UUTISET

Punamustille vieraita Tampereelta

11.9.2016

Punamustien kotiottelut Veikkausliigassa jatkuvat jo huomenna. Silloin PK-35 Vantaa saa vieraakseen mitaleista taistelevan Tampereen Ilveksen. Ottelu pelataan huomenna maanantaina 12.9. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat hyvin erilaiset. Punamustien tilanne sarjataulukon pohjalla on vaikea, joten loppukauden aikana joukkue antaa paljon vastuuta nuorille pelaajille. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa taipui FC Lahden vieraana lukemin 2-0.

Tamperelaiset ovat sarjassa kuudentena, mutta pronssisijaan on matkaa ainoastaan yksi piste. Ennen huomista ottelua Ilveksellä on alla kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Perjantaina tupsukorvat ottivat mitalitaiston kannalta todella tärkeän 2-1-kotivoiton Rovaniemen Palloseurasta.

PK-35 Vantaa on venynyt sarjapisteille keskimäärin joka toisessa kotiottelussaan. FC Interiä vastaan otetun voiton lisäksi PK-35 Vantaa on pelannut Myyrmäessä viisi tasapeliä Ilves sen sijaan on ollut vierasjoukkueena Veikkausliigan keskitasoa. Se on voittanut vieraissa neljästi ja pelannut kerran tasan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Toukokuun puolessavälissä Ilves vie Tammelassa pisteet lukemin 2-0 Mikael Soisalon ja Tuure Siiran osumilla. Elokuun alussa Myyrmäessä päädyttiin 1-1-pistejakoon. Punamustien osumasta vastasi Konsta Rasimus ja tamperelaisten maalin teki Pavle Milosavljevic.

Ilveksen paras maalintekijä on kuusi osumaa viimeistellyt Emile Paul Tendeng. Viiteen osumaan ovat yltäneet Soisalo ja Lauri Ala-Myllymäki. Punamustien tehomiesten lähdettyä muihin maisemiin joukkueen pras maalintekijä on kaksi maalia tehnyt Kevin Mombilo.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Kastriot Kastrati, Omar Khary ja Mnwas Awari. Lisäksi Ymer Xhaferi on pelikiellossa. Viime ottelun flunssan takia huilannut Mombilo sen sijaan saattaa palata kokoonpanoon.

Nuorille arvokasta kokemusta

Punamustien päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan PK-35 Vantaa tekee kokoonpanonsa joitakin muutoksia perjantain FC Lahti –otteluun nähden.

– Molemmilla joukkueilla on ollut sama palautumisaika. Vaihdamme muutamia pelaajia. Annamme nuorille pelaajille uusia kokemuksia ja taas uusille pelaajille mahdollisuuden näyttää.

– Tärkeintä on, että saamme pelattua ehjän 90-minuuttisen. Lisäksi nuoret pelaajat saavat toivottavasti hyödyllistä kokemusta, Pihamaa sanoi.

PK-35 Vantaa on jäänyt viime otteluissaan ilman maaleja. Pihamaa toivoo nuorelle ryhmälle onnistumisia ja hyviä tuloksia, mutta myöntää maalinteon olevan haastavaa.

– Lähdemme moneen peliin vähän altavastaajina ja joudumme puolustamaan. Lisäksi meillä ei vielä oikein ole sellaista rutiinia, joten maalipaikkojen saaminen on usein vaikeaa.

Vastustajajoukkue Ilves taistelee Veikkausliigassa edelleen mitaleista. Pihamaan mukaan vastaan asettuu hyvätasoinen joukkue.

– Vastus ei ainakaan helpotu perjantain peliin nähden. Ilves on kova joukkue, joka on pelannut hyvin koko kauden. Heillä on hyviä yksilöitä, mutta he tekevät myös joukkueena duunia molempiin suuntiin. Luvassa on varmasti vaikea peli, mutta toivottavasti keksimme jotain yllätyksiä, Pihamaa ennakoi.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan huomenna maanantaina 12.9. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot