tänään riitti, Kollar sanoi.

– Tässä sarjassa erot ovat pieniä. Jos asenne on kohdallaan, saamme hyvän fiiliksen päälle ja kaikki taistelevat toistensa eteen, pystymme haastamaan tässä sarjassa vielä kenet tahansa.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat tiistaina 20.9. Silloin PK-35 Vantaa isännöi Myyrmäessä pääkaupunkiseudun paikallisottelussa Helsingin IFK:ta.

RoPS – PK-35 Vantaa 1-0 (0-0)

”Mielestäni jokainen jätkä jätti tänään kaiken kentälle.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar
2 Altin Ademaj
3 Leo Väisänen
6 Ojembe Olatuga
9 Masar Ömer
10 Ymer Xhaferi
15 Karim Jouini (72´ Driton Shala)
17 Kevin Mombilo
55 Marcus Heimonen
58 Reza Heidari (79´ Daniel Rantanen)
80 Ahmed Said Ahmed

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen
13 Samu Volotinen
19 Calvin N´sombo
20 Otto Pitkänen
28 Driton Shala
35 Daniel Rantanen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot